Серед безлічі відомих по всьому світу страв мексиканської кухні особливе місце займає кесаділья. Це різновид закуски, яка швидко готується і являє собою корж тортилью, складену навпіл з начинкою всередині. В якості начинки використовуються найрізноманітніші продукти: овочі, фарш, гриби і ін. Але незмінним інгредієнтом для кесадільї вважається наявність сиру. Мексиканська кесаділья - це відмінний спосіб швидко і смачно нагодувати всю сім'ю латиноамериканською колоритною стравою.
Незмінним компонентом кесадільї є коржик тортилья, яка готується з пшеничного або кукурудзяного борошна і обсмажується без використання масла. Але сьогодні тортилья в готовому вигляді продається в супермаркетах, що значно спрощує процес приготування і економить ваш час. Саме готову тортилью ми рекомендуємо вам використовувати в цьому рецепті. Також можна взяти лаваш, але в цьому випадку його потрібно вирізати круглої форми або ж кесаділья просто буде прямокутною.
Отже, тепер приступимо до приготування начинки. Для цього чистимо болгарський перець від насіння всередині, миємо його і нарізаємо на маленькі кубики.
Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння і теж дрібно шаткуємо. Ще в даному рецепті ми використовуємо куряче філе, яке зачищаємо від плівок, миємо, сушимо і нарізаємо на невеликі шматочки.
Тепер ставимо на вогонь сковорідку з рослинним маслом і викладаємо курятину. Обсмажуємо пару хвилин, а потім додаємо часниковий порошок або сушений часник (також можна використовувати свіжий часник, який пропускаємо через чеснокодавку).
Ще кидаємо мелений перець, паприку, сушений орегано і сіль. Перемішуємо спеції з курятиною і продовжуємо обсмажувати м'ясо до готовності хвилин 15-20 на помірному вогні.
Потім знімаємо курятину з пательні, а на її місце викладаємо подрібнену цибулю і болгарський перець, які солимо і перчимо і обсмажуємо приблизно 7-10 хвилин, поки вони не стануть м'якенькі і не підрум'яняться.
Поки обсмажені інгредієнти остигають, натираємо на тертці сир чеддер, а також миємо зелень петрушки і шаткуємо її.
Ну а тепер залишається зібрати до купи нашу кесаділью. Для цього беремо нашу тортилью і на одну її половину викладаємо спочатку тертий сир, потім шматочки м'яса, після цього підсмажені овочі, потім посипаємо зеленню і знову додаємо сир. Тепер накриваємо все це другою половиною тортильи і гарненько притискаємо корж.
Після цього ставимо на вогонь сковорідку і поки вона розігрівається, пензликом змажемо нашу кесаділью оливковою олією, а потім підсмажимо на сковорідці з двох сторін, поки не утвориться хрустка скоринка, і вона не знайде гарний рум'яний колір.
Знімаємо тортилью з начинкою зі сковорідки, розрізаємо на кілька частин і можна подавати до столу. Ароматна, яскрава, апетитна і безсумнівно смачна кесаділья мексиканська - це дуже вдалий варіант смачно перекусити або навіть сповна насититися, адже така кесаділья дуже поживна. Використовуйте цей рецепт і радуйте своїх домочадців і гостей смачною закускою колоритної мексиканської кухні.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти