Укр
Рус
Риба Другі страви Середземноморська кухня

Кета запечена в духовці у фользі

( 4.7778 4 59 9 оцінок)

968 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Кета запечена в духовці у фользі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: У фользі

опис

Соковита і ароматна кета запечена в фользі з овочами - прекрасна корисна страва для обіду, на приготування якого у вас піде не більше 25 хвилин.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кета запечена в духовці у фользі" (на 100 грам)

  • Білки10.1 гр.
  • Жири5.2 гр.
  • Вуглеводи2.2 гр.
  • Калорії99 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування кети в духовці вам знадобиться прямокутна форма для запікання і фольга. Розріжте фольгу на великі квадрати не менше ніж 30:30 сантиметрів. З них зробіть чотири окремі човники-осередки, трохи більшого розміру, ніж шматки риби. Додайте їх в форму.

Крок - 1
02

Сполосніть рибу. Розріжте на чотири рівні частини і покладіть кожен шматочок в центр човника, шкірою вниз.

Крок - 2
03

Спаржу краще відварити, але якщо ви любите більш хрустку, то залиште сирою. З боків від риби покладіть спаржеві стебла (вибирайте більш рівні стебла, щоб вони краще вкладалися).

Крок - 3
04

Вимийте цукіні. Нарізайте їх тонкими півкільцями або кільцями, якщо цукіні молодий і невеликого розміру. Також викладіть його навколо кети.

Крок - 4
05

Потім покладіть ще помідори. Якщо ви використовуєте помідори черрі - кладіть їх цілком, ну а якщо більшого розміру - розріжте їх на кілька частин.

Крок - 5
06

Наступним приготуйте мастило для риби. У ємність вилийте оливкову олію. Додайте до нього сіль, чорний перець, лимонний сік, цедру, пропущений через прес часник, дрібно нарізану зелень петрушки і кропу. Все перемішайте, поки не розчиниться сіль.

Крок - 6
07

Візьміть силіконовий пензлик, занурюючи його в заправку, нанесіть її більшу частину разом з часниковими шматочками і зеленню на рибу.

Крок - 7
08

Залишеною масляною сумішшю рівномірно полийте овочі, укладені навколо риби. Зверху, за бажанням, посипте ще трохи кету з овочами сіллю і чорним меленим перцем.

Крок - 8
09

А тепер щільно защипніть кінці фольги, щоб з сформованих пакетів, не виходив пар, під час запікання. Таким чином, кета залишиться соковитою, а овочі добре пропарені.

Крок - 9
10

Поставте деко в розігріту духовку до 200 градусів і запікайте протягом 15-20 хвилин. Після приготування кету запечену у фользі в духовці, розкрийте, акуратно загортаючи фольгу і формуючи човник, подавайте в гарячому вигляді в фользі. Приємного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гаспачо без огірків - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо без огірків 40 5 3 з 5 - детальніше -
Роли з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Роли з креветками 60 2 3 з 5 - детальніше -
Мармелад з яблук - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад з яблук 55 5 3 з 5 - детальніше -
Як ліпити манти красиво - покроковий рецепт, фото 1 Як ліпити манти красиво 65 4 3 з 5 - детальніше -