Грузинська кухня надзвичайно багата і дуже оригінальна по різним сполученням, а також відома своєю ситністю і насиченістю смаків. Однією з популярних перших страв грузинської кухні вважається суп харчо. Це густий суп, який зазвичай готують на основі сливового пюре. Але це не завжди доступне, на жаль.
На самому початку приготування харчо займіться м'ясом. Вам знадобиться невелика ціла курка. Помийте її і покладіть на кухонну дошку. Великим ножем розріжте спочатку навпіл уздовж хребта, а потім на більш дрібні частини.
Ретельно помийте кожен шматочок курки, складіть їх в каструлю і наберіть холодну воду. Накрийте кришкою і поставте на великий вогонь. Перед тим, як рідина в каструлі закипить, зніміть піну шумівкою. Зменшіть вогонь до невеликого і залиште варитися.
Поки вариться курка, зробіть наступні заготовки. Візьміть очищені волоські горіхи, помістіть їх в чашу блендера і подрібніть. Помістіть подрібнені горіхи в глибоку миску.
Тепер вам знадобиться ступка для спецій з товкачем. Киньте в неї очищені від лушпиння зубчики часнику і роздушіть його товкачем. Сюди ж додайте приправу, сушений коріандр і трохи солі. Ретельно роздавіть все в ступці.
У миску з подрібненими горіхами висипте весь вміст зі ступки. Додайте гострий перець за смаком, ще трохи посоліть і ретельно перемішайте.
Візьміть ріпчасту цибулю, очистіть його від лушпиння і сполосніть під холодною водою. На кухонній дошці наріжте дрібними кубиками.
Великий помідор помийте, обдайте окропом і зніміть шкірку. Після чого подрібніть на кухонній дошці.
Зніміть каструлю з куркою з плити. Відберіть 3 - 4 ополоника бульйону в миску з горіхами і спеціями, розмішайте, щоб вийшла консистенція як у густої сметани. Решту бульйону злийте в окрему ємність і відставте в сторону.
Поверніть каструлю з куркою на плиту. Киньте шматочок вершкового масла, перемішайте. Надішліть подрібнену цибулю, знову перемішайте і накрийте кришкою. Тушкуйте протягом 7 - 10 хвилин.
Відкрийте кришку і додайте подрібнений помідор. Його також можна замінити столовою ложкою томатної пасти. Перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин.
Тепер прийшов час вилити в каструлю з куркою і овочами горіхову суміш. Знову все ретельно перемішайте, накрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні ще протягом 10 хвилин. Готове харчо з курки зніміть з вогню. Насипте в глибоку миску. Подавайте з окремо звареним рисом в різних тарілках. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти