Кава по-турецьки обов'язково готується в турці. У Туреччині тільки цей спосіб приготування напою вважається правильним і навіть визнаний національним надбанням. У рецепті докладно описано, як правильно варити каву в турці, щоб вийшла пишна пінка.
Влийте в турку воду кімнатної температури. Води повинно бути стільки ж, скільки чашок кави ви плануєте приготувати.
Слідом всипте цукор за смаком.
Кава бажано брати в зернах і молоти його безпосередньо перед заварюванням. Так в ньому збережеться більше ефірних масел, і напій вийде смачніше і ароматні. В ідеалі кавові зерна повинні бути обсмажені не раніше ніж за місяць до приготування. Всипте мелену каву в турку з розрахунку 2 чайні ложки з невеликою гіркою порошку на 1 кавову чашку (150 мл).
Перемішайте інгредієнти ложкою і поставте турку на плиту на середній вогонь. Вибирайте найменшу конфорку, так як діаметр полум'я повинен відповідати розмірам турки.
Під час нагрівання постійно помішуйте вміст турки ложкою. Коли рідина прогріється, з'явиться пінка. Після цього зменшіть вогонь і, помішуючи, продовжуйте варити каву. Напій повинен добре прогрітися, але кип'ятити його не можна, інакше кава втратить смакові якості і почне гірчити.
Готова кава приберіть з плити і першим ділом зніміть утворилася пінку. Перекладіть її в чашки. Щоб пінки було більше, можете знову поставити турку на повільний вогонь і злегка підігріти. З'явилася, пінку теж відправте в чашки. Робіть так, поки пінки не буде достатньо.
Після цього підігрійте кави ще трохи і розлийте по чашках. Класичний кави по-турецьки в турці готовий. У нього тонкий кавовий аромат і красива кремова пінка. Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти