Укр
Рус
Пончики Випічка Татарська кухня

Катлама


- переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Катлама - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Татарська кухня, Узбецька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Катлама - листковий коржик. Часто вона готується з солоною начинкою. Пропонуємо один з варіантів цієї страви. В даному випадку катлама виходить солодкою і запікається у духовці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Катлама" (на 100 грам)

  • Білки6.8 гр.
  • Жири14.2 гр.
  • Вуглеводи42.2 гр.
  • Калорії331 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Щоб приготувати катламу, необхідно замісити тісто. Для цього візьміть велику глибоку чисту миску. Борошно перед використанням обов'язково просійте через сито, щоб наситити його киснем. Необхідну кількість просіяного борошна помістіть в миску. Додайте рослинне масло і ретельно вмісіть його в борошно, краще це зробити рукою.

Крок - 1
02

Зробіть в борошні поглиблення. Вилийте в нього злегка тепле молоко. Кілька ложок молока залиште на потім. Киньте сухі дріжджі і кілька ложок цукру. Інша частина цукру вам знадобиться пізніше. Акуратно перемішайте молоко з дріжджами і цукром в поглибленні. Залиште хвилин на 5 - 10, щоб суміш почала пускати бульбашки.

Крок - 2
03

Тепер вам знадобляться курячі яйця середнього розміру. Розбийте по одному і відправте в тісто. Киньте дрібку солі, додайте ложку ванілі. Коли всі інгредієнти додані, вручну замісіть тісто.

Крок - 3
04

Тісто зберіть в грудочку, залиште в мисці. Накрийте харчовою плівкою і дайте постояти в теплому місці протягом 1 години. За цей час тісто має вирости в два рази. Робочу поверхню посипте борошном і помістіть підняте тісто. Розріжте його на 8 приблизно рівних сегментів.

Крок - 4
05

Далі кожен сегмент тіста скачайте в кульку. Візьміть одну кульку і за допомогою качалки розкачайте в тонкий корж. Тепер вам знадобиться м'яке або розтоплене вершкове масло. За допомогою кулінарного пензлика нанесіть частину масла на розкачане в коржик тісто. Посипте жменькою цукру.

Крок - 5
06

Накрийте корж з маслом і цукром другим коржем тіста. Знову змастіть вершковим маслом і потрусіть цукром, накрийте третьою. Продовжуйте за такою ж схемою, поки не закінчиться тісто, масло і цукор. Отриманий листковий корж накрийте мискою і залиште на 15 хвилин.

Крок - 6
07

На посипаній борошном робочій поверхні розкачайте качалкою листковий корж тонким шаром. Наріжте ножем на смужки.

Крок - 7
08

Далі використовуйте дерев'яну паличку. Покладіть її посередині смужки тіста, тісто складіть навпіл. Вільний кінець тіста візьміть рукою. Другою рукою прокручуйте паличку з тістом так, щоб воно закрутилось по спіралі.

Крок - 8
09

Спіраль з тіста складіть горбком, вдавлюючи паличкою. Після палицю акуратно витягніть з тіста. Таким чином сформуйте всі вироби.

Крок - 9
10

Деко застеліть пергаментом, викладіть сформовані вироби з тіста. Змішайте в окремій мисці яєчний жовток і кілька ложок молока. Змастіть даною сумішшю вироби. Випікайте в попередньо розігрітій духовці при 180 градусах до золотистого кольору.

Крок - 10
11

Ароматна листкова катлама готова. Перекладіть її з дека на тарілку. Коли охолоне, можна посипати цукровою пудрою. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -
Холодець м’ясний - покроковий рецепт, фото 1 Холодець м’ясний 100 4 4 з 5 - детальніше -
Форшмак - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак 45 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти