Якщо ви маєте в своєму розпорядженні час і горите бажанням побалувати свою сім'ю чимось смачним і незвичайним, можу запропонувати казахські манти з гарбузом. Це чи не коронна страва середньоазіатської кухні, яка займає гідне місце на обідньому столі. Звичайно, справжні манти готуються з м'ясом, але солодкуватий присмак і аромат гарбуза настільки гармонійно вписується в склад інгредієнтів, що приготовлені манти з цією начинкою можуть сміливо зайняти призове місце на конкурсі апетитних, але недорогих страв. Настійно рекомендую спробувати - не пошкодуєте.
Для цієї страви вам необхідно спочатку запекти гарбуз. Вибирайте його невеликого розміру, щоб витратити менше часу на запікання. Сполосніть гарбуз. Розріжте на дві частини вздовж плоду. Змастіть кожну половину оливковою олією. Викладіть на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте близько 20-30 хвилин.
Тим часом очистіть ріпчасту цибулю, сполосніть під водою, не розрізайте. Викладіть цілком на розігріту сковорідку з оливковою олією. Готуйте на повільному вогні до утворення золотистого кольору і поки цибулини не стануть більш м'якими. Періодично перевертайте цибулини, щоб вони рівномірно обсмажилися. Потім перекладіть їх в окрему ємність.
Поки присмажується цибуля, вийміть з духовки гарбуз. По ньому видно, що він вже добре запікся. Дайте йому трохи охолонути. Потім ложкою вийміть всю м'якоть в окрему тарілку. До м'якоті гарбуза додайте подрібнений імбир і дрібно нарізану зелень петрушки.
Очищену зелену цибулю промийте і дрібно наріжте. Перекладіть до гарбуза і перемішайте. Додайте солі до смаку, знову перемішайте. Начинка готова до застосування.
Тісто використовуйте покупне, попередньо розморозивши його, воно нічим не гірше домашнього. Але якщо ви вважаєте навпаки, зробіть тісто за своїм улюбленим рецептом. Візьміть один кружечок тоненького тіста, покладіть в нього ложку начинки і з'єднайте края посередині, а потім хвостики (виходять манти більш закритої форми).
На плиті встановіть каструлю з водою. Насипте солі за смаком. Опустіть манти в киплячу воду. Відваріть до готовності. Варити довго не доведеться, тому як начинка у вас не м'ясна, а з запеченого гарбуза. Тим більше що ми ще підсмажити манти на сковороді. Коли манти спливуть, вийміть їх шумівкою.
Поставте на плиту сковороду, додайте трохи оливкового масла і розігрійте. Покладіть манти в сковороду і обсмажте з обох сторін.
Для подачі цієї незвичайної страви ви можете використовувати глибоку тарілку з широкими полями. По центру викладіть золотисті цибулини, а по краях манти з гарбузом. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти