Укр
Рус
Кава Напої Чеська кухня

Кава по-турецьки в турці

( 4.6000 4 55 5 оцінок)

798 - переглядів
15 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Кава по-турецьки в турці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня, Італійська кухня, Кухня Греції, Молдавська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Кава по-турецьки обов'язково готується в турці. У Туреччині тільки цей спосіб приготування напою вважається правильним і навіть визнаний національним надбанням. У рецепті докладно описано, як правильно варити каву в турці, щоб вийшла пишна пінка.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кава по-турецьки в турці" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи49.5 гр.
  • Калорії200 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Влийте в турку воду кімнатної температури. Води повинно бути стільки ж, скільки чашок кави ви плануєте приготувати.

Крок - 1
02

Слідом всипте цукор за смаком.

Крок - 2
03

Кава бажано брати в зернах і молоти його безпосередньо перед заварюванням. Так в ньому збережеться більше ефірних масел, і напій вийде смачніше і ароматні. В ідеалі кавові зерна повинні бути обсмажені не раніше ніж за місяць до приготування. Всипте мелену каву в турку з розрахунку 2 чайні ложки з невеликою гіркою порошку на 1 кавову чашку (150 мл).

Крок - 3
04

Перемішайте інгредієнти ложкою і поставте турку на плиту на середній вогонь. Вибирайте найменшу конфорку, так як діаметр полум'я повинен відповідати розмірам турки.

Крок - 4
05

Під час нагрівання постійно помішуйте вміст турки ложкою. Коли рідина прогріється, з'явиться пінка. Після цього зменшіть вогонь і, помішуючи, продовжуйте варити каву. Напій повинен добре прогрітися, але кип'ятити його не можна, інакше кава втратить смакові якості і почне гірчити.

Крок - 5
06

Готова кава приберіть з плити і першим ділом зніміть утворилася пінку. Перекладіть її в чашки. Щоб пінки було більше, можете знову поставити турку на повільний вогонь і злегка підігріти. З'явилася, пінку теж відправте в чашки. Робіть так, поки пінки не буде достатньо.

Крок - 6
07

Після цього підігрійте кави ще трохи і розлийте по чашках. Класичний кави по-турецьки в турці готовий. У нього тонкий кавовий аромат і красива кремова пінка. Насолоджуйтесь!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Кисле молоко - покроковий рецепт, фото 1 Кисле молоко 35 1 1 з 5 - детальніше -
Пхалі зі шпинату - покроковий рецепт, фото 1 Пхалі зі шпинату 40 2 3 з 5 - детальніше -
Кавуново-банановий смузі - покроковий рецепт, фото 1 Кавуново-банановий смузі 35 2 2 з 5 - детальніше -
Кабачки по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Кабачки по-корейськи 35 3 3 з 5 - детальніше -