Приготуйте смачну вівсяну кашу, і будьте впевнені, що діти попросять добавки. Ніжна каша на молоці з солодким кленовим сиропом і свіжими ягодами ідеальна страва для початку дня.
Ягоди для каші вибирайте стиглі і досить щільні, стиглі без видимих пошкоджень. У рецепті використовуються ягоди полуниці і чорниці. Ретельно вимийте їх під проточною водою, викладіть в друшляк або сито і дайте стекти рідині. Готувати можна з будь-яким фруктово-ягідним набором.
Яйця ретельно вимийте під проточною водою і вбийте в невелику ємність. Перемішайте до однорідності і перелийте в зручну глибоку миску. Додайте мигдальне молоко і ванільний екстракт.
Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Остудіть і влийте в загальну ємність. Вершкове можна замінити кокосовим маслом в такій же кількості. Сюди ж налийте кленовий сироп.
В окрему миску всипте вівсяні пластівці, розпушувач для тіста і сіль. Ретельно перемішайте. Приготуйте форму для запікання і збризніть її невеликою кількістю оливкового або рослинного масла. Половину пластівців розподіліть на дні форми рівномірним шаром.
У полуниці зріжте плодоніжки і розріжте ягоди навпіл. Викладіть половину полуниці і чорниці на вівсяний шар. Ягоди засипте залишеними пластівцями. Розподіліть їх рівномірно по всій поверхні форми.
Верхівку заповніть ягодами. Залийте форму молочною сумішшю і трохи утрясіть масу. Це допоможе позбутися від пустот і повітряних кишень всередині страви. Поставте страву в розігріту до 170 ° С духовку. Випікайте протягом 30-40 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
Готову страву дістаньте з духовки і трохи остудіть. Розділіть на порції, полийте невеликою кількістю мигдалевого молока і додайте свіжі ягоди Смачна і корисна вівсянка готова. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти