Укр
Рус
thermomix thermomix
Люля-кебаб Другі страви Кавказська кухня

Кебаб

( 4.5000 4 52 2 оцінки)
60 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Кебаб - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На мангалі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Люля-кебаб - знаменита кавказька  страва, приготована  з баранини або яловичини. У домашніх умовах зробити таку смакоту зовсім не складно, спробуйте.

Інгредієнти

  • Запашний перець 1 ч.л
  • Коріандр 1/2 ст.л
  • Кмин 1/2 ст.л
  • Часник 3 зуб.
  • Фарш яловичий 1 кг.
  • Цибуля 1 шт.
  • Сіль 1/2 ст.л
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Перець червоний мелений 1 ч.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу очистіть від лушпиння цибулю і розріжте навпіл. Потім в глибоку миску на самій дрібній тертці натріть половинки цибулі до пюреобразного стану. Руками відіжміть зайвий сік з цибульного пюре і вилийте.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім покладіть в миску до подрібненої цибулі яловичий фарш, який купите в магазині або ж приготуєте самостійно, пропустивши через м'ясорубку або кухонний комбайн. Руками ретельно перемішайте вміст миски, щоб цибуля добре об'єдналася з м'ясним фаршем.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер очистіть від лушпиння часник, а потім наріжте його дрібними шматочками або ж видавіть через чеснокодавку. Надішліть подрібнений часник в миску з м'ясом і додайте трохи сухого меленого кмину.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім засипте в миску сухий коріандр і мелений духмяний перець. Далі добре посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем і посипте ще червоним меленим перцем (можна використовувати сухий чилі). Потім руками ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної густої м'ясної маси.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер відправте підготовлену м'ясну масу в холодильник і залиште приблизно на 15 хвилин. Потім трохи змоченими водою або рослинним маслом руками отщіпніть невелику кількість від м'ясної маси і утворіть невеликого розміру кулю.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім надіньте утворений шар з м'яса на металевий шампур і розтягніть по довжині, утворюючи так звану тонку ковбаску (майбутній кебаб).

    Крок - 6
  7. 07

    Підготовлені шампура з ковбасками відправте на попередньо підготовлений мангал, і обсмажуйте, постійно перевертаючи з боку на бік, до утворення коричневого відтінку і хрусткої скоринки на м'ясі.

    Крок - 7
  8. 08

    Готовий кебаб, як правило, викладають і вкривають тонким лавашем, але це за бажанням. М'ясну страву подавайте обов'язково до столу гарячою, з улюбленим соусом і свіжими овочами.

    Крок - 8

Оцінити рецепт