Більшість любителів всіляких кетчупів, напевно, ніколи не замислювалися про те, що цей соус абсолютно без проблем можна приготувати в домашніх умовах. Варто всього лише витратити трохи вільного часу, і в результаті отримати приготований самостійно кетчуп нітрохи не гірше магазинного, а може, навіть і краще, так як не містить ніякої хімії. Багато господинь не ризикують готувати кетчуп у себе на кухні, вважаючи цю справу досить-таки важким. Але ми вам запропонуємо справжній майстер-клас - кетчуп з томатного соку. Спробуйте, і вам до столу забезпечений густий і ніжний соус.
Смак цього соусу кожна господиня може регулювати, в залежності від свого смаку і смаків членів сім'ї. Якщо більше подобається гострий - можна додати мелений перець чилі. Хочеться отримати більш пікантний, сміливо кидайте побільше гвоздики, кориці або навіть сухої гірчиці або мускатного горіха. Загалом, з експериментами можна не боятися і у вас вдома завжди буде паличка - виручалочка, коли кетчуп потрібен, а в холодильнику немає. Так що, давайте, за роботу! Перш за все приготуємо томатний сік. Для цього нам необхідно вимити помідори і нарізати скибочками, після чого помістити в кухонний комбайн або блендер.
Подрібнити томати до стану пюре і перелити в сито, протерти, щоб відділилися насіння або частки шкірки. Тепер необхідно перелити томатну м'якоть в розігріту каструлю і додати туди червоний мелений чилі.
Ще засипати в каструлю цукор і сіль, все добре перемішати. Після цього взяти невеликий відріз муслінову тканини, викласти на нього корицю, гвоздику, чорний перець, масалу кардамон, зелений перець чилі, часник і насіння кмину. Потім зав'язки, і помістити вузлик з приправами в каструлю з томатною м'якоттю.
Додати трохи води і оцту, довести, помішуючи лопаткою, до кипіння. Кип'ятити, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин. Як тільки соус почне густіти, вимкнути вогонь і зняти каструлю з плити. Видалити спеції, перев'язані муслінову тканиною.
Домашній кетчуп з томатного соку чи не найпопулярніший народний соус. Він відмінно підійде для макаронів, рису, м'ясних і рибних страв. При бажанні цей кетчуп можна зберігати в холодильнику навіть пару місяців.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти