Цей чудовий кетчуп з кабачків, просто фантастика. Він широко використовується, як звичайний кетчуп, але його можна додати до гуляшу, м'ясних соусів і інших різних страв з пастою або кашею.
В першу чергу наріжте, попередньо вимиті і нарізані невеликими кубиками кабачки і покладіть їх на сито. Обов'язково посипте нарізані кабачки сіллю і перемішайте, для якнайшвидшого усунення зайвої рідини з овоча. Залиште в такому стані приблизно на 2 години. Але в процесі змішуйте кабачки десь 2-3 рази, щоб овоч швидше втрачав зайву рідину.
Помістіть велику каструлю з рослинним маслом на плиту і добре прогрійте. Обсмажте заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану кубиками ріпчасту цибулю, до легкого розм'якшення, постійно помішуючи. Засипте так само в каструлю чебрець і приправи на свій смак.
Тепер засипте в каструлю до присмаженої цибулі нарізаний кабачок і ретельно перемішайте. Тушкуйте вміст каструлі в власному соусі, до м'якості овочів, в середньому близько години, періодично помішуючи, щоб рідина швидше випарувалася.
Потім вимкніть вогонь, і залиште вміст каструлі охолонути до кімнатної температури. Потім збийте охолоджену масу з допомогою блендера до пюреобразного стану. Знову поверніть каструлю з овочевою масою на плиту.
Додайте в каструлю томатне пюре (можна використовувати рідкий соус), пасту з томатів, засипте цукор, сіль і включіть середній вогонь. Доведіть вміст до кипіння і варіть, постійно помішуючи близько 7 хвилин.
Якщо маса все ще рідка, потрібно кип'ятити її трохи довше і випаровувати, потім додайте ще томатну пасту, солодкий і гострий червоний мелений перець і постійно мішаючи, варіть ще приблизно 5 хвилин.
При необхідності додайте трохи солі або цукру. Доведіть до хорошого кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму, а потім додайте оцет, перемішайте і зніміть каструлю з вогню.
Розмішайте ретельно вміст каструлі і в гарячому вигляді вилийте готовий кетчуп в, заздалегідь простерилізовані на пару, банки. Ви можете ризикувати і не стерилізувати. Однак не заважало-б поставити банки в духовку приблизно на 20-30 хвилин при 140 градусах. Після цього відкрити духовку і дозволити їм охолонути.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти