Кекс з шинкою і сиром - смачна закуска і ситне частування до кави або чаю. Готується просто і швидко з доступних інгредієнтів. М'яка і ароматна випічка довго на столі не затримається.
У велику глибоку миску вбийте яйця і влийте свіже молоко. Твердий сир натріть на крупній тертці і висипте в загальну ємність.
До решти інгредієнтів додайте просіяне борошно, сіль, свіжовичавлений лимонний сік, соду і ретельно перемішайте блендером або вінчиком до однорідного стану.
Форму для випічки кексів змастіть рослинною олією і влийте в неї половину тіста. Шинку наріжте кубиками і викладіть на тісто, рівномірно розподіливши по всій формі.
Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою і просушіть паперовим рушником. Зріжте плодоніжки і видаліть насіння. Наріжте м'якоть невеликими кубиками і викладіть у форму на шинку.
Сир моцарелла наріжте шматочками 1,5-2 см і викладіть у форму. Моцареллу можна замінити сиром сулугуні або адигейським сиром.
Свіжу петрушку наріжте і притрусіть начинку кексу. Можна додати свіжу зелену цибулю, кріп або іншу зелень за смаком. Вилийте у форму тісто і поставте страву в розігріту до 200 ° С духовку. Випікайте протягом 40 хвилин.
Готовність частування перевірте дерев'яною паличкою. Після проколювання вона повинна залишитися суха. Поки випікається кекс, приготуйте соус. У невеликій ємності змішайте йогурт і майонез. Посипте дрібно нарізаним пір'ям молодого часнику.
Готовий кекс акуратно вийміть з форми і викладіть на блюдо. Розріжте на порційні шматочки і подавайте до столу з соусом. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти