Укр
Рус
Цибульний суп Перші страви Французька кухня

Класичний французький цибульний суп

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

974 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Класичний французький цибульний суп - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Класичний французький цибульний суп - одна з найзнаменитіших страв кухні Франції. Всупереч назві суп виходить дуже ніжним та вишуканим. У нього кремова текстура та дивовижний вершковий присмак. При цьому готується французький цибульний суп дуже легко та з доступних інгредієнтів. Як його зробити своїми руками, докладно описано у рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класичний французький цибульний суп" (на 100 грам)

  • Білки3.7 гр.
  • Жири18.9 гр.
  • Вуглеводи12.9 гр.
  • Калорії241 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.

Крок - 1
02

Розігрійте в каструлі олію і, помішуючи, смажте цибулю до легкої золотистості.

Крок - 2
03

Коли вона зарум'яниться, всипте цукор і, постійно мішаючи, карамелізуйте цибулю.

Крок - 3
04

Потім влийте біле вино і покладіть лавровий лист і очищений часник від лушпиння. Приправте страву чебрецем і розмарином.

Крок - 4
05

Продовжуючи помішувати, готуйте, доки випаруються алкогольні пари. Розведіть у воді суху суміш для цибульного супу.

Крок - 5
06

Влийте масу в каструлю з цибулею, перемішайте і варіть 5 хвилин. Додайте в суп вершкове масло і вимкніть вогонь.

Крок - 6
07

Листкове тісто розкотіть у пласт товщиною 5-6 мм. Перелийте цибульний суп у керамічний горщик і присипте зверху тертим пармезаном.

Крок - 7
08

Виріжте з тіста коло за розміром кришечки від горщика і змастіть збитим виделкою яйцем. Накрийте тістом горщик і змастіть яйцем протилежний бік пласта, який повинен виявитися зверху.

Крок - 8
09

Прикрасьте «кришечку» на свій смак і відправте заготівлю в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин. Після цього класичний французький цибульний суп можна вважати готовим. Вийміть його з духовки та подавайте на стіл. Суп ніжний, кремовий та дуже ароматний. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Смузі зелений американський - покроковий рецепт, фото 1 Смузі зелений американський 20 2 2 з 5 - детальніше -
Домашня шаурма в лаваші - покроковий рецепт, фото 1 Домашня шаурма в лаваші 55 2 3 з 5 - детальніше -
Торт "Ніжний" - покроковий рецепт, фото 1 Торт "Ніжний" 80 5 3 з 5 - детальніше -
Салат з мідій з помідорами - покроковий рецепт, фото 1 Салат з мідій з помідорами 35 3 3 з 5 - детальніше -