Укр
Рус
Кекси Випічка Французька кухня

Кекси до чаю

( 4.9048 4 521 21 оцінка)

2364 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Кекси до чаю - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня, Турецька кухня, Шотландська кухня, Середземноморська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Існує величезна кількість варіантів випічки. У цьому рецепті ми покажемо, як приготувати смачні і пухнасті кекси до чаю з апельсиновим смаком.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кекси до чаю" (на 100 грам)

  • Білки4.5 гр.
  • Жири16.2 гр.
  • Вуглеводи43.7 гр.
  • Калорії342 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб приготувати кекси, необхідно замісити тісто. Візьміть глибоку чисту миску і розбийте в неї необхідну кількість курячих яєць. Дістаньте міксер, і з його допомогою збийте яйця протягом декількох хвилин.

Крок - 1
02

Не вимикаючи міксер, частинами додавайте цукор і продовжуйте збивати на середній швидкості. Збивана маса повинна збільшитися в обсязі і біліть. А коли піднімете насадки міксера, суміш повинна спадати з них безперервно і рівномірно, як стрічка.

Крок - 2
03

У збиту масу з яєць і цукру додайте оливкову олію. Її можна замінити соняшниковою олією. Збивайте далі ще протягом кількох хвилин.

Крок - 3
04

Також для даної випічки необхідний апельсиновий сік. Можна використовувати покупний або ж приготовлений самостійно в домашніх умовах. Останній варіант буде більш корисним. Налийте апельсиновий сік в миску до решти інгредієнтів.

Крок - 4
05

Посилити апельсиновий смак даної випічки допоможе цедра апельсина. Щоб її отримати, зробіть наступне. Ретельно вимийте апельсин під проточною водою, протріть рушником. Зніміть цедру з апельсина з допомогою дрібної терки і киньте її в миску до решти інгредієнтів. Розмішайте за допомогою міксера.

Крок - 5
06

Борошно обов'язково просійте через сито і додайте в миску. Сюди ж киньте і розпушувач. Ретельно умішайте за допомогою вінчиком, щоб не було грудочок.

Крок - 6
07

Накрийте миску з тістом для кексів харчовою плівкою. Поставте на кілька годин в холодильник. Потрібно добре охолодити масу. Потім, потрапивши в гарячу духовку, кекси на багато більше піднімуться.

Крок - 7
08

Увімкніть духовку на 200 градусів. Поки вона прогрівається, дістаньте формочки для кексів. Всередину помістіть паперові формочки. Дістаньте тісто з холодильника і ще раз перемішайте його вінчиком. Заповніть формочки тістом на три чверті їх місткості.

Крок - 8
09

Зверху на кожен кекс насипте по пів ложечки цукру. Відправте їх в гарячу духовку і запікайте при температурі 200 градусів протягом 15 - 20 хвилин. Коли кекси стануть золотистого кольору, дістаньте їх з духовки, дайте відпочити протягом 5 хвилин. Потім дістаньте випічку з форми і поставте на підставку для повного охолодження. Кекси до чаю готові. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Товстолобик з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Товстолобик з начинкою 50 2 2 з 5 - детальніше -
Сирне печиво Розочка - покроковий рецепт, фото 1 Сирне печиво Розочка 60 5 4 з 5 - детальніше -
Бублики з маковою начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Бублики з маковою начинкою 180 4 3 з 5 - детальніше -
Хліб чорний - покроковий рецепт, фото 1 Хліб чорний 240 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

М’ясний бульйон - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний бульйон 180 6 2 з 5 - детальніше -
Роли з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Роли з куркою 60 4 3 з 5 - детальніше -
Грінки на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Грінки на сковороді 25 3 2 з 5 - детальніше -