Укр
Рус
Кетчуп Соуси Арабська кухня

Кетчуп

( 5.0000 5 524 24 оцінки)

3048 - переглядів
80 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Кетчуп - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Арабська кухня, Вірменська кухня, Татарська кухня, Грузинська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Цей чудовий кетчуп з кабачків, просто фантастика. Він широко використовується, як звичайний кетчуп, але його можна додати до гуляшу, м'ясних соусів і інших різних страв з пастою або кашею.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кетчуп" (на 100 грам)

  • Білки0.7 гр.
  • Жири1.6 гр.
  • Вуглеводи11.2 гр.
  • Калорії69 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу наріжте, попередньо вимиті і нарізані невеликими кубиками кабачки і покладіть їх на сито. Обов'язково посипте нарізані кабачки сіллю і перемішайте, для якнайшвидшого усунення зайвої рідини з овоча. Залиште в такому стані приблизно на 2 години. Але в процесі змішуйте кабачки десь 2-3 рази, щоб овоч швидше втрачав зайву рідину.

Крок - 1
02

Помістіть велику каструлю з рослинним маслом на плиту і добре прогрійте. Обсмажте заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану кубиками ріпчасту цибулю, до легкого розм'якшення, постійно помішуючи. Засипте так само в каструлю чебрець і приправи на свій смак.

Крок - 2
03

Тепер засипте в каструлю до присмаженої цибулі нарізаний кабачок і ретельно перемішайте. Тушкуйте вміст каструлі в власному соусі, до м'якості овочів, в середньому близько години, періодично помішуючи, щоб рідина швидше випарувалася. 

Крок - 3
04

Потім вимкніть вогонь, і залиште вміст каструлі охолонути до кімнатної температури. Потім збийте охолоджену масу з допомогою блендера до пюреобразного стану. Знову поверніть каструлю з овочевою масою на плиту.

Крок - 4
05

Додайте в каструлю томатне пюре (можна використовувати рідкий соус), пасту з томатів, засипте цукор, сіль і включіть середній вогонь. Доведіть вміст до кипіння і варіть, постійно помішуючи близько 7 хвилин.

Крок - 5
06

Якщо маса все ще рідка, потрібно кип'ятити її трохи довше і випаровувати, потім додайте ще томатну пасту, солодкий і гострий червоний мелений перець і постійно мішаючи, варіть ще приблизно 5 хвилин.

Крок - 6
07

При необхідності додайте трохи солі або цукру. Доведіть до хорошого кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму, а потім додайте оцет, перемішайте і зніміть каструлю з вогню.

Крок - 7
08

Розмішайте ретельно вміст каструлі і в гарячому вигляді вилийте готовий кетчуп в, заздалегідь простерилізовані на пару, банки. Ви можете ризикувати і не стерилізувати. Однак не заважало-б поставити банки в духовку приблизно на 20-30 хвилин при 140 градусах. Після цього відкрити духовку і дозволити їм охолонути.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Сирний крем суп з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Сирний крем суп з куркою 30 5 2 з 5 - детальніше -
Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат олів’є з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Салат олів’є з м’ясом 40 5 3 з 5 - детальніше -
Пельмені "Смачні вушка" - покроковий рецепт, фото 1 Пельмені "Смачні вушка" 140 4 4 з 5 - детальніше -
Морквяні мафіни - покроковий рецепт, фото 1 Морквяні мафіни 70 4 3 з 5 - детальніше -
Маринад для грибів - покроковий рецепт, фото 1 Маринад для грибів 25 1 2 з 5 - детальніше -
?>