Каша рисова на молоці - невід'ємна страва дитячого або дієтичного меню. З такої страви корисно починати ранок. Щоб зробити кашу ще смачніше, додайте яблука, банани або полуницю. У зимовий період можна використовувати корисні сухофрукти.
Перед початком приготування ретельно промийте рис під проточною водою. Виконайте процедуру кілька разів, поки вода не стане прозорою. Якщо до прийому їжі достатньо часу, замочіть крупу на пів години в чистій холодній воді. Можна залишити на всю ніч.
Поставте на плиту каструлю на середній вогонь. Використовуйте посуд з товстим дном. Всипте рис і залийте його водою. Додайте вершкове масло. Використовуйте свіжий жирний продукт. Посоліть і ретельно переміксуйте.
Готуйте, постійно помішуючи до закипання. Проваріть близько 10 хвилин, вода повинна практично повністю википіти. Влийте в каструлю молоко кімнатної температури. Переміксуйте і зменшіть вогонь до мінімальних значень. Додайте коричні палички. Якщо ви готуєте солодку кашу, всипте цукрову пудру до смаку. Можна додати фрукти, ягоди, родзинки, курагу, чорнослив і інші добавки до смаку.
Варіть, періодично перемішуючи протягом 30-40 хвилин до готовності рису. Якщо молоко википить, а каша буде сира, влийте ще трохи молока. Для кращого засвоєння білків, варіть кашу до напівготовності, не чекаючи повного википання молочного продукту.
Зніміть ємність зі стравою з вогню і укутайте махровим рушником. Дайте настоятися 10-15 хвилин. Готову рисову кашу подавайте на стіл в гарячому вигляді. Притрусіть невеликою кількістю какао або натертого на дрібній тертці шоколаду. Смачний і корисний сніданок готовий. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти