Ясна річ, будь-яка страва завжди виграє, якщо доповнити її соусом, який не просто доповнить смак, а ще й облагородить. І, звісно, завжди в тренді - кетчуп, відмінно підходить для м'яса, котлет і риби, а ще пельменів і спагетті. На полицях супермаркетів і магазинів з'являється все більше різновидів цього продукту, але вони не завжди складаються з натуральних продуктів, відповідно, не дуже корисні. Ось саме тому і варто навчитися готувати універсальну приправу самостійно. І один з кращих варіантів - кетчуп на зиму сацебелі, пікантний атрибут національної кавказької кухні.
Не втрачайте часу, коли в розпалі сезон стиглих томатів, скористайтеся нашими порадами і займіться заготівлею апетитної підливи. Приготувати кетчуп на зиму сацебелі з кавказьким колоритом абсолютно не складно. Той випадок, що у вас немає необхідного кулінарного досвіду, не стане перешкодою для того, щоб отримати справжній кулінарний шедевр, приготувавши сацебелі. Всім відомо, що основу сацебелі складають помідори і волоські горіхи, але використовуючи додаткові інгредієнти, можна варіювати з його смаком. В першу чергу беремо великі стиглі помідори, робимо зверху хрестоподібні надрізи і, заливши окропом, залишаємо на 3-4 хвилини.
Після цього знімаємо з кожного помідора шкірку і нарізаємо їх скибочками.
Червоний болгарський перець обполіскуємо водою, видаляємо плодоніжки і виймаємо серцевину з насінням. Після цього розрізаємо на четвертини.
Очищені від шкаралупи волоські горіхи засипаємо в блендер, додаємо туди часточки перцю і пучок коріандру.
Також кидаємо в блендер очищені від лушпиння, розрізані навпіл зубчики часнику, досипаємо порошок чилі і приправу хмелі-сунелі.
Тепер вміст блендера солимо і заливаємо гранатовим соком, який додасть кетчупу сацебелі кислу ноту.
Ще сюди ж додаємо томатну пасту. Закриваємо кришку блендера і подрібнюємо всі інгредієнти протягом 2 хвилин.
Готовий кетчуп сацебелі перекладаємо в посудину для соусів, а також можна викласти в баночки і закривши кришкою, зберігаємо в прохолодному місці. Відразу хочу зауважити, що в залежності від того, до якої страви готується кетчуп, в його склад можуть входити ягоди і м'ята, а також трохи оцту або соку ожини. У будь-якому випадку, якщо ви будете діяти за нашими чітким рекомендацій, кетчуп вийде гарної густої і гладкої консистенції, з пряно-ароматним смаком. Такий кетчуп відмінно підійде до смаженої або вареної домашньої птиці, зокрема курці.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти