Укр
Рус
Кекси Випічка Французька кухня

Кекс сирний

( 4.8696 4 523 23 оцінки)

3502 - переглядів
80 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Кекс сирний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: Формочка

опис

Сир - продукт не лише смачний і корисний, який можна вживати в чистому вигляді, але з нього також виходить відмінна випічка. На ряду з улюбленими всіма запіканками, сирниками, пирогами з сиром, ватрушками і багатьма іншими смаколиками прекрасно виглядає сирний кекс. Цей десерт не залишить байдужим нікого, тому що це неймовірно смачно, красиво і до всього готується швидко і легко. Сирні кекси люблять однаково дорослі і діти, адже вони дійсно мають дивовижний смак. В даному рецепті ви дізнаєтеся, як з простого набору інгредієнтів приготувати в домашніх умовах ніжні, повітряні, ароматні сирні кекси, які розлетяться за лічені секунди.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кекс сирний" (на 100 грам)

  • Білки8.2 гр.
  • Жири12.4 гр.
  • Вуглеводи33.2 гр.
  • Калорії284 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

М'якенький, пишний і дуже смачний сирний кекс готується в такий спосіб: спочатку визначимося з сиром. Він повинен бути звичайно ж свіжим. Також добре, якщо він м'який. Якщо ж сир зернистий, краще протерти його через сито. Отже, почнемо з того, що в глибоку ємність викладаємо розм'якшене вершкове масло. Сюди ж додаємо цукор, а потім гарненько розминаємо масло звичайною ложкою до отримання однорідної маси.

Крок - 1
02

Після цього вбиваємо чотири курячих яйця, знову все ретельно перемішуємо. Потім настає черга сиру. Викладаємо його в ємність і знову перемішуємо вміст.

Крок - 2
03

А далі додаємо трохи крохмалю і борошно. Краще їх просіяти, щоб текстура кексу була ніжнішою. Також кидаємо розпушувач, додаємо для аромату трохи ванілі і вимішуємо наше тісто до однорідності.

Крок - 3
04

В результаті у нас повинна вийти маса середньої консистенції. Негуста, але досить в'язка. Далі наповнюємо тістом форму для кексу або ж використовуємо формочки для маленьких кексів. Форму краще змастити вершковим маслом або ж в даному випадку використовувати спеціальні паперові формочки. Якщо ж у вас силіконова форма, тоді її не потрібно змащувати зовсім. Заповнюємо форму майже повністю, а після цього відправляємо наші кексики в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо їх протягом 40 хвилин. При необхідності можна потримати їх трохи більше. Готовність перевіряємо старим добрим способом за допомогою зубочистки.

Крок - 4
05

Можна також трохи прикрасити смак нашого кексу і додати при бажанні цедру апельсина або лимона, або ж використовувати родзинки, цукати або сухофрукти. Тут уже ваші уподобання, але слід зазначити, що із зазначених інгредієнтів сирний кекс за цим рецептом виходить дуже смачним. Готові сирні кекси дістаємо з духовки, даємо їм охолонути, щоб вони залишилися теплими, а потім виймаємо з форми. Красиві, апетитні, пишні на вигляд і неймовірно ніжні всередині, ароматні і шалено смачні. Такий десерт, як сирний кекс, напевно припаде до душі всім членам вашої сімї, порадує гостей і послужить відмінним частуванням.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Котлети по - Київськи - покроковий рецепт, фото 1 Котлети по - Київськи 60 2 3 з 5 - детальніше -
Салат з кукурудзою і яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Салат з кукурудзою і яблуками 30 2 2 з 5 - детальніше -
Торт Шоколадний - покроковий рецепт, фото 1 Торт Шоколадний 180 7 4 з 5 - детальніше -
Торт Бите скло - покроковий рецепт, фото 1 Торт Бите скло 90 7 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Щі по-селянськи - покроковий рецепт, фото 1 Щі по-селянськи 140 4 3 з 5 - детальніше -
Манти з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Манти з яловичиною 80 4 3 з 5 - детальніше -
Швидка «піца» на хлібі - покроковий рецепт, фото 1 Швидка «піца» на хлібі 30 4 3 з 5 - детальніше -