Укр
Рус
Кетчуп Соуси Російська кухня

Кетчуп з томатного соку

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

4892 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Кетчуп з томатного соку - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Більшість любителів всіляких кетчупів, напевно, ніколи не замислювалися про те, що цей соус абсолютно без проблем можна приготувати в домашніх умовах. Варто всього лише витратити трохи вільного часу, і в результаті отримати приготований самостійно кетчуп нітрохи не гірше магазинного, а може, навіть і краще, так як не містить ніякої хімії. Багато господинь не ризикують готувати кетчуп у себе на кухні, вважаючи цю справу досить-таки важким. Але ми вам запропонуємо справжній майстер-клас - кетчуп з томатного соку. Спробуйте, і вам до столу забезпечений густий і ніжний соус.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кетчуп з томатного соку" (на 100 грам)

  • Білки1.6 гр.
  • Жири0.5 гр.
  • Вуглеводи14.5 гр.
  • Калорії67 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Смак цього соусу кожна господиня може регулювати, в залежності від свого смаку і смаків членів сім'ї. Якщо більше подобається гострий - можна додати мелений перець чилі. Хочеться отримати більш пікантний, сміливо кидайте побільше гвоздики, кориці або навіть сухої гірчиці або мускатного горіха. Загалом, з експериментами можна не боятися і у вас вдома завжди буде паличка - виручалочка, коли кетчуп потрібен, а в холодильнику немає. Так що, давайте, за роботу! Перш за все приготуємо томатний сік. Для цього нам необхідно вимити помідори і нарізати скибочками, після чого помістити в кухонний комбайн або блендер.

Крок - 1
02

Подрібнити томати до стану пюре і перелити в сито, протерти, щоб відділилися насіння або частки шкірки. Тепер необхідно перелити томатну м'якоть в розігріту каструлю і додати туди червоний мелений чилі.

Крок - 2
03

Ще засипати в каструлю цукор і сіль, все добре перемішати. Після цього взяти невеликий відріз муслінову тканини, викласти на нього корицю, гвоздику, чорний перець, масалу кардамон, зелений перець чилі, часник і насіння кмину. Потім зав'язки, і помістити вузлик з приправами в каструлю з томатною м'якоттю.

Крок - 3
04

Додати трохи води і оцту, довести, помішуючи лопаткою, до кипіння. Кип'ятити, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин. Як тільки соус почне густіти, вимкнути вогонь і зняти каструлю з плити. Видалити спеції, перев'язані муслінову тканиною.

Крок - 4
05

Домашній кетчуп з томатного соку чи не найпопулярніший народний соус. Він відмінно підійде для макаронів, рису, м'ясних і рибних страв. При бажанні цей кетчуп можна зберігати в холодильнику навіть пару місяців.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Крильця - покроковий рецепт, фото 1 Крильця 40 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Класичний картопляний салат - покроковий рецепт, фото 1 Класичний картопляний салат 50 5 3 з 5 - детальніше -
Кесаділья мексиканська - покроковий рецепт, фото 1 Кесаділья мексиканська 50 4 3 з 5 - детальніше -