Соковита і ароматна кета запечена в фользі з овочами - прекрасна корисна страва для обіду, на приготування якого у вас піде не більше 25 хвилин.
Для приготування кети в духовці вам знадобиться прямокутна форма для запікання і фольга. Розріжте фольгу на великі квадрати не менше ніж 30:30 сантиметрів. З них зробіть чотири окремі човники-осередки, трохи більшого розміру, ніж шматки риби. Додайте їх в форму.
Сполосніть рибу. Розріжте на чотири рівні частини і покладіть кожен шматочок в центр човника, шкірою вниз.
Спаржу краще відварити, але якщо ви любите більш хрустку, то залиште сирою. З боків від риби покладіть спаржеві стебла (вибирайте більш рівні стебла, щоб вони краще вкладалися).
Вимийте цукіні. Нарізайте їх тонкими півкільцями або кільцями, якщо цукіні молодий і невеликого розміру. Також викладіть його навколо кети.
Потім покладіть ще помідори. Якщо ви використовуєте помідори черрі - кладіть їх цілком, ну а якщо більшого розміру - розріжте їх на кілька частин.
Наступним приготуйте мастило для риби. У ємність вилийте оливкову олію. Додайте до нього сіль, чорний перець, лимонний сік, цедру, пропущений через прес часник, дрібно нарізану зелень петрушки і кропу. Все перемішайте, поки не розчиниться сіль.
Візьміть силіконовий пензлик, занурюючи його в заправку, нанесіть її більшу частину разом з часниковими шматочками і зеленню на рибу.
Залишеною масляною сумішшю рівномірно полийте овочі, укладені навколо риби. Зверху, за бажанням, посипте ще трохи кету з овочами сіллю і чорним меленим перцем.
А тепер щільно защипніть кінці фольги, щоб з сформованих пакетів, не виходив пар, під час запікання. Таким чином, кета залишиться соковитою, а овочі добре пропарені.
Поставте деко в розігріту духовку до 200 градусів і запікайте протягом 15-20 хвилин. Після приготування кету запечену у фользі в духовці, розкрийте, акуратно загортаючи фольгу і формуючи човник, подавайте в гарячому вигляді в фользі. Приємного.
Випадкові рецепти