Манна каша - це страва, якау навряд чи хто з нас ще не пробував у своєму житті, адже це всім відомий смак дитинства. Про користь манної каші сказано так багато, що ми не будемо зупинятися на цьому питанні. Здавалося б, що може бути простіше, ніж скоріше приготувати цю страву, на яку йдуть лічені хвилини? Але, як і у будь-якої простої страви, у манної каші є свої нюанси, і головний з них - це звичайно ж грудочки. Каша манна без грудочок - це завдання, яке на жаль під силу не всім. Адже це хоч і нехитра, і проста страва, в якій здавалося б немає нічого складного, але злощасні грудки, в які збивається каша, псують всю картину. Ми пропонуємо вам спробувати простий спосіб, як приготувати манну кашу без цих вад.
Отже, для початку ставимо на вогонь сотейник з молоком. Звичайно ж, молоко повинно бути свіжим, інакше при нагріванні воно згорнеться. Відразу ж додаємо цукор і розмішуємо його, щоб він не приставав до дна сотейника, а відразу розчинився.
Коли молоко почне закипати, слід додати манну крупу. В цьому і полягає весь секрет правильного приготування. Не потрібно висипати відразу всю порцію манки, інакше вона відразу перетвориться на величезний ком. Засипаємо крупу потихеньку, тонкою цівкою, при цьому постійно помішувати. Також не варто мішати дуже активно, просто не поспішаючи помішувати вміст сотейника, і у нас вийде гарна каша без грудочок.
Варимо кашу близько 3 хвилин, а потім додаємо апельсиновий екстракт, який додасть особливого смаку та аромату нашій страві.
Після цього вливаємо сметану і знову добре перемішуємо до однорідності. Сметана додасть кремоватої структури нашій каші, і не варто боятися, що вона зіпсує консистенцію, адже багато господинь взагалі готують манну кашу на сметані, без використання молока.
Отже, залишаємо кажу на повільному вогні ще на хвилинку, а потім знімаємо. Багато хто вважає, що грудочки - це не біда, адже завжди можна перетерти кашу через сито або ж перебити блендером. Але в цьому випадку це займає більше часу, плюс смакові якості теж змінюються. У рецепті, який ми використовуємо, головне - не поспішати і все робити акуратно. І в результаті у вас виходить красива, ніжна, ароматна манна каша з тонкою текстурою і відсутністю грудочок.
Розливаємо кашу манну без грудочок по піалах, зверху можна додати трохи родзинок. Смачний сніданок готовий, насолодіться цією стравою і зарядіться енергією і хорошим настроєм на весь день.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти