Укр
Рус
Кетчуп Соуси Грузинська кухня

Кетчуп з помідор на зиму заготовки

( 4.9091 4 511 11 оцінок)

856 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Кетчуп з помідор на зиму заготовки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Страви домашнього приготування завжди виграють у магазинних за смаковими якостями. Тим більше останнім часом на полицях супермаркетів складно знайти соуси в складі яких лише натуральні інгредієнти. Завдяки нашому простому рецепту ви зможете порадувати сім'ю натуральним і смачним продуктом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кетчуп з помідор на зиму заготовки" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи12.6 гр.
  • Калорії52 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте продукти для домашнього кетчупу. Віддавайте перевагу стиглим червоним помідорам. Овочі ретельно вимийте і висушіть, наріжте великими кубиками. Для готування використовуйте глибоку антипригарним сковороду. Поставте її на плиту на середній вогонь. Висипте нарізані томати.

Крок - 1
02

Невеликий буряк очистіть від шкірки, видаліть хвостики, наріжте кубиками і додайте до помідорів. Половинку очищеної цибулини наріжте кубиками і відправте в жаровню.

Крок - 2
03

Додайте до овочів часник. Його кількість можете регулювати відповідно до своїх смакових уподобань. Невеликий шматочок очищеного імбирного кореня (1-1,5 см) киньте в сковороду.

Крок - 3
04

Додайте цукор і оцет, посоліть за смаком. Щоб надати остроти, киньте в суміш овочів сушений перець чилі. Цілі стручки можна замінити сухим меленим перцем. Накрийте сковороду кришкою. Через 10 хвилин, коли помідори пустять сік, акуратно все перемішайте і зменшіть вогонь, щоб овочі потроху кипіли. Під кришкою протушкуйте суміш ще близько 20-30 хвилин. За цей час овочі стануть м'якими і перетворяться в пюре.

Крок - 4
05

За допомогою дерев'яної лопатки перемішайте масу і продегустуйте страву на готовність. Підготуйте стаціонарний блендер. Готові овочі остудіть і висипте в чашу блендера. Збивайте масу до отримання однорідної консистенції.

Крок - 5
06

Щоб соус вийшов ніжним і однорідним, його потрібно процідити. Візьміть металеве сито і пропустіть через нього масу. Можна для цього використовувати ложку або силіконову лопатку.

Крок - 6
07

Готовий кетчуп перелийте в зручний посуд для подачі до столу або в спеціальну баночку для соусу. Щоб зберегти кетчуп на тривалий термін, перекладіть його в гарячому вигляді в стерильну суху банку, простерилізуйте і закупорте кришкою. Рекомендується зберігати приправу в холодильнику. Подавайте кетчуп до овочевих і м'ясних страв або використовуйте в приготуванні домашнього фастфуду. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Рис з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем 90 5 3 з 5 - детальніше -
Крем білковий з ваніллю - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий з ваніллю 30 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Нирки - покроковий рецепт, фото 1 Нирки 35 5 2 з 5 - детальніше -
Шашлик зі скумбрії - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі скумбрії 50 5 3 з 5 - детальніше -
Закусочний торт з сардиною - покроковий рецепт, фото 1 Закусочний торт з сардиною 60 3 3 з 5 - детальніше -
Рогалики на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики на сметані 50 3 3 з 5 - детальніше -