Укр
Рус
Мясо Другі страви Кавказська кухня

Кебаб

( 4.8571 4 542 42 оцінки)

3265 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Кебаб - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На мангалі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Люля-кебаб - знаменита кавказька  страва, приготована  з баранини або яловичини. У домашніх умовах зробити таку смакоту зовсім не складно, спробуйте.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кебаб" (на 100 грам)

  • Білки15.3 гр.
  • Жири17.6 гр.
  • Вуглеводи1.8 гр.
  • Калорії233 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу очистіть від лушпиння цибулю і розріжте навпіл. Потім в глибоку миску на самій дрібній тертці натріть половинки цибулі до пюреобразного стану. Руками відіжміть зайвий сік з цибульного пюре і вилийте.

Крок - 1
02

Потім покладіть в миску до подрібненої цибулі яловичий фарш, який купите в магазині або ж приготуєте самостійно, пропустивши через м'ясорубку або кухонний комбайн. Руками ретельно перемішайте вміст миски, щоб цибуля добре об'єдналася з м'ясним фаршем.

Крок - 2
03

Тепер очистіть від лушпиння часник, а потім наріжте його дрібними шматочками або ж видавіть через чеснокодавку. Надішліть подрібнений часник в миску з м'ясом і додайте трохи сухого меленого кмину.

Крок - 3
04

Потім засипте в миску сухий коріандр і мелений духмяний перець. Далі добре посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем і посипте ще червоним меленим перцем (можна використовувати сухий чилі). Потім руками ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної густої м'ясної маси.

Крок - 4
05

Тепер відправте підготовлену м'ясну масу в холодильник і залиште приблизно на 15 хвилин. Потім трохи змоченими водою або рослинним маслом руками отщіпніть невелику кількість від м'ясної маси і утворіть невеликого розміру кулю.

Крок - 5
06

Потім надіньте утворений шар з м'яса на металевий шампур і розтягніть по довжині, утворюючи так звану тонку ковбаску (майбутній кебаб).

Крок - 6
07

Підготовлені шампура з ковбасками відправте на попередньо підготовлений мангал, і обсмажуйте, постійно перевертаючи з боку на бік, до утворення коричневого відтінку і хрусткої скоринки на м'ясі.

Крок - 7
08

Готовий кебаб, як правило, викладають і вкривають тонким лавашем, але це за бажанням. М'ясну страву подавайте обов'язково до столу гарячою, з улюбленим соусом і свіжими овочами.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Салат «Обжорка» - покроковий рецепт, фото 1 Салат «Обжорка» 35 3 3 з 5 - детальніше -
Моцарелла в кареті - покроковий рецепт, фото 1 Моцарелла в кареті 40 2 2 з 5 - детальніше -
Котлети з тріски - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з тріски 40 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Гуляш з яловичини зі сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з яловичини зі сметаною 65 6 3 з 5 - детальніше -
Зрази курячі - покроковий рецепт, фото 1 Зрази курячі 50 3 3 з 5 - детальніше -
Нутелла з арахісом - покроковий рецепт, фото 1 Нутелла з арахісом 50 2 3 з 5 - детальніше -
Деруни (оладки) - покроковий рецепт, фото 1 Деруни (оладки) 40 3 2 з 5 - детальніше -