Кекси в формочках на сметані дуже соковиті і покриті смачними крихтами. Ви будете любити ці класичні кекси завжди.
У середній мисці приготуйте верхівку майбутнього кексу, змішавши коричневий цукор, заздалегідь просіяне борошно і сіль.
Використовуйте блендер або кухонний віночок для змішування інгредієнтів. Тепер наріжте невеликими шматочками і закиньте вершкове масло в суміш борошна. Збивайте вміст миски, поки воно не стане схожим на мокрий пісок. Відставте на час в сторону.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Злегка змастіть форму для випікання кексів або маффінів маслом, або застеліть спеціальними паперовими стаканчиками або пергаментним папером. Приготуйте тісто для кексів. Для цього в миску покладіть вершкове масло і залийте високої жирності сметану (можна навіть домашнього приготування).
Тепер засипте в миску цукор-пісок, тростинний цукор, додайте ваніль і розбийте курячі яйця. Збивайте вміст за допомогою електричного міксера, до отримання легкої і кремоподібної маси.
Тепер засипте в миску з утвореною масою просіяне борошно, додайте розпушувач для тіста і харчову соду. Збийте знову все, до утворення більш густої однорідної суміші.
Викладіть ложкою утворену суміш (тісто) в підготовлені форми для кексу (зазвичай їх приблизно 12- 24 отворів). Посипте зверху кожен майбутній кекс хлібними крихтами (можна використовувати кондитерську крихту або солодку стружку для пасок).
Надішліть форму з випічкою в попередньо розігріту духовку і випікайте близько 25 хвилин, поки зубочистка, вставлена в центр кожного кексу, не стане чистою. Вийміть готові кекси на сметані з формочок і перенесіть на решітку для повного охолодження, а потім швидше приступайте пробувати цю легку і ароматну випічку.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти