Каштани з брюссельською капустою - незвичайні для нас продукти, а ось в Америці і Європі, особливо на півдні, вони дуже популярні. В оригінальному рецепті використовуються консервовані каштани і заморожена капуста, але ми пропонуємо спробувати приготувати страву зі свіжих інгредієнтів. Так вийде набагато смачніше.
Каштани вимийте, просушіть, надріжте посередині і витягніть горішки. Якщо побачите цвіль або зіпсований горіх, викиньте, так як його їсти не можна.
Вимийте очищені каштани йоржиком, щоб позбутися від плівки, складіть в ємність і поки відставте.
Брюссельську капусту вимийте, просушіть і розріжте навпіл.
Увімкніть середньо-сильний вогонь і розтопіть на сковороді вершкове масло.Наріжте каштани тонкими слайсами. Коли масло повністю розтопиться, відправте на сковороду нарізані каштани і смажте, регулярно помішуючи.
Всипте сіль, перемішайте і продовжіть обжарку. Коли каштани стануть м'якше, додайте цукор. У нас коричневий, але можна взяти і звичайний білий. Тільки врахуйте, що коричневий дає більш виражений карамельний присмак і запах. Перемішайте цукор з каштанами і, постійно помішуючи, смажте ще 2-3 хвилини. Каштани повинні почати карамелізуватися.
Всипте мускатний горіх, найкраще свіжотертий, так як у нього більш яскравий аромат, ніж у магазинного меленого. Зачекайте, поки каштани будуть готові на 90% або поки цукор на їх краях не придбає темно-коричневий відтінок.
У цей момент додайте на сковороду половинки кочанчиков брюссельської капусти. Перемішайте їх з каштанами і посоліть за смаком.
Додайте вершкове масло і перемішайте, щоб воно обволокло капусту.Продовжуйте обсмажування в звичайному режимі. Якщо потрібно, додайте ще трохи олії. Коли брюссельська капуста зарум'яниться, страва готова. Подавайте смажені каштани з брюссельською капустою на стіл. Страва виглядає яскраво, ошатно і апетитно. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти