Укр
Рус
Кетчуп Соуси Болгарська кухня

Кетчуп з помідорів і перцю (на зиму)

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

590 - переглядів
180 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Кетчуп з помідорів і перцю (на зиму) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Кетчуп з помідорів і перцю (на зиму) - смачний і корисний соус домашнього приготування. В ідеалі його потрібно робити з продуктів з власного городу, але ринкові овочі теж підійдуть. У рецепті розповідається, як своїми руками приготувати смачний кетчуп з того, що зазвичай зростає на грядці. Такий соус ви не купите в магазині. У нього унікальний смак і неповторний аромат. Скільки не зроби, все одно буде мало.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кетчуп з помідорів і перцю (на зиму)" (на 100 грам)

  • Білки0.9 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи7.5 гр.
  • Калорії34 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти для кетчупу. Яблука вимийте, розріжте на четвертинки і видаліть серцевину.

Крок - 1
02

Помідори теж вимийте і розріжте на четвертинки.

Крок - 2
03

Червоний солодкий перець капі (можна замінити звичайним болгарським) вимийте, розріжте навпіл і позбавте від хвостиків, насіння і перегородок.

Крок - 3
04

Ріпчасту цибулю звільніть від лушпиння і розріжте на четвертинки.

Крок - 4
05

Перець чилі вимийте, розріжте навпіл і видаліть насіння, хвостики і перегородки. Якщо хочете, щоб кетчуп був дуже гострим, можете насіння і перегородки залишити.

Крок - 5
06

Листову селеру вимийте і обтрусіть від вологи. Зубчики часнику очистіть від лушпиння.

Крок - 6
07

Всі підготовлені овочі і яблука з селерою відправте в більшу товстостінну каструлю. Всипте чорний перець і гвоздику. Увімкніть вогонь і, помішуючи, доведіть вміст каструлі до кипіння. Після цього варіть суміш ще 1 годину, регулярно мішаючи ложкою або лопаткою (бажано дерев'яною).

Крок - 7
08

Коли овочі стануть м'якими, вимкніть вогонь і дайте їм охолонути. Після цього пропустіть суміш через насадку м'ясорубки, призначену для приготування соку.

Крок - 8
09

Макуху видаліть, а вийшовшу рідину поверніть в каструлю, доведіть до кипіння і, час від часу помішуючи, томіть на повільному вогні 2,5 години. Соус повинен увариться і загуснути.

Крок - 9
10

У цей момент додайте в нього подрібнений аспірин, цукор і сіль. Влийте оцет. Можна використовувати як звичайний столовий, так і натуральний, наприклад, яблучний (у нас столовий).

Крок - 10
11

Перемішайте інгредієнти і, постійно помішуючи, варіть кетчуп ще 1,5 години. Він стане густим, яскравим і ароматним.

Крок - 11
12

Рівномірно розподіліть гарячий соус по попередньо вимитим і просушеним скляним банкам і щільно закрийте чистими сухими кришками. Одержаний кетчуп з помідорів і перцю (на зиму) слід зберігати в темному прохолодному місці. Він відмінно підходить для приготування піци, підлив, соусів, супів і борщів. Смачного!    

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Плов з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Плов з куркою 60 6 3 з 5 - детальніше -
Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -
Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 55 5 3 з 5 - детальніше -
Куряча грудка - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка 30 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Йогурт - покроковий рецепт, фото 1 Йогурт 10 3 1 з 5 - детальніше -
Лобіо із стручкової квасолі - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо із стручкової квасолі 65 5 3 з 5 - детальніше -
Салат цезар з морепродуктів - покроковий рецепт, фото 1 Салат цезар з морепродуктів 55 6 3 з 5 - детальніше -
Аджика «Вогник» - покроковий рецепт, фото 1 Аджика «Вогник» 70 1 2 з 5 - детальніше -