Гарбуз - це дуже популярний і корисний продукт, який широко застосовується в кулінарії в приготуванні різних страв. Особливе місце для гарбуза відведено в розділі випічка. Яскравим представником смачного кондитерського виробу вважається кекс з гарбуза. Таке лакомство виходить неймовірно красивим, з дуже насиченим і оригінальним смаком і просто супер ароматом. Гарбузовий кекс - це відмінний спосіб порадувати домочадців смачною випічкою, пригостити гостей за чашкою чаю. Пишний, ніжний, соковитий кекс з гарбуза до всього ще й готується просто. Всі тонкощі приготування цієї смачної випічки ви дізнаєтеся з нашого рецепта.
Незважаючи на те, що кількість інгредієнтів досить велика, насправді приготування кексу з гарбуза - цілком доступне завдання навіть для початківців господарок. Насамперед займемося гарбузом. Для цього очистимо його від шкірки, м'якоть наріжемо невеликими шматочками, заллємо водою і поставимо на вогонь хвилин на 15-20.
За цей час гарбуз досить приготується. Відкидаємо його на друшляк, щоб позбавитися від зайвої рідини, а потім перебиваємо м'якоть в красиве, ніжне гарбузове пюре. Як доповнення пропонуємо використовувати також яблучне пюре. Його можна купити в будь-якому супермаркеті або ж просто натерти свіже яблуко на дрібній тертці або перебити блендером.
Тепер почнемо готувати тісто. Для цього спочатку в стакан наливаємо мигдальне молоко і додаємо в нього яблучний оцет. Перемішуємо їх разом і відставляємо поки в сторону. Не бійтеся, що молоко відразу згорнеться, це цілком закономірний процес, і саме це нам потрібно.
Потім в глибоку ємність просіюємо вівсяну муку, сюди ж додаємо харчову соду, гасити її не потрібно, оскільки в молоці вже є оцет. Також кидаємо сіль, розпушувач і суміш з таких спецій, як мускатний горіх, імбир і кориця, а ще додаємо ванільний цукор. Вінчиком перемішуємо сухі інгредієнти між собою.
Тепер в окремій ємності змішуємо разом цукор, гарбузове та яблучне пюре і кленовий сироп. У нас повинна вийти ароматна однорідна суміш. У неї ми додаємо мигдальне молоко з яблучним оцтом і знову все перемішуємо.
Після цього засипаємо в цю ємність суміш сухих інгредієнтів і перемішуємо вміст до однорідності. В результаті у нас виходить досить густе тісто. В кінці в нього додаємо ізюм і подрібнені волоські горіхи. Також рекомендуємо додати цедру лимона або лайма, цей інгредієнт додасть гарбузовому кексу особливої пікантності.
Отже, знову все перемішуємо і переходимо до завершального етапу. Форму застилаємо пергаментним папером і викладаємо в неї наше ароматне тісто, після чого відправляємо кекс в духовку. Готуємо його на протязі однієї години при температурі 180 градусів. Цього часу цілком достатньо, щоб кекс як слід пропікся.
Дістаємо готовий десерт з духовки, акуратно виймаємо його з формочки, даємо охолонути, а потім нарізаємо на скибочки і запрошуємо всіх покуштувати ваш твір. Кекс з гарбуза виходить м'яким, соковитим, з дуже оригінальним смаком і таким же ароматом. Вдале поєднання доступних продуктів, трохи вашого часу і старань - і як результат чудовий десерт.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти