У всі часи солодка випічка була і є дуже популярною як у дорослих, так і дітей, тому в багатьох будинках вона практично присутня на столі завжди. Одним з відмінних десертів, який асоціюється з затишним чаюванням, є кекс - смачне і популярне лакомство. Якщо у вас ще немає простого рецепту десертної випічки, приготуйте кекси на молоці за цим рецептом, м'які, ніжні, буквально тануть у роті. Ні з якими складнощами вам зіткнутися не доведеться, тому у вас все вийде, навіть якщо ви зовсім недосвідчений кондитер.
Думаю, що зі мною погодяться абсолютно всі, випічка повинна бути повітряною і пишною. Тому намагайтеся тісто збивати міксером, щоб в процесі замішування ніяких грудочок практично не було. І ще, що не маловажно, щоб в готових десертах не відчувати смак соди, краще її замінити звичайним розпушувачем. Відразу, поки будемо займатися підготовкою тіста, включимо духовку, щоб розігріти до 180 градусів. Заодно підготуємо деко з формочками, в які помістимо паперові вкладиші і збризніть злегка антипригарним засобом.
Ну, а тепер давайте нарешті займемося нашою випічкою. У глибоку миску кладемо грудку масла, обов'язково розм'якшеного, адже в будь-якому тісті інгредієнти не повинні бути відразу з холодильника.
Тепер до масла засипаємо цукровий пісок і змішуємо пару хвилин за допомогою ручного міксера.
Потім вбиваємо яйця і знову включаємо міксер. Змішуємо, поки суміш вже буде більш однорідної консистенції.
Тепер додаємо розпушувач, посипаємо сіллю і вливаємо екстракт ванілі. Все швидко перемішуємо міксером.
Тепер беремо просіяне борошно і половину засипаємо в миску з тістом, змішуємо до однорідної маси. Потім вливаємо частину молока, до речі теж трохи підігрітого, і перемішуємо міксером.
Намагаємося очистити дно і бока миски від тіста і додаємо решту борошна і молоко, змішуючи між додатками. Тепер беремо вимиті і просушені ягоди чорниці та додаємо їх в тісто. Змішуємо акуратно чорницю з тістом, використовуючи гумовий шпатель, щоб в процесі змішування не переминати ягоди.
За допомогою спеціальної круглої ложки розкладаємо тісто по формах для майбутніх кексів. Кожну заготовку з тіста рясно посипаємо цукровим піском.
Відправляємо форму з виробами в попередньо розігріту духовку і випікаємо протягом 30 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки, вставивши її в центр випеченого десерту. Звичайно, якщо виріб готовий, зубочистка буде чистою. Витримуємо десерт в формочці ще протягом 5 хвилин, перш ніж виймати. А потім переносимо кекси на решітку для повного охолодження.
Пишні кекси на молоці, з чудовим доповненням з чорниці, обов'язково сподобаються всім вашим домочадцям.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти