Укр
Рус
Каші Другі страви Російська кухня

Каша перлова на молоці

( 4.9167 4 512 12 оцінок)

1485 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Каша перлова на молоці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Перлова крупа - продукт не особливо популярний і частіше використовується в кулінарії як додатковий інгредієнт для інших страв, наприклад той же розсольник. Але несправедливо не згадати про прекрасну кашу з перловки. Вона має довгу історію і була однією з найулюбленіших страв Петра І. І хоча в сучасній кулінарії частіше готують каші з гречаної, рисової, манної крупи, перлова каша може цілком гідно виглядати на ряду з ними. Потрібно тільки правильно приготувати цю страву і не боятися, що перловка вийде сухою, в язкою і прісною на смак. Для цього існують деякі кулінарні секрети, якими ми з радістю поділимося з вами в нашому рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Каша перлова на молоці" (на 100 грам)

  • Білки4.7 гр.
  • Жири2.2 гр.
  • Вуглеводи30.1 гр.
  • Калорії160 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготувати кашу з перловкою на молоці точно так же легко, як і будь-яку іншу кашу. Але щоб вона вийшла досить смачною, потрібно дотримуватись деяких вказівок. Однією з головних особливостей в цьому процесі буде використання самої крупи. А саме, в першу чергу засипаємо перловку в чашу кавомолки або блендера і перебиваємо зерна в борошно. Саме це дозволить нам заощадити купу часу, зберігши при цьому відмінний смак перлової крупи, але зробивши кашу набагато ніжнішою і смачнішою.

Крок - 1
02

Після того, як подрібнити перловку, беремо сотейник і наливаємо в неї молоко. Сюди ж відразу додаємо чайну ложку топленого масла.

Крок - 2
03

Потім використовуємо одну з найдорожчих спецій -мелений кардамон. Це популярна спеція з сімейства імбирних, яка володіє неймовірним ароматом. Кардамон додасть нашій каші особливого смаку.

Крок - 3
04

Також в сотейник кидаємо 2 столових ложки меленої перлової крупи. Тепер все гарненько збиваємо вінчиком, щоб вміст взаємно перемішався. Дуже важливо, щоб не залишалося грудочок на цьому етапі і тоді вони не утворюються під час готування.

Крок - 4
05

Після цього ставимо сотейник на вогонь і постійно помішуючи готуємо близько 4 хвилин. За цей час каша почне трохи густіти. Слідкуйте за тим, щоб вона не сильно кипіла і не підгорала. Для цього вогонь повинен бути не великим.

Крок - 5
06

Після того, як каша стане густішою, додаємо в сотейник столову ложку меду, бажано, щоб він був рідким. Потім знову постійно помішуємо нашу кашу, а через пару хвилин вже можна знімати з вогню готову страву.

Крок - 6
07

Каша перлова на молоці, приготована саме таким способом, виходить незвичайно ніжною, з тонкою текстурою і приємної консистенції, тому вона дуже апетитно виглядає і сподобається навіть дітям. А ще перлова каша на молоці в поєднанні з медом і кардамоном виходить дуже смачною. При подачі можна прикрасити будь-якими сухофруктами, а також трошки полити медом. Така смакота обов'язково справить гарне враження ваших домочадців і ця страва поповнить ваше повсякденне меню.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Вінегрет - покроковий рецепт, фото 1 Вінегрет 20 4 1 з 5 - детальніше -
Рулет з кабачків - покроковий рецепт, фото 1 Рулет з кабачків 85 3 3 з 5 - детальніше -
Компот яблучний - покроковий рецепт, фото 1 Компот яблучний 45 1 2 з 5 - детальніше -
Плов в мультиварці з бараниною - покроковий рецепт, фото 1 Плов в мультиварці з бараниною 75 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
М’ясо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо з грибами 60 4 3 з 5 - детальніше -
Буженина - покроковий рецепт, фото 1 Буженина 80 5 2 з 5 - детальніше -
М’ясна начинка для млинців - покроковий рецепт, фото 1 М’ясна начинка для млинців 40 4 2 з 5 - детальніше -