Укр
Рус
Кекси Випічка Американська кухня

Кекси класичні

( 4.8696 4 523 23 оцінки)

4759 - переглядів
100 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Кекси класичні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: Формочка

опис

Багато хто любить починати свій ранок з чашечки кави та ще й з випічкою, та до того ж, приготовленої власними руками. Хоча, звичайно, не всі господині такі майстрині, що можуть без проблем щодня випікати всілякі смаколики. Тому дуже важливо мати в своєму арсеналі рецепти нескладних кондитерських виробів, щоб бути завжди напоготові. Дуже популярними борошняними десертами є всілякі кекси - чудова повітряна і дуже м'яка випічка. Рецепт, який ідеально підійде не тільки досвідченим господиням, але і початківцям кулінарам - кекси класичні, які можна легко спекти з нескладного набору продуктів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кекси класичні" (на 100 грам)

  • Білки4.8 гр.
  • Жири11.3 гр.
  • Вуглеводи38.3 гр.
  • Калорії282 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Якихось вишуканих продуктів не знадобиться, думаю, що все необхідне обов'язково знайдеться в кожному будинку. До того ж, завдяки шоколаду, дуже м'якенькі кекси ідеально задовольнять смак дітей. В першу чергу нам потрібно підготувати сухі інгредієнти, зокрема, борошно, яке обов'язково треба просіяти. Ставимо на стіл глибоку миску і, тримаючи над нею сито, висипаємо в неї борошно, а потім сіль, соду і розпушувач.

Крок - 1
02

Все разом просіюємо, а потім висипаємо туди подрібнений шоколад, який можна поламати на дрібні шматочки або ж перетворити в шоколадну стружку. За допомогою ложки перемішуємо вміст посуду, щоб шоколад рівномірно з'єднався з борошном.

Крок - 2
03

Тепер в окрему миску розбиваємо яйце, засипаємо цукор і вінчиком збиваємо в м'яку піну. Після цього додаємо сюди розтоплене вершкове масло і добре перемішуємо.

Крок - 3
04

Після цього сюди ж вливаємо молоко, трохи підігріте, адже холодними інгредієнти змішувати не рекомендується. Знову все акуратно перемішуємо в однорідну масу і додаємо екстракт ванілі, ще раз перемішавши.

Крок - 4
05

Тепер засипаємо в цю масу частину борошна з шоколадом, змішуємо, досипаємо решту борошна і за допомогою вінчика перемішуємо до однорідної консистенції. Тісто для кексів готове і слід переходити до наступного етапу.

Крок - 5
06

У формочку з круглими отворами поміщаємо паперові формочки для кексів і за допомогою кондитерського мішечка наповнюємо їх тістом.

Крок - 6
07

Зверху кожного кексу викладаємо дрібні скибочки шоколаду і відправляємо форму з виробами в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 5 хвилин. Після цього температуру знижуємо до 175 градусів і випікаємо ще протягом 15 хвилин.

Крок - 7
08

Готові кекси класичні дістаємо з духовки і викладаємо на тарілку. Як бачите, процес готування не так уже й складний, а результат вас порадує на стільки, що назавжди забудете про покупні вироби.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Банановий кекс - покроковий рецепт, фото 1 Банановий кекс 80 4 3 з 5 - детальніше -
Горіховий соус - покроковий рецепт, фото 1 Горіховий соус 30 2 2 з 5 - детальніше -
Пісочне тісто - покроковий рецепт, фото 1 Пісочне тісто 15 1 1 з 5 - детальніше -
Манти по-узбецьки - покроковий рецепт, фото 1 Манти по-узбецьки 90 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Запечена картопля з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Запечена картопля з сиром 60 4 2 з 5 - детальніше -
Майонез домашній - покроковий рецепт, фото 1 Майонез домашній 15 1 1 з 5 - детальніше -
М’ясо по-французьки в духовці - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по-французьки в духовці 50 4 3 з 5 - детальніше -