У кожній кухні світу є свої класичні страви, які дуже популярними стають далеко за межами своєї країни. Одним з найбільш яскравих представників класики мексиканських страв є кесаділья. Головне в цій страві-тортилья, або кукурудзяна, або пшеничнf, ну а з начинкою для неї можна вже варіювати на свій смак. І хоча вона може бути овочевою або м'ясною, гострою або навпаки, солодкою, ми пропонуємо приготувати таку страву за нашим рецептом. І це одна з найсмачніших і ніжних кесаділья з куркою.
Цей варіант кесадільі особливо привабливий тим, що простий в процесі приготування, але головне неймовірно смачний наповнювач з соковитої курятини. Перш за все приготуємо суміш приправ, без яких ні в якому разі не відбудеться ця чудова мексиканська закуска. Для цього в невелику посудину засипаємо червоний порошок чилі, часниковий порошок, чорний мелений перець, а також кмин, перемішуємо між собою ці всі інгредієнти.
Тепер головний продукт, який вимагає якоїсь підготовки - куряча грудка. Куряче м'ясо промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і розрізаємо курячу грудку на філешку. Посипаємо кожен шматок курячого філе підготовленою приправою з обох сторін.
На плиту поміщаємо сотейник і вливаємо олію. Викладаємо в розігріте масло приправлену курятину і обсмажуємо протягом 5 хвилин. Перевертаємо м'ясо на іншу сторону і смажимо ще 5 хвилин до золотистого кольору, після чого знімаємо.
Цибулю-шалот чистимо від лушпиння, нарізаємо пір'ям і викладаємо в сотейник, де смажилося м'ясо і пасеруємо до м'якості.
Солодкий перець чистимо, миємо й ріжемо соломкою, додаємо в сотейник з цибулею. Перемішуючи, підсмажуємо до м'якості овочів і теж прибираємо в тарілку.
Остигнуле куряче м'ясо, попередньо обсмажене, нарізаємо дрібними кубиками. Тепер сотейник скроплюємо олією і викладаємо корж.
Хочу нагадати, що жодна кесаділья не може бути без сиру, і що характерно, що не будь-якого, а ніжного, в міру гострого і що добре плавиться. Я б порекомендував взяти чеддер, але це зовсім не означає, що його не можна замінити іншим. Сир натираємо на тертку і посипаємо зверху корж.
Зверху викладаємо пасеровані овочі і рубану смажену курятину. Зверху знову посипаємо тертим сиром, витримуємо на плиті пару хвилин і накриваємо другим коржем.
Потім за допомогою двох лопаток акуратно перевертаємо цю споруду на іншу сторону і підсмажуємо ще протягом 2 хвилин.
Потім знімаємо наш кулінарний шедевр на широку тарілку і розрізаємо на четвертинки. Соковита, ароматна живильна кесаділья з куркою з легкою рум'яною скоринкою підкорить ваших їдців.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти