Укр
Рус
thermomix thermomix

Кебаб

( 4.5000 4 5 2 оцінки)
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Кебаб - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Літо, Осінь, Весна

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Люля-кебаб - знаменита кавказька  страва, приготована  з баранини. У домашніх умовах зробити таку смакоту зовсім не складно, спробуйте.

Інгредієнти

Сало100 г.
Цибуля4 шт.
Баранина1 кг.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений1 ч.л
Базилік за смаком
01

Необхідно розібрану  на рівномірні шматочки баранину окремо пропустити через м'ясорубку. Частину  сала і очищені цибулини також самостійно подрібнити в м'ясорубці.

Крок - 1
02

На даному етапі треба об'єднати м'ясо з сумішшю цибулі і сала і ще раз перемолоти в м'ясорубці. Тепер потрібно додати спеції і сіль, перець, базилік. Ще раз все ретельно перемішати 7-8 хвилин.

Крок - 2
03

Цей фарш без хліба і яєць і щоб при термообробці кебаби не розвалилися, м'ясну заготівлю треба зібрати в грудку і відбивати об поверхню столу близько 8-10 хвилин. Післе відбивання фарш загортається в харчову плівку і 1 годину чекає своєї долі в холодильнику.

Крок - 3
04

Частину сала розрізати на кубики.

Крок - 4
05

З охолодженого і відбитого фаршу сформувати ковбаски довжиною 12-14 см, нанизати їх на шампури, прокладаючи шматочками сала. Приготування кебаба можливо в двох варіантах - над вугіллям або на розпеченій сковороді в межах 20 хвилин, з обов'язковим і постійним перекиданням.  

Крок - 5

Оцінити рецепт