Укр
Рус
Харчо Перші страви Грузинська кухня

Харчо з курки

( 4.8077 4 526 26 оцінок)

3052 - переглядів
65 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Харчо з курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Грузинська кухня надзвичайно багата і дуже оригінальна по різним сполученням, а також відома своєю ситністю і насиченістю смаків. Однією з популярних перших страв грузинської кухні вважається суп харчо. Це густий суп, який зазвичай готують на основі сливового пюре. Але це не завжди доступне, на жаль.  

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Харчо з курки" (на 100 грам)

  • Білки12.9 гр.
  • Жири20.2 гр.
  • Вуглеводи3.1 гр.
  • Калорії244 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

На самому початку приготування харчо займіться м'ясом. Вам знадобиться невелика ціла курка. Помийте її і покладіть на кухонну дошку. Великим ножем розріжте спочатку навпіл уздовж хребта, а потім на більш дрібні частини.

Крок - 1
02

Ретельно помийте кожен шматочок курки, складіть їх в каструлю і наберіть холодну воду. Накрийте кришкою і поставте на великий вогонь. Перед тим, як рідина в каструлі закипить, зніміть піну шумівкою. Зменшіть вогонь до невеликого і залиште варитися.

Крок - 2
03

Поки вариться курка, зробіть наступні заготовки. Візьміть очищені волоські горіхи, помістіть їх в чашу блендера і подрібніть. Помістіть подрібнені горіхи в глибоку миску.

Крок - 3
04

Тепер вам знадобиться ступка для спецій з товкачем. Киньте в неї очищені від лушпиння зубчики часнику і роздушіть його товкачем. Сюди ж додайте приправу, сушений коріандр і трохи солі. Ретельно роздавіть все в ступці.

Крок - 4
05

У миску з подрібненими горіхами висипте весь вміст зі ступки. Додайте гострий перець за смаком, ще трохи посоліть і ретельно перемішайте.

Крок - 5
06

Візьміть ріпчасту цибулю, очистіть його від лушпиння і сполосніть під холодною водою. На кухонній дошці наріжте дрібними кубиками.

Крок - 6
07

Великий помідор помийте, обдайте окропом і зніміть шкірку. Після чого подрібніть на кухонній дошці.

Крок - 7
08

Зніміть каструлю з куркою з плити. Відберіть 3 - 4 ополоника бульйону в миску з горіхами і спеціями, розмішайте, щоб вийшла консистенція як у густої сметани. Решту бульйону злийте в окрему ємність і відставте в сторону.

Крок - 8
09

Поверніть каструлю з куркою на плиту. Киньте шматочок вершкового масла, перемішайте. Надішліть подрібнену цибулю, знову перемішайте і накрийте кришкою. Тушкуйте протягом 7 - 10 хвилин.

Крок - 9
10

Відкрийте кришку і додайте подрібнений помідор. Його також можна замінити столовою ложкою томатної пасти. Перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин.

Крок - 10
11

Тепер прийшов час вилити в каструлю з куркою і овочами горіхову суміш. Знову все ретельно перемішайте, накрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні ще протягом 10 хвилин. Готове харчо з курки зніміть з вогню. Насипте в глибоку миску. Подавайте з окремо звареним рисом в різних тарілках. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Яловича печінка - покроковий рецепт, фото 1 Яловича печінка 30 4 2 з 5 - детальніше -
Свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1 Свиняча печінка 35 3 2 з 5 - детальніше -
Морська капуста Морячка - покроковий рецепт, фото 1 Морська капуста Морячка 30 4 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Суп харчо - покроковий рецепт, фото 1 Суп харчо 50 5 2 з 5 - детальніше -
Яєчня бовтанка - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня бовтанка 35 4 2 з 5 - детальніше -
Хворост на горілці - покроковий рецепт, фото 1 Хворост на горілці 55 3 3 з 5 - детальніше -