Напевно, відомо всім, що кесаділья - це страва мексиканського народу, до того ж, традиційна. В принципі, така закуска швидкого приготування відома в сучасному світі досить широко, і багато кулінарів вносять в цю страву свої нюанси. Але, сьогодні мова піде про новинку в світі рецептів: кесаділья по-грецьки. Так, так, ви не помилилися, така страва точно існує, і я із задоволенням надам вам рецепт. Нічого особливо складного в її приготуванні немає, головне, хороший сир, який є основою начинки, смачні коржі, ну і звичайно ж, трошки старання.
Нічого особливого з себе кесаділья по-грецьки не представляє - це всього лише підсмажені на сковорідці коржі з начинкою, заправлені сиром. Так інакше й бути не може, адже в перекладі з іспанського кесаділья - це «сирна страва». М'ясо, звичайно ж, візьмемо куряче і найкраще філейну частину. Філе добре очистимо від плівок, надлишок жиру, а також вимиємо і просушимо паперовою серветкою.
Після цього нарізаємо курятину скибочками середньої величини і довгастої форми, складаємо в глибоку миску.
Додаємо до м'яса часникову пасту, посипаємо порошком чорного перцю і сушеним орегано. Потім кидаємо в миску порошок меленої паприки, солимо і перчимо червоним меленим чилі. Всі інгредієнти добре перемішуємо.
Тепер ставимо на плиту сковорідку, розтоплюємо в ній вершкове масло і викладаємо мариноване м'ясо. Обсмажуємо до готовності курятини і відкладаємо в сторону.
В ту ж сковорідку кидаємо нарізану соломкою різнокольоровий солодкий перець, нашатковану пір'ям цибулю і додаємо ще вершкового масла. Обсмажуємо буквально пару хвилин і теж знімаємо з пательні.
Після цього ставимо на плиту сковорідку для гриля, беремо тортилью, змащуємо за допомогою пензлика одну сторону маслом і викладаємо змащеною стороною на сковорідку.
Потім посипаємо тортилью потертим сиром, викладаємо зверху приготовлену курку, тушковані овочі, знову посипаємо сиром і накриваємо другою тортилею. Зверху змащуємо маслом. До речі, сир краще брати не занадто твердих сортів, щоб він добре плавився.
Підсмажуємо кесаділью з одного боку до рум'яності, потім перевертаємо і смажимо з іншого боку, поки сир повністю не розплавиться.
Готові курячі кесадільі ріжемо четвертинками і подаємо до толу з соусом сальса. Сподіваюся, така нехитра, але дуже смачна закуска міцно увійде в ваше меню.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти