Укр
Рус
Хачапурі Випічка Грузинська кухня

Хачапурі з сиром

( 4.8378 4 537 37 оцінок)

3068 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Хачапурі з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Грузинські хачапурі - трохи адаптовані до української кухні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хачапурі з сиром" (на 100 грам)

  • Білки11.1 гр.
  • Жири13 гр.
  • Вуглеводи30.9 гр.
  • Калорії286 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Просійте кілька разів половину пшеничного борошна у велику миску. Додайте до неї сіль, сухі дріжджі і цукор. Перемішайте продукти.

Крок - 1
02

До отриманої сухої суміші влийте тепле молоко, температурою приблизно 36-38 градусів. Розтопіть вершкове масло. А потім вилийте його до маси в миску.

Крок - 2
03

Перемішайте вінчиком інгредієнти. У вас вийде рідке тісто - опара. Залиште її на 20 хвилин. В опару після закінчення часу додайте рослинне масло і просійте другу половину борошна.

Крок - 3
04

Замісіть густе тісто руками. Сформуйте кулю. Накрийте миску з тістом вафельним рушником і залиште його «підійти» на 50 хвилин.

Крок - 4
05

Готове тісто розріжте гострим ножем на чотири частини. Присипте робочу поверхню невеликою кількістю борошна. Покладіть 0.25 частину тіста. Спочатку трохи притисніть руками, щоб зробити з нього млинець. Потім розкачайте тісто в невелике коло товщиною близько 5 міліметрів.

Крок - 5
06

Для наповнення хачапурі підготуйте начинку. В окрему миску натріть на великій тертці сулугуні. До натертого сиру додайте сметану і ретельно перемішайте.

Крок - 6
07

Візьміть частину начинки. Сформуйте руками кулю і покладіть її по центру розкатаного кола.

Крок - 7
08

Зберіть краї тіста по колу в один пучок, закрутіть його і притисніть хвостик. Присипте тісто з начинкою невеликою кількістю борошна і розкачайте качалкою.

Крок - 8
09

Перекладіть хачапурі на деко швом вниз, застелений пергаментним папером. Пергамент нічим не змащуйте, тісто виходить жирним за рахунок наявності в ньому масла.

Крок - 9
10

У невелику ємність розбийте яйце. Збовтайте його за допомогою вилки і використовуючи пензлик нанесіть на поверхню хачапурі. З тіста зробіть аналогічні хачапурі, дотримуючись кроків рецепта.

Крок - 10
11

Розігрійте духовку до 220 градусів. Перш ніж випікати хачапурі, посипте його невеликою кількістю натертого сулугуні. Надішліть в гарячу духовку на 20 хвилин. Подавайте хачапурі гарячими. Смачного.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Пюре - покроковий рецепт, фото 1 Пюре 30 5 1 з 5 - детальніше -
Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 55 5 3 з 5 - детальніше -
Голубці - покроковий рецепт, фото 1 Голубці 110 6 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Макарони з мідіями - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з мідіями 50 4 3 з 5 - детальніше -
Баурсаки класичні - покроковий рецепт, фото 1 Баурсаки класичні 55 3 3 з 5 - детальніше -
Мариновані кабачки кружечками - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані кабачки кружечками 70 1 2 з 5 - детальніше -