Домашня випічка - це не просто розділ кулінарії, але, мабуть, справжній вид мистецтва, і жодна господиня не стане сперечатися з цим твердженням. Серед безлічі різних видів випічки своє почесне місце займають кекси. Цей варіант випічки може бути різним і за формою, і за змістом, що робить цей десерт ще популярнішим. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати кекс з бананом. Такий варіант без сумнівів сподобається вашим домочадцям і розбавить ваші будні за сімейним чаюванням.
Процес приготування кексу з бананом досить простий, але все ж вимагає певної уваги і виконання деяких правил, щоб десерт вийшов дійсно якісним і на вигляд, і за смаком. Пропоную негайно приготувати досить нескладний в плані інгредієнтів, але в той же час дуже ароматний кекс з незвичайним смаком, який надає банан, доданий в тісто. В першу чергу хочу звернути увагу на якість борошна, воно повинно бути обов'язково вищого сорту і сухе. Отже, борошно просіваємо через сито в глибоку посудину.
Тепер очищаємо від шкірки банани і ріжемо кільцями, до речі, банани бажано взяти якомога більше стиглі, навіть злегка почорнілі. Адже чим спіліше будуть фрукти, тим більш ароматним в результаті вийде наш банановий кекс. Складаємо в окрему глибоку миску банани і розминаємо за допомогою вилки до стану кашки.
Потім вливаємо в цю суміш розтоплене попередньо вершкове масло і досипамо цукор. Після цього додаємо сюди ж куряче яйце, трохи розпушувача і дрібку солі.
В кінці кидаємо мелену корицю і за допомогою вінчика ретельно все перемішуємо в однорідну масу. Тепер поступово додаючи просіяне борошно, віночиком вимішуємо тісто не дуже густої консистенції.
В кінці в уже практично готове тісто кидаємо шоколадні часточки, можна стружку, але це вже на ваш розсуд. Як вам більше подобається. Адже, чим більше скибочка шоколаду, тим помітніше він в готовому виробі. Отже, перемішуємо шпателем тісто з шоколадом, щоб десерт рівномірно розподілився по всій масі.
Тепер беремо високу форму для випічки, посипаємо стінки і дно борошном, викладаємо в нього приготоване тісто. Після цього відправляємо форму з тістом в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо наш десерт хвилин 40-50, хоча може знадобитися трохи більше або навпаки менше часу, все залежить від духовки. Щоб перевірити готовність кексу з бананом, потрібно дерев'яною шпажкою проколоти випічку наскрізь. Про готовність кондитерського виробу буде відомо, якщо шпажка буде сухою.
До того ж, кекс повинен добре зарум'яниться, навіть трошки потемніти. А по дому буде розноситися надзвичайний аромат запечених бананів. Готовий кекс з бананом дістаємо з духовки, залишаємо остигати у формі буквально на 5-7 хвилин. Після цього акуратно витягаємо наш десерт з форми, ріжемо порційними шматками і подаємо його до столу. Банановий кекс такий апетитний, з незвичайним ароматом запечених бананів, чудово доповнить ваше чаювання.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти