Укр
Рус
Манти Другі страви Казахська кухня

Казахські манти з гарбузом

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

1435 - переглядів
90 хвилин порцій - 5 складність - 4 з 5
Казахські манти з гарбузом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Казахська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо ви маєте в своєму розпорядженні час і горите бажанням побалувати свою сім'ю чимось смачним і незвичайним, можу запропонувати казахські манти з гарбузом. Це чи не коронна страва середньоазіатської кухні, яка займає гідне місце на обідньому столі. Звичайно, справжні манти готуються з м'ясом, але солодкуватий присмак і аромат гарбуза настільки гармонійно вписується в склад інгредієнтів, що приготовлені манти з цією начинкою можуть сміливо зайняти призове місце на конкурсі апетитних, але недорогих страв. Настійно рекомендую спробувати - не пошкодуєте.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Казахські манти з гарбузом" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири2.7 гр.
  • Вуглеводи7.9 гр.
  • Калорії59 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для цієї страви вам необхідно спочатку запекти гарбуз. Вибирайте його невеликого розміру, щоб витратити менше часу на запікання. Сполосніть гарбуз. Розріжте на дві частини вздовж плоду. Змастіть кожну половину оливковою олією. Викладіть на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте близько 20-30 хвилин.

Крок - 1
02

Тим часом очистіть ріпчасту цибулю, сполосніть під водою, не розрізайте. Викладіть цілком на розігріту сковорідку з оливковою олією. Готуйте на повільному вогні до утворення золотистого кольору і поки цибулини не стануть більш м'якими. Періодично перевертайте цибулини, щоб вони рівномірно обсмажилися. Потім перекладіть їх в окрему ємність.

Крок - 2
03

Поки присмажується цибуля, вийміть з духовки гарбуз. По ньому видно, що він вже добре запікся. Дайте йому трохи охолонути. Потім ложкою вийміть всю м'якоть в окрему тарілку. До м'якоті гарбуза додайте подрібнений імбир і дрібно нарізану зелень петрушки.

Крок - 3
04

Очищену зелену цибулю промийте і дрібно наріжте. Перекладіть до гарбуза і перемішайте. Додайте солі до смаку, знову перемішайте. Начинка готова до застосування.

Крок - 4
05

Тісто використовуйте покупне, попередньо розморозивши його, воно нічим не гірше домашнього. Але якщо ви вважаєте навпаки, зробіть тісто за своїм улюбленим рецептом. Візьміть один кружечок тоненького тіста, покладіть в нього ложку начинки і з'єднайте края посередині, а потім хвостики (виходять манти більш закритої форми).

Крок - 5
06

На плиті встановіть каструлю з водою. Насипте солі за смаком. Опустіть манти в киплячу воду. Відваріть до готовності. Варити довго не доведеться, тому як начинка у вас не м'ясна, а з запеченого гарбуза. Тим більше що ми ще підсмажити манти на сковороді. Коли манти спливуть, вийміть їх шумівкою.

Крок - 6
07

Поставте на плиту сковороду, додайте трохи оливкового масла і розігрійте. Покладіть манти в сковороду і обсмажте з обох сторін.

Крок - 7
08

Для подачі цієї незвичайної страви ви можете використовувати глибоку тарілку з широкими полями. По центру викладіть золотисті цибулини, а по краях манти з гарбузом. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грудинка - покроковий рецепт, фото 1 Грудинка 120 1 3 з 5 - детальніше -
Картопля з м’ясом по-радянськи - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з м’ясом по-радянськи 55 3 3 з 5 - детальніше -
Салат з сиром і м’ятою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з сиром і м’ятою 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Картопляні нагетси - покроковий рецепт, фото 1 Картопляні нагетси 50 2 2 з 5 - детальніше -
Пончики в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Пончики в домашніх умовах 95 3 3 з 5 - детальніше -
Карась в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Карась в соусі 55 2 3 з 5 - детальніше -
Італійські сирні палички - покроковий рецепт, фото 1 Італійські сирні палички 50 2 2 з 5 - детальніше -