Перлова крупа - продукт не особливо популярний і частіше використовується в кулінарії як додатковий інгредієнт для інших страв, наприклад той же розсольник. Але несправедливо не згадати про прекрасну кашу з перловки. Вона має довгу історію і була однією з найулюбленіших страв Петра І. І хоча в сучасній кулінарії частіше готують каші з гречаної, рисової, манної крупи, перлова каша може цілком гідно виглядати на ряду з ними. Потрібно тільки правильно приготувати цю страву і не боятися, що перловка вийде сухою, в язкою і прісною на смак. Для цього існують деякі кулінарні секрети, якими ми з радістю поділимося з вами в нашому рецепті.
Приготувати кашу з перловкою на молоці точно так же легко, як і будь-яку іншу кашу. Але щоб вона вийшла досить смачною, потрібно дотримуватись деяких вказівок. Однією з головних особливостей в цьому процесі буде використання самої крупи. А саме, в першу чергу засипаємо перловку в чашу кавомолки або блендера і перебиваємо зерна в борошно. Саме це дозволить нам заощадити купу часу, зберігши при цьому відмінний смак перлової крупи, але зробивши кашу набагато ніжнішою і смачнішою.
Після того, як подрібнити перловку, беремо сотейник і наливаємо в неї молоко. Сюди ж відразу додаємо чайну ложку топленого масла.
Потім використовуємо одну з найдорожчих спецій -мелений кардамон. Це популярна спеція з сімейства імбирних, яка володіє неймовірним ароматом. Кардамон додасть нашій каші особливого смаку.
Також в сотейник кидаємо 2 столових ложки меленої перлової крупи. Тепер все гарненько збиваємо вінчиком, щоб вміст взаємно перемішався. Дуже важливо, щоб не залишалося грудочок на цьому етапі і тоді вони не утворюються під час готування.
Після цього ставимо сотейник на вогонь і постійно помішуючи готуємо близько 4 хвилин. За цей час каша почне трохи густіти. Слідкуйте за тим, щоб вона не сильно кипіла і не підгорала. Для цього вогонь повинен бути не великим.
Після того, як каша стане густішою, додаємо в сотейник столову ложку меду, бажано, щоб він був рідким. Потім знову постійно помішуємо нашу кашу, а через пару хвилин вже можна знімати з вогню готову страву.
Каша перлова на молоці, приготована саме таким способом, виходить незвичайно ніжною, з тонкою текстурою і приємної консистенції, тому вона дуже апетитно виглядає і сподобається навіть дітям. А ще перлова каша на молоці в поєднанні з медом і кардамоном виходить дуже смачною. При подачі можна прикрасити будь-якими сухофруктами, а також трошки полити медом. Така смакота обов'язково справить гарне враження ваших домочадців і ця страва поповнить ваше повсякденне меню.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти