Укр
Рус
Кекси Випічка Французька кухня

Кекс в силіконовій основі на кефірі

( 4.8750 4 524 24 оцінки)
3226 - переглядів
35 хвилинпорцій - 4складність - 2 з 5
Кекс в силіконовій основі на кефірі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: Формочка

опис

Ті, хто любить займатися випічкою, напевно мають в своєму арсеналі чимало всіляких рецептів. Але ж не завжди є можливість та й час, щоб приготувати щось особливе і неповторне. Я маю на увазі торт або пиріг, в загальному, справжній шедевр. Ось саме тому потрібно в запасі мати парочку нескладних рецептів, які завжди прийдуть на допомогу, коли знадобиться швидко приготувати смачненький десерт. Такий варіант, як кекс в силіконовій основі на кефірі саме з тієї серії випічки, що і швидко, і нескладно та ще й недорого. Ви ще не знаєте, як це робити? Ось вам наш рецепт.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кекс в силіконовій основі на кефірі" (на 100 грам)

  • Білки6.3 гр.
  • Жири14.2 гр.
  • Вуглеводи38.8 гр.
  • Калорії314 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Кекси, які готуються на кефірі, настільки прості у приготуванні, що ви дуже легко зможете впоратися з їх випічкою, навіть якщо ніколи не пробували. Готові вироби безсумнівно прикрасять будь-яке чаювання в вашому домі. Інгредієнтів вам багато не знадобиться та й часу на приготування теж. Для випічки найчастіше використовують одноразові кондитерські стаканчики або просто деко, але ми пропонуємо силіконові формочки. Це дуже зручно, так як форма гнучка, до того ж, легко миється, і можна використовувати багато разів. А тепер давайте переходити безпосередньо до процесу готування. У глибоку посудину просіюємо борошно, додаємо цукор і розпушувач, після чого вливаємо туди кефір і вбиваємо яйце.

Крок - 1
02

Для тіста нам ще знадобиться вершкове масло, яке ми попередньо розтоплюємо і додаємо в борошно. Ще додаємо ложку горіхової пасти, хоча цей інгредієнт не є обов'язковим. Просто цей ароматний інгредієнт додасть пікантності в готовий виріб.

Крок - 2
03

Тепер вінчиком акуратно починаємо замішувати тісто, яке повинно бути досить густим, але пастоподібним. Коли всі продукти рівномірно змішані, кидаємо в ємність шоколадну стружку або медальйони і знову починаємо змішувати.

Крок - 3
04

Замісивши, акуратно відокремлюємо тісто від вінчика за допомогою лопатки, розкладаємо його в силіконові формочки, які поміщаємо на деко. Коли заповнені всі осередки, струшуємо кілька разів форми, щоб тісто розподілилося в отворах.

Крок - 4
05

Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо туди деко з нашими виробами. Випікаємо кекс в силіконовій основі на кефірі протягом 15 хвилин, після чого дістаємо форми з духовки і викладаємо десерти на решітку. Смачну, ароматну, з приємним присмаком шоколаду і горіха, випічку, приготовлену за лічені хвилини, точно зацінують ваші рідні.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Салат Хелел - покроковий рецепт, фото 1 Салат Хелел 30 5 2 з 5 - детальніше -
Штрудель з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Штрудель з яблуками 30 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

М’ясний бульйон - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний бульйон 180 6 2 з 5 - детальніше -
Шарлотка на кефірі - покроковий рецепт, фото 1 Шарлотка на кефірі 90 3 3 з 5 - детальніше -
Шаурма з куркою в лаваші - покроковий рецепт, фото 1 Шаурма з куркою в лаваші 40 2 3 з 5 - детальніше -