Грузинські хачапурі - трохи адаптовані до української кухні.
Просійте кілька разів половину пшеничного борошна у велику миску. Додайте до неї сіль, сухі дріжджі і цукор. Перемішайте продукти.
До отриманої сухої суміші влийте тепле молоко, температурою приблизно 36-38 градусів. Розтопіть вершкове масло. А потім вилийте його до маси в миску.
Перемішайте вінчиком інгредієнти. У вас вийде рідке тісто - опара. Залиште її на 20 хвилин. В опару після закінчення часу додайте рослинне масло і просійте другу половину борошна.
Замісіть густе тісто руками. Сформуйте кулю. Накрийте миску з тістом вафельним рушником і залиште його «підійти» на 50 хвилин.
Готове тісто розріжте гострим ножем на чотири частини. Присипте робочу поверхню невеликою кількістю борошна. Покладіть 0.25 частину тіста. Спочатку трохи притисніть руками, щоб зробити з нього млинець. Потім розкачайте тісто в невелике коло товщиною близько 5 міліметрів.
Для наповнення хачапурі підготуйте начинку. В окрему миску натріть на великій тертці сулугуні. До натертого сиру додайте сметану і ретельно перемішайте.
Візьміть частину начинки. Сформуйте руками кулю і покладіть її по центру розкатаного кола.
Зберіть краї тіста по колу в один пучок, закрутіть його і притисніть хвостик. Присипте тісто з начинкою невеликою кількістю борошна і розкачайте качалкою.
Перекладіть хачапурі на деко швом вниз, застелений пергаментним папером. Пергамент нічим не змащуйте, тісто виходить жирним за рахунок наявності в ньому масла.
У невелику ємність розбийте яйце. Збовтайте його за допомогою вилки і використовуючи пензлик нанесіть на поверхню хачапурі. З тіста зробіть аналогічні хачапурі, дотримуючись кроків рецепта.
Розігрійте духовку до 220 градусів. Перш ніж випікати хачапурі, посипте його невеликою кількістю натертого сулугуні. Надішліть в гарячу духовку на 20 хвилин. Подавайте хачапурі гарячими. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти