У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати вологий чорничний кекс на сметані. Свіжа або заморожена чорниця поєднується з корицею, коричневим цукром і горіховою начинкою. Завершіть випічку, рясно посипавши цукровою пудрою або кондитерським цукром.
Для початку включіть розігрітися духовку до 180 градусів. Потім у велику миску помістіть вершкове масло, яке попередньо наріжте невеликими кубиками. Далі засипте до маслf цукор і за допомогою міксера збийте все, до легкого і повітряного стану.
Далі в миску з утвореною масою розбийте курячі яйця по одному, потім додайте сметану високої жирності (краще, якщо домашню) і екстракт ванілі. Знову все ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної маси.
Потім в глибокій мисці змішайте заздалегідь просіяне борошно, розпушувач для тіста і сіль. Далі пересипте змішані сухі інгредієнти в миску з раніше підготовленою масляною масою і добре перемішайте, до утворення однорідної суміші без грудок.
Далі ретельно помийте під проточною водою свіжу чорницю, обсушіть і покладіть в миску. Потім посипте ягоди цукровою пудрою і перемішайте.
Викладіть ягоди в раніше підготовлене тісто і ще раз все добре перемішайте, до об'єднання продуктів. Викладіть половину тіста в присипану борошном форму для випічки.
У невеликій мисці змішайте коричневий цукор, суху корицю і подрібнені волоські горіхи. Розсипте половину утвореної суміші по викладеному тісту в формі.
Потім знову залийте в форму залишившеся рідке тісто, і посипте по всьому периметру суміш з горіхів. Використовуючи ніж або тонкий шпатель, утворіть невеликі надрізи на майбутній випічці, щоб рівномірно розподілити шар цукру в кекс.
Надішліть форму для випічки в розігріту духовку і випікайте протягом 55-60 хвилин або поки ніж, або зубочистка, вставлена в випікаючийся виріб, не вийде чистою. Охолодіть готову випічку в формі для випічки над решіткою.
Потім переверніть випічку на тарілку і сильно постукайте, щоб акуратно відокремити від форми для випічки. Посипте готовий охолоджений кекс на сметані кондитерським цукром безпосередньо перед подачею на стіл.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти