Кетчуп - найпопулярніший соус, який доповнює багато страв. Без нього не обходиться ні бутерброди, ні ароматний шашлик. А як же приготувати кетчуп вдома, щоб він був густим і смачніше магазинного. Дотримуйтеся нашого рецепта і у вас все вийде.
Вимийте помідори холодною водою. Для кетчупу вибирайте помідори стиглі і м'ясисті. З кожного зріжте місце, де була гілочка, на якій і ріс помідор. Наріжте помідори невеликими шматочками і відправляйте їх відразу в каструлю.
Зніміть з часниковим зубків лушпиння. Сполосніть і покладіть в каструлю до помідорів.
Корінь імбиру очистіть, наріжте і покладіть в каструлю. Далі ріпчасту цибулю. Можна використовувати білу або червону, на ваш розсуд. Очистіть її, промийте і розріжте на кілька великих частин. Все одно під час варіння всі овочі розваряться.
Також покладіть в каструлю паличку кориці і гвоздику. Перемішайте весь вміст каструлі. Накрийте її кришкою і варіть на слабкому вогні 30 хвилин, періодично перемішуючи овочеву масу.
Через 30 хвилин вийміть паличку кориці. Перелийте овочеву масу в миску. Використовуючи ручний блендер подрібніть масу, поки не отримаєте томатне пюре.
Пюре процідіть через дрібне сито, щоб в ньому не залишилося не подрібнених шматочків або шкірки від помідорів.
Поставте каструлю з процідженим томатним пюре на плиту. Додайте в нього цукор і спеції - червоний мелений чилі, гірчичний порошок, оцет і сіль. Добре перемішайте пюре, доведіть його до кипіння і готуйте на середньому або маленькому вогні близько 35-40 хвилин, поки томатне пюре не почне загусати.
Готовність кетчупу можна перевірити, капнув невелику його кількість на тарілку, і нахиліть її. Якщо з під пюре витікає рідина, значить кетчуп ще не досить густий. Продовжуйте його готувати ще 10-20 хвилин. Після закінчення зазначеного вище часу, знову перевірте готовність кетчупу. Капніть на тарілку. Нахиліть її, масу не розтікається і тримає форму - кетчуп готовий.
Розлийте готовий, ще гарячий, кетчуп в скляні стерилізовані банки, пляшки або в посуд зручну для вас. Закрийте ємності кришками. Дайте охолонути кетчупу, а потім поставте в прохолодне місце для тривалого зберігання.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти