Укр
Рус
Кекси Випічка Латиська кухня

Кекс лимонний

( 4.9167 4 512 12 оцінок)

929 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Кекс лимонний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Латиська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Щоб приготувати кекс лимонний за даним рецептом, вам знадобиться мінімум продуктів і часу. При цьому випічка вийде легкою, повітряною і дуже апетитною. Лимонний сік і цедра, які ми додамо в тісто і цукрову глазур, додадуть смаку і аромату кексу особливу родзинку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кекс лимонний " (на 100 грам)

  • Білки4 гр.
  • Жири10.9 гр.
  • Вуглеводи48.4 гр.
  • Калорії309 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Яйця помийте, просушіть. Відокремте жовтки від білків. Розділіть лимон навпіл. Зніміть з однієї половинки цедру і вичавіть сік.

Крок - 1
02

Міксером збийте білки в піну. Потім, продовжуючи збивати, почніть потроху додавати цукор. Піна повинна стати щільною.

Крок - 2
03

Коли закінчиться цукор, не зупиняючи збивання, почніть по одному додавати в піну жовтки. Маса придбає приємний кремовий відтінок.

Крок - 3
04

Продовжуючи збивати, влийте рослинне масло і лимонний сік. В кінці додайте терту цедру. Збийте ще трохи і вимкніть міксер.

Крок - 4
05

Змішайте борошно з розпушувачем і просійте в яєчну масу. Злегка перемішайте міксером, щоб вийшло однорідне тісто консистенцією, як на оладки.

Крок - 5
06

Підготуйте форму для кексу. Вистеліть її пергаментом для випічки, а потім вилийте туди тісто.

Крок - 6
07

Прогрійте духовку до 170 градусів і поставте в неї форму на 30-35 хвилин. Щоб переконатися в готовності кексу, проткніть його сірником або зубочисткою. Якщо вона виходить сухою, значить, кекс пропікся.

Крок - 7
08

Приготуйте глазур. Для цього змішайте лимонний сік з цукровою пудрою до її повного розчинення. Додавайте цукрову пудру до тих пір, поки суміш не придбає необхідну густоту.

Крок - 8
09

Готовий кекс вийміть з духовки і остудіть. Покрийте його зверху глазур'ю і залиште на час, щоб вона схопилася. Смачний кекс лимонний з цукровою глазур'ю готовий. Всередині він легкий і повітряний, зі свіжим ароматом лимона. Подавайте його на стіл з кавою або чаєм. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Мімоза - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза 35 4 3 з 5 - детальніше -
Лосось у маринаді - покроковий рецепт, фото 1 Лосось у маринаді 40 1 2 з 5 - детальніше -
Галушки в супі - покроковий рецепт, фото 1 Галушки в супі 60 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Голубці з савойської капусти - покроковий рецепт, фото 1 Голубці з савойської капусти 60 5 4 з 5 - детальніше -
Аджика без варіння - покроковий рецепт, фото 1 Аджика без варіння 45 1 3 з 5 - детальніше -
Кетчуп на зиму - покроковий рецепт, фото 1 Кетчуп на зиму 40 1 2 з 5 - детальніше -