Щоб приготувати кекс лимонний за даним рецептом, вам знадобиться мінімум продуктів і часу. При цьому випічка вийде легкою, повітряною і дуже апетитною. Лимонний сік і цедра, які ми додамо в тісто і цукрову глазур, додадуть смаку і аромату кексу особливу родзинку.
Яйця помийте, просушіть. Відокремте жовтки від білків. Розділіть лимон навпіл. Зніміть з однієї половинки цедру і вичавіть сік.
Міксером збийте білки в піну. Потім, продовжуючи збивати, почніть потроху додавати цукор. Піна повинна стати щільною.
Коли закінчиться цукор, не зупиняючи збивання, почніть по одному додавати в піну жовтки. Маса придбає приємний кремовий відтінок.
Продовжуючи збивати, влийте рослинне масло і лимонний сік. В кінці додайте терту цедру. Збийте ще трохи і вимкніть міксер.
Змішайте борошно з розпушувачем і просійте в яєчну масу. Злегка перемішайте міксером, щоб вийшло однорідне тісто консистенцією, як на оладки.
Підготуйте форму для кексу. Вистеліть її пергаментом для випічки, а потім вилийте туди тісто.
Прогрійте духовку до 170 градусів і поставте в неї форму на 30-35 хвилин. Щоб переконатися в готовності кексу, проткніть його сірником або зубочисткою. Якщо вона виходить сухою, значить, кекс пропікся.
Приготуйте глазур. Для цього змішайте лимонний сік з цукровою пудрою до її повного розчинення. Додавайте цукрову пудру до тих пір, поки суміш не придбає необхідну густоту.
Готовий кекс вийміть з духовки і остудіть. Покрийте його зверху глазур'ю і залиште на час, щоб вона схопилася. Смачний кекс лимонний з цукровою глазур'ю готовий. Всередині він легкий і повітряний, зі свіжим ароматом лимона. Подавайте його на стіл з кавою або чаєм. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти