Укр
Рус
Кетчуп Соуси Кавказська кухня

Кетчуп на зиму сацебелі

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

1243 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Кетчуп на зиму сацебелі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Ясна річ, будь-яка страва завжди виграє, якщо доповнити її соусом, який не просто доповнить смак, а ще й облагородить. І, звісно, завжди в тренді - кетчуп, відмінно підходить для м'яса, котлет і риби, а ще пельменів і спагетті. На полицях супермаркетів і магазинів з'являється все більше різновидів цього продукту, але вони не завжди складаються з натуральних продуктів, відповідно, не дуже корисні. Ось саме тому і варто навчитися готувати універсальну приправу самостійно. І один з кращих варіантів - кетчуп на зиму сацебелі, пікантний атрибут національної кавказької кухні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кетчуп на зиму сацебелі" (на 100 грам)

  • Білки2.7 гр.
  • Жири7.9 гр.
  • Вуглеводи7.2 гр.
  • Калорії109 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Не втрачайте часу, коли в розпалі сезон стиглих томатів, скористайтеся нашими порадами і займіться заготівлею апетитної підливи. Приготувати кетчуп на зиму сацебелі з кавказьким колоритом абсолютно не складно. Той випадок, що у вас немає необхідного кулінарного досвіду, не стане перешкодою для того, щоб отримати справжній кулінарний шедевр, приготувавши сацебелі. Всім відомо, що основу сацебелі складають помідори і волоські горіхи, але використовуючи додаткові інгредієнти, можна варіювати з його смаком. В першу чергу беремо великі стиглі помідори, робимо зверху хрестоподібні надрізи і, заливши окропом, залишаємо на 3-4 хвилини.

Крок - 1
02

Після цього знімаємо з кожного помідора шкірку і нарізаємо їх скибочками.

Крок - 2
03

Червоний болгарський перець обполіскуємо водою, видаляємо плодоніжки і виймаємо серцевину з насінням. Після цього розрізаємо на четвертини.

Крок - 3
04

Очищені від шкаралупи волоські горіхи засипаємо в блендер, додаємо туди часточки перцю і пучок коріандру.

Крок - 4
05

Також кидаємо в блендер очищені від лушпиння, розрізані навпіл зубчики часнику, досипаємо порошок чилі і приправу хмелі-сунелі.

Крок - 5
06

Тепер вміст блендера солимо і заливаємо гранатовим соком, який додасть кетчупу сацебелі кислу ноту.

Крок - 6
07

Ще сюди ж додаємо томатну пасту. Закриваємо кришку блендера і подрібнюємо всі інгредієнти протягом 2 хвилин.

Крок - 7
08

Готовий кетчуп сацебелі перекладаємо в посудину для соусів, а також можна викласти в баночки і закривши кришкою, зберігаємо в прохолодному місці. Відразу хочу зауважити, що в залежності від того, до якої страви готується кетчуп, в його склад можуть входити ягоди і м'ята, а також трохи оцту або соку ожини. У будь-якому випадку, якщо ви будете діяти за нашими чітким рекомендацій, кетчуп вийде гарної густої і гладкої консистенції, з пряно-ароматним смаком. Такий кетчуп відмінно підійде до смаженої або вареної домашньої птиці, зокрема курці.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Манна каша - покроковий рецепт, фото 1 Манна каша 20 4 2 з 5 - детальніше -
Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -
Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця 90 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Суп пюре з грибів - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з грибів 50 6 3 з 5 - детальніше -
Профітролі з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Профітролі з начинкою 80 3 3 з 5 - детальніше -
Щука запечена цілком (у фользі) - покроковий рецепт, фото 1 Щука запечена цілком (у фользі) 55 2 2 з 5 - детальніше -