Кекс «Зебра» так називається тому, що складається з чергуючих темних і світлих смуг, чим дійсно нагадує зебру. Як домогтися такого ефекту в випічці, докладно розповідається в рецепті. Крім ефектного зовнішнього вигляду, кекс «Зебра» відрізняється ніжною текстурою. Він настільки м'який, що буквально тане в роті
Додайте в борошно розпушувач і соду і просійте через сито, щоб наситити киснем.
Всипте цукор і перемішайте до однорідності. Влийте рослинне масло.
Додайте йогурт і знову все ретельно перемішайте вінчиком.
В отриману суміш потроху вливайте воду і розмішуйте. Слідкуйте за консистенцією. Готове тісто має нагадувати рідку сметану. Влийте ванільну есенцію і знову перемішайте.
Тісто розділіть на 2 рівні частини.
В окремій ємності розведіть какао-порошок водою, влийте в одну частину тіста і перемішайте. Вийде 2 види тіста: звичайне і шоколадне.
Форми для кексів змастіть рослинною олією. Додайте трохи борошна і розподіліть її по стінках. Це необхідно для того, щоб кекси після випікання не прилипли. У центр кожної формочки чайною ложкою по черзі викладайте звичайне і шоколадне тісто. Вийдуть смугасті розводи, як у зебри.
Щоб зробити кекси ще гарнішими, хрестоподібно проведіть зубочисткою по їх поверхні від центру до країв, а потім від середини кожного клину в зворотний бік. Вийде малюнок у вигляді квітки. Злегка постукайте дном кожної формочки об поверхню, щоб стабілізувати тісто.
Встановіть каструлю на середній вогонь, поставте всередину решітку для випікання і накрийте каструлю кришкою. Коли ємність розігріється (приблизно через 10 хвилин), зніміть кришку і відправте формочки на решітку. Знову накрийте кришкою і тримайте на повільному вогні 30-40 хвилин. Або прогрійте духовку до 200 градусів і поставте туди формочки теж на 30-40 хвилин (до сухої палички). У розрізі готовий кекс «Зебра» виглядає дуже ефектно. До того ж він неймовірно м'який і смачний. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти