Укр
Рус
Голубці Другі страви Кавказська кухня

Кавказькі голубці

( 4.8846 4 526 26 оцінок)

2858 - переглядів
75 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Кавказькі голубці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Актуальні рецепти: Весна

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Зараз пропонуємо вам покроковий рецепт смачних і корисних рулетиків з капусти (кавказькі голубці), фаршированих рисом і яловичиною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кавказькі голубці" (на 100 грам)

  • Білки4.5 гр.
  • Жири4.4 гр.
  • Вуглеводи3 гр.
  • Калорії75 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Змішайте яловичий фарш, рис, трохи солі, нашатковану петрушку, очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, кмин, орегано, нарізаний кубиками перець, паприку і видавлений через чеснокодавку часник у великій мисці. Змішайте, поки всі інгредієнти не об'єднаються. Накрийте і поставте в холодильник до готовності до використання.

Крок - 1
02

Наповніть велику каструлю наполовину водою і доведіть до кипіння. Видаліть ядро ​​з капустини, і помістіть овоч в киплячу воду. Накрийте каструлю кришкою і варіть, поки листя не почнуть відділятися, близько 5 хвилин.

Крок - 2
03

Видаліть 2 зовнішніх шари листя на вкритій паперовим рушником пластині, накрийте кришкою і продовжуйте готувати ще 1-2 хвилини. Відокремте залишені великі листя на тарілку. Вам знадобиться приблизно 10 великих і близько 7 менших листя. Розігрійте духовку до 75 градусів.

Крок - 3
04

Помістіть трохи раніше підготовленої м'ясної суміші у напрямку до нижнього краю аркуша капусти і скрутіть в рулет. Повторіть з залишеною сумішшю і іншими великими листками, щоб створити близько 10 капустяних рулетів.

Крок - 4
05

Тепер акуратно застеліть дно великої каструлі або жаровні 2, або 3 раніше залишеними меншими листями капусти. Помістіть загорнуті голубці зверху; приправте сіллю і чорним меленим перцем. Додайте лавровий лист і залийте томатне пюре. Влийте в каструлю курячий бульйон. Посипте зверху частиною нарізаної півкільцями цибулі і накрийте 3 або 4 капустяним листям.

Крок - 5
06

Надішліть каструлю з капустяним рулетами в попередньо розігріту духовку. Випікайте при температурі 175 градусів до тих пір, поки м'ясний фарш не стане м'яким і рис не приготується, від 1 години 15 хвилин до 1 години 30 хвилин. Вийміть готові кавказькі голубці з духовки і дайте постояти 30 хвилин. Потім подавайте страву з розлитими зверху соками з каструлі і прикрасьте заздалегідь нашаткованою петрушкою.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Штрудель з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Штрудель з яблуками 30 5 2 з 5 - детальніше -
Слойка завитушка - покроковий рецепт, фото 1 Слойка завитушка 60 4 3 з 5 - детальніше -
Форшмак по-єврейськи - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак по-єврейськи 30 5 3 з 5 - детальніше -
Салат ніжність - покроковий рецепт, фото 1 Салат ніжність 55 4 3 з 5 - детальніше -