Укр
Рус
Капуста Другі страви Арабська кухня

Каштани з брюссельською капустою

( 4.7500 4 58 8 оцінок)

944 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Каштани з брюссельською капустою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Арабська кухня, Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Каштани з брюссельською капустою - незвичайні для нас продукти, а ось в Америці і Європі, особливо на півдні, вони дуже популярні. В оригінальному рецепті використовуються консервовані каштани і заморожена капуста, але ми пропонуємо спробувати приготувати страву зі свіжих інгредієнтів. Так вийде набагато смачніше.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Каштани з брюссельською капустою" (на 100 грам)

  • Білки3 гр.
  • Жири12.2 гр.
  • Вуглеводи10.7 гр.
  • Калорії126 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Каштани вимийте, просушіть, надріжте посередині і витягніть горішки. Якщо побачите цвіль або зіпсований горіх, викиньте, так як його їсти не можна.

Крок - 1
02

Вимийте очищені каштани йоржиком, щоб позбутися від плівки, складіть в ємність і поки відставте.

Крок - 2
03

Брюссельську капусту вимийте, просушіть і розріжте навпіл.

Крок - 3
04

Увімкніть середньо-сильний вогонь і розтопіть на сковороді вершкове масло.Наріжте каштани тонкими слайсами. Коли масло повністю розтопиться, відправте на сковороду нарізані каштани і смажте, регулярно помішуючи.

Крок - 4
05

Всипте сіль, перемішайте і продовжіть обжарку. Коли каштани стануть м'якше, додайте цукор. У нас коричневий, але можна взяти і звичайний білий. Тільки врахуйте, що коричневий дає більш виражений карамельний присмак і запах. Перемішайте цукор з каштанами і, постійно помішуючи, смажте ще 2-3 хвилини. Каштани повинні почати карамелізуватися.

Крок - 5
06

Всипте мускатний горіх, найкраще свіжотертий, так як у нього більш яскравий аромат, ніж у магазинного меленого. Зачекайте, поки каштани будуть готові на 90% або поки цукор на їх краях не придбає темно-коричневий відтінок.

Крок - 6
07

У цей момент додайте на сковороду половинки кочанчиков брюссельської капусти. Перемішайте їх з каштанами і посоліть за смаком.

Крок - 7
08

Додайте вершкове масло і перемішайте, щоб воно обволокло капусту.Продовжуйте обсмажування в звичайному режимі. Якщо потрібно, додайте ще трохи олії. Коли брюссельська капуста зарум'яниться, страва готова. Подавайте смажені каштани з брюссельською капустою на стіл. Страва виглядає яскраво, ошатно і апетитно. Насолоджуйтесь!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 55 5 3 з 5 - детальніше -
Хінкалі - покроковий рецепт, фото 1 Хінкалі 70 4 3 з 5 - детальніше -
Коржики - покроковий рецепт, фото 1 Коржики 40 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Печеня в казані - покроковий рецепт, фото 1 Печеня в казані 60 6 3 з 5 - детальніше -
Повітряне суфле - покроковий рецепт, фото 1 Повітряне суфле 55 1 3 з 5 - детальніше -
Ганаш шоколадний - покроковий рецепт, фото 1 Ганаш шоколадний 60 1 2 з 5 - детальніше -
Шашлик на шпажках в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик на шпажках в духовці 35 2 2 з 5 - детальніше -