Класичний французький цибульний суп - одна з найзнаменитіших страв кухні Франції. Всупереч назві суп виходить дуже ніжним та вишуканим. У нього кремова текстура та дивовижний вершковий присмак. При цьому готується французький цибульний суп дуже легко та з доступних інгредієнтів. Як його зробити своїми руками, докладно описано у рецепті.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.
Розігрійте в каструлі олію і, помішуючи, смажте цибулю до легкої золотистості.
Коли вона зарум'яниться, всипте цукор і, постійно мішаючи, карамелізуйте цибулю.
Потім влийте біле вино і покладіть лавровий лист і очищений часник від лушпиння. Приправте страву чебрецем і розмарином.
Продовжуючи помішувати, готуйте, доки випаруються алкогольні пари. Розведіть у воді суху суміш для цибульного супу.
Влийте масу в каструлю з цибулею, перемішайте і варіть 5 хвилин. Додайте в суп вершкове масло і вимкніть вогонь.
Листкове тісто розкотіть у пласт товщиною 5-6 мм. Перелийте цибульний суп у керамічний горщик і присипте зверху тертим пармезаном.
Виріжте з тіста коло за розміром кришечки від горщика і змастіть збитим виделкою яйцем. Накрийте тістом горщик і змастіть яйцем протилежний бік пласта, який повинен виявитися зверху.
Прикрасьте «кришечку» на свій смак і відправте заготівлю в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин. Після цього класичний французький цибульний суп можна вважати готовим. Вийміть його з духовки та подавайте на стіл. Суп ніжний, кремовий та дуже ароматний. Смачного!
Випадкові рецепти