Укр
Рус
Кекси Випічка Американська кухня

Кекс шоколадний

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

1513 - переглядів
65 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Кекс шоколадний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Домашня випічка - це особливий розділ кулінарії, адже в ньому поєднуються не тільки оригінальні рецепти і сміливі рішення, але також тепло і турбота господинь, які намагаються приготувати для своїх домочадців все найкраще. Кекси - одна з категорій, яка не втрачає своєї популярності, і завжди залишається прекрасним способом порадувати всю сім'ю смачною, ароматною, ніжною випічкою. Рецептів кексів дуже багато і з роками їх стає все більше, цікавіше і оригінальніше. Звичайно ж класикою завжди залишаться шоколадні вироби, і шоколадний кекс - не виняток.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кекс шоколадний " (на 100 грам)

  • Білки4.3 гр.
  • Жири14.8 гр.
  • Вуглеводи11.5 гр.
  • Калорії204 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Рекомендуємо використовувати вже готові суміші для тістечка «Їжа диявола» і шоколадного пудингу. Сьогодні ці готові суміші можна легко придбати в будь-якому супермаркеті. У них вже зібрані всі необхідні інгредієнти, і вам залишається додати лише кілька додаткових продуктів, щоб шоколадний кекс вийшов просто шикарним. Отже, для початку включимо духовку нагріватися до температури 200 градусів. Потім в глибоку ємність або ж в чашу міксера висипаємо пакетик суміші для пудингу і тістечка, тепер перемішаємо сухі суміші до однорідності, а потім додамо сметану, постійно при цьому збиваючи міксером.

Крок - 1
02

Далі вводимо яйця, після чого наливаємо тепленьку воду і рослинне масло. Все це продовжуємо збивати міксером до однорідності.

Крок - 2
03

В кінці додаємо половину шоколадної стружки або шоколадних пластівців. Перемішуємо все до отримання однорідної шоколадної маси середньої консистенції.

Крок - 3
04

Після цього змащуємо форму для кексу вершковим маслом або просто її можна скропити водою. Потім викладаємо наше красиве тісто, розрівнюємо його лопаткою, а потім відправляємо в духовку запікатися протягом 25-30 хвилин.

Крок - 4
05

Готовність кекса перевіряємо зубочисткою, якою протикаємо кекс, і якщо він досить пропікся всередині, то паличка залишається сухою. Готовий шоколадний кекс дістаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути, а потім акуратно перевертаємо форму, кекс повинен легко з неї вийти.

Крок - 5
06

Щоб шоколадний кекс подати ще гарніше і надати йому ще більше смаку, пропонуємо на водяній бані розтопити шоколад, що залишився і полити цією глазур'ю нашу випічку.

Крок - 6
07

Шоколадний кекс, випечений за цим рецептом, - це дуже гарний, ароматний, м'який і ніжний кекс, а головне, що він неймовірно смачний. Такий виріб порадує ваших домочадців, гостей, та й вас самих, адже результат дійсно відмінний.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Гречана каша - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша 40 6 2 з 5 - детальніше -
Салат з сиром і м’ятою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з сиром і м’ятою 30 4 2 з 5 - детальніше -
Деруни картопляні - покроковий рецепт, фото 1 Деруни картопляні 60 2 3 з 5 - детальніше -
Глінтвейн - покроковий рецепт, фото 1 Глінтвейн 60 5 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Соус тартар з огірками - покроковий рецепт, фото 1 Соус тартар з огірками 35 1 2 з 5 - детальніше -
Огірки в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Огірки в томатному соусі 55 1 2 з 5 - детальніше -
М’ясо по французьки з курки - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по французьки з курки 50 2 3 з 5 - детальніше -