Зараз пропонуємо вам покроковий рецепт смачних і корисних рулетиків з капусти (кавказькі голубці), фаршированих рисом і яловичиною.
Змішайте яловичий фарш, рис, трохи солі, нашатковану петрушку, очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, кмин, орегано, нарізаний кубиками перець, паприку і видавлений через чеснокодавку часник у великій мисці. Змішайте, поки всі інгредієнти не об'єднаються. Накрийте і поставте в холодильник до готовності до використання.
Наповніть велику каструлю наполовину водою і доведіть до кипіння. Видаліть ядро з капустини, і помістіть овоч в киплячу воду. Накрийте каструлю кришкою і варіть, поки листя не почнуть відділятися, близько 5 хвилин.
Видаліть 2 зовнішніх шари листя на вкритій паперовим рушником пластині, накрийте кришкою і продовжуйте готувати ще 1-2 хвилини. Відокремте залишені великі листя на тарілку. Вам знадобиться приблизно 10 великих і близько 7 менших листя. Розігрійте духовку до 75 градусів.
Помістіть трохи раніше підготовленої м'ясної суміші у напрямку до нижнього краю аркуша капусти і скрутіть в рулет. Повторіть з залишеною сумішшю і іншими великими листками, щоб створити близько 10 капустяних рулетів.
Тепер акуратно застеліть дно великої каструлі або жаровні 2, або 3 раніше залишеними меншими листями капусти. Помістіть загорнуті голубці зверху; приправте сіллю і чорним меленим перцем. Додайте лавровий лист і залийте томатне пюре. Влийте в каструлю курячий бульйон. Посипте зверху частиною нарізаної півкільцями цибулі і накрийте 3 або 4 капустяним листям.
Надішліть каструлю з капустяним рулетами в попередньо розігріту духовку. Випікайте при температурі 175 градусів до тих пір, поки м'ясний фарш не стане м'яким і рис не приготується, від 1 години 15 хвилин до 1 години 30 хвилин. Вийміть готові кавказькі голубці з духовки і дайте постояти 30 хвилин. Потім подавайте страву з розлитими зверху соками з каструлі і прикрасьте заздалегідь нашаткованою петрушкою.
Випадкові рецепти