Укр
Рус
Кекси Випічка Білоруська кухня

Кекс «Зебра»

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

735 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Кекс «Зебра» - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня, Бразильська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Кекс «Зебра» так називається тому, що складається з чергуючих темних і світлих смуг, чим дійсно нагадує зебру. Як домогтися такого ефекту в випічці, докладно розповідається в рецепті. Крім ефектного зовнішнього вигляду, кекс «Зебра» відрізняється ніжною текстурою. Він настільки м'який, що буквально тане в роті

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кекс «Зебра» " (на 100 грам)

  • Білки5.3 гр.
  • Жири10.2 гр.
  • Вуглеводи44.4 гр.
  • Калорії294 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Додайте в борошно розпушувач і соду і просійте через сито, щоб наситити киснем.

Крок - 1
02

Всипте цукор і перемішайте до однорідності. Влийте рослинне масло.

Крок - 2
03

Додайте йогурт і знову все ретельно перемішайте вінчиком.

Крок - 3
04

В отриману суміш потроху вливайте воду і розмішуйте. Слідкуйте за консистенцією. Готове тісто має нагадувати рідку сметану. Влийте ванільну есенцію і знову перемішайте.

Крок - 4
05

Тісто розділіть на 2 рівні частини.

Крок - 5
06

В окремій ємності розведіть какао-порошок водою, влийте в одну частину тіста і перемішайте. Вийде 2 види тіста: звичайне і шоколадне.

Крок - 6
07

Форми для кексів змастіть рослинною олією. Додайте трохи борошна і розподіліть її по стінках. Це необхідно для того, щоб кекси після випікання не прилипли. У центр кожної формочки чайною ложкою по черзі викладайте звичайне і шоколадне тісто. Вийдуть смугасті розводи, як у зебри.

Крок - 7
08

Щоб зробити кекси ще гарнішими, хрестоподібно проведіть зубочисткою по їх поверхні від центру до країв, а потім від середини кожного клину в зворотний бік. Вийде малюнок у вигляді квітки. Злегка постукайте дном кожної формочки об поверхню, щоб стабілізувати тісто.

Крок - 8
09

Встановіть каструлю на середній вогонь, поставте всередину решітку для випікання і накрийте каструлю кришкою. Коли ємність розігріється (приблизно через 10 хвилин), зніміть кришку і відправте формочки на решітку. Знову накрийте кришкою і тримайте на повільному вогні 30-40 хвилин. Або прогрійте духовку до 200 градусів і поставте туди формочки теж на 30-40 хвилин (до сухої палички). У розрізі готовий кекс «Зебра» виглядає дуже ефектно. До того ж він неймовірно м'який і смачний. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Паштет з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з печінки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з крабовими паличками - покроковий рецепт, фото 1 Салат з крабовими паличками 25 4 2 з 5 - детальніше -
Салат на свято і кожен день - покроковий рецепт, фото 1 Салат на свято і кожен день 30 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Домашній суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Домашній суп з фрикадельками 35 2 2 з 5 - детальніше -
Трубочки прості - покроковий рецепт, фото 1 Трубочки прості 65 3 3 з 5 - детальніше -
Сирний соус асорті - покроковий рецепт, фото 1 Сирний соус асорті 30 1 2 з 5 - детальніше -
Щука запечена цілком (у фользі) - покроковий рецепт, фото 1 Щука запечена цілком (у фользі) 55 2 2 з 5 - детальніше -