Укр
Рус
Кекси Випічка Американська кухня

Кекс на кефірі

( 5.0000 5 59 9 оцінок)

1368 - переглядів
90 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Кекс на кефірі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Хочемо поділитися з вами рецептом дуже смачного, ніжного, повітряного і ситного кексу на кефірі. Спосіб приготування досить нескладний, так що побалувати рідних або гостей зможе кожна, навіть не завжди досвідчена господиня.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кекс на кефірі" (на 100 грам)

  • Білки3.5 гр.
  • Жири6.6 гр.
  • Вуглеводи61.5 гр.
  • Калорії320 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку миску засипте просіяне борошно, трохи розпушувача для тіста і вінчиком перемішайте.

Крок - 1
02

Далі в ще одну миску покладіть трохи підтале вершкове масло, засипте цукор, трішки присоліть і за допомогою міксера ретельно все перемішайте, до утворення пухкої і густої маси.

Крок - 2
03

Потім розбиваючи по одному в миску курячі яйця, продовжуйте паралельно збивати, до утворення більш рідкої суміші. Далі додайте в миску цедру лимона, свіжовичавлений сік лимона і залийте екстракт ванілі. Знову міксером добре все перемішайте.

Крок - 3
04

Далі в миску з утвореною масою поступово засипте раніше підготовлену борошно і перемішайте. Потім залийте кефір і продовжуйте збивати вміст миски, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення не дуже густого тіста.

Крок - 4
05

Тепер в заздалегідь змащену маслом фігурну форму для випічки залийте утворене рідке тісто. Надішліть форму в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і випікайте приблизно 50 хвилин.

Крок - 5
06

А самі займіться приготуванням спеціальної поливки для майбутньої випічки. У невелику миску засипте цукор, залийте свіжовичавлений лимонний сік, перемішайте і відправте в мікрохвильовку приблизно на одну хвилину. Цукор за цей час розчиниться і утвориться певний сироп.

Крок - 6
07

Тепер просійте в миску через дрібне сито цукрову пудру, залийте в неї сік лимона і ретельно вінчиком перемішайте, до утворення однорідної сметаноподібної суміші.

Крок - 7
08

Далі вже готову випічку переверніть з форми на спеціальні грати для охолодження і дерев'яною шпажкою утворіть поверх виробу невеликі отвори.

Крок - 8
09

Тепер за допомогою кухонної щіточки розмажте раніше підготовлену рідку суміш з цукру по всьому кексу. Потрібно рясно змащувати виріб, так, щоб суміш просочила повністю всю випічку.

Крок - 9
10

Далі полийте готовий кекс на кефірі підготовленою білою глазур'ю, посипте лимонною цедрою і подавайте прекрасну випічку до святкового столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

М’ясний пиріг з сиром - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний пиріг з сиром 90 4 3 з 5 - детальніше -
Печиво Ведмедики - покроковий рецепт, фото 1 Печиво Ведмедики 60 4 3 з 5 - детальніше -
Засолка огірків - покроковий рецепт, фото 1 Засолка огірків 40 8 3 з 5 - детальніше -
Полуничне желе - покроковий рецепт, фото 1 Полуничне желе 50 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Цвітна капуста консервована - покроковий рецепт, фото 1 Цвітна капуста консервована 60 1 2 з 5 - детальніше -
Шурпа з нутом - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з нутом 95 6 3 з 5 - детальніше -
Пюре із зеленого горошку - покроковий рецепт, фото 1 Пюре із зеленого горошку 50 4 3 з 5 - детальніше -
Капуста брокколі смажена - покроковий рецепт, фото 1 Капуста брокколі смажена 20 2 2 з 5 - детальніше -