Багато хто любить починати свій ранок з чашечки кави та ще й з випічкою, та до того ж, приготовленої власними руками. Хоча, звичайно, не всі господині такі майстрині, що можуть без проблем щодня випікати всілякі смаколики. Тому дуже важливо мати в своєму арсеналі рецепти нескладних кондитерських виробів, щоб бути завжди напоготові. Дуже популярними борошняними десертами є всілякі кекси - чудова повітряна і дуже м'яка випічка. Рецепт, який ідеально підійде не тільки досвідченим господиням, але і початківцям кулінарам - кекси класичні, які можна легко спекти з нескладного набору продуктів.
Якихось вишуканих продуктів не знадобиться, думаю, що все необхідне обов'язково знайдеться в кожному будинку. До того ж, завдяки шоколаду, дуже м'якенькі кекси ідеально задовольнять смак дітей. В першу чергу нам потрібно підготувати сухі інгредієнти, зокрема, борошно, яке обов'язково треба просіяти. Ставимо на стіл глибоку миску і, тримаючи над нею сито, висипаємо в неї борошно, а потім сіль, соду і розпушувач.
Все разом просіюємо, а потім висипаємо туди подрібнений шоколад, який можна поламати на дрібні шматочки або ж перетворити в шоколадну стружку. За допомогою ложки перемішуємо вміст посуду, щоб шоколад рівномірно з'єднався з борошном.
Тепер в окрему миску розбиваємо яйце, засипаємо цукор і вінчиком збиваємо в м'яку піну. Після цього додаємо сюди розтоплене вершкове масло і добре перемішуємо.
Після цього сюди ж вливаємо молоко, трохи підігріте, адже холодними інгредієнти змішувати не рекомендується. Знову все акуратно перемішуємо в однорідну масу і додаємо екстракт ванілі, ще раз перемішавши.
Тепер засипаємо в цю масу частину борошна з шоколадом, змішуємо, досипаємо решту борошна і за допомогою вінчика перемішуємо до однорідної консистенції. Тісто для кексів готове і слід переходити до наступного етапу.
У формочку з круглими отворами поміщаємо паперові формочки для кексів і за допомогою кондитерського мішечка наповнюємо їх тістом.
Зверху кожного кексу викладаємо дрібні скибочки шоколаду і відправляємо форму з виробами в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 5 хвилин. Після цього температуру знижуємо до 175 градусів і випікаємо ще протягом 15 хвилин.
Готові кекси класичні дістаємо з духовки і викладаємо на тарілку. Як бачите, процес готування не так уже й складний, а результат вас порадує на стільки, що назавжди забудете про покупні вироби.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти