Укр
Рус
Кетчуп Соуси Болгарська кухня

Кетчуп на зиму

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

1514 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Кетчуп на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Кетчуп - найпопулярніший соус, який доповнює багато страв. Без нього не обходиться ні бутерброди, ні ароматний шашлик. А як же приготувати кетчуп вдома, щоб він був густим і смачніше магазинного. Дотримуйтеся нашого рецепта і у вас все вийде.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кетчуп на зиму" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи11.8 гр.
  • Калорії50 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Вимийте помідори холодною водою. Для кетчупу вибирайте помідори стиглі і м'ясисті. З кожного зріжте місце, де була гілочка, на якій і ріс помідор. Наріжте помідори невеликими шматочками і відправляйте їх відразу в каструлю.

Крок - 1
02

Зніміть з часниковим зубків лушпиння. Сполосніть і покладіть в каструлю до помідорів.

Крок - 2
03

Корінь імбиру очистіть, наріжте і покладіть в каструлю. Далі ріпчасту цибулю. Можна використовувати білу або червону, на ваш розсуд. Очистіть її, промийте і розріжте на кілька великих частин. Все одно під час варіння всі овочі розваряться.

Крок - 3
04

Також покладіть в каструлю паличку кориці і гвоздику. Перемішайте весь вміст каструлі. Накрийте її кришкою і варіть на слабкому вогні 30 хвилин, періодично перемішуючи овочеву масу.

Крок - 4
05

Через 30 хвилин вийміть паличку кориці. Перелийте овочеву масу в миску. Використовуючи ручний блендер подрібніть масу, поки не отримаєте томатне пюре.

Крок - 5
06

Пюре процідіть через дрібне сито, щоб в ньому не залишилося не подрібнених шматочків або шкірки від помідорів.

Крок - 6
07

Поставте каструлю з процідженим томатним пюре на плиту. Додайте в нього цукор і спеції - червоний мелений чилі, гірчичний порошок, оцет і сіль. Добре перемішайте пюре, доведіть його до кипіння і готуйте на середньому або маленькому вогні близько 35-40 хвилин, поки томатне пюре не почне загусати.

Крок - 7
08

Готовність кетчупу можна перевірити, капнув невелику його кількість на тарілку, і нахиліть її. Якщо з під пюре витікає рідина, значить кетчуп ще не досить густий. Продовжуйте його готувати ще 10-20 хвилин. Після закінчення зазначеного вище часу, знову перевірте готовність кетчупу. Капніть на тарілку. Нахиліть її, масу не розтікається і тримає форму - кетчуп готовий.

Крок - 8
09

Розлийте готовий, ще гарячий, кетчуп в скляні стерилізовані банки, пляшки або в посуд зручну для вас. Закрийте ємності кришками. Дайте охолонути кетчупу, а потім поставте в прохолодне місце для тривалого зберігання.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон 60 0 2 з 5 - детальніше -
Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Азу з свинини - покроковий рецепт, фото 1 Азу з свинини 75 6 3 з 5 - детальніше -
Новорічний олів’є - покроковий рецепт, фото 1 Новорічний олів’є 45 6 3 з 5 - детальніше -
Грибний соус з лісових грибів - покроковий рецепт, фото 1 Грибний соус з лісових грибів 45 1 2 з 5 - детальніше -
Яблучний оцет домашній - покроковий рецепт, фото 1 Яблучний оцет домашній 30 1 2 з 5 - детальніше -