Укр
Рус
Каші Другі страви Японська кухня

Каша рисова на молоці

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

1593 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Каша рисова на молоці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Японська кухня

Дієта: Здорове харчування, Спортивне харчування, Корисне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для годуючих мам, Для вагітних

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Каша рисова на молоці - невід'ємна страва дитячого або дієтичного меню. З такої страви корисно починати ранок. Щоб зробити кашу ще смачніше, додайте яблука, банани або полуницю. У зимовий період можна використовувати корисні сухофрукти.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Каша рисова на молоці" (на 100 грам)

  • Білки2.4 гр.
  • Жири3.5 гр.
  • Вуглеводи15.3 гр.
  • Калорії108 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перед початком приготування ретельно промийте рис під проточною водою. Виконайте процедуру кілька разів, поки вода не стане прозорою. Якщо до прийому їжі достатньо часу, замочіть крупу на пів години в чистій холодній воді. Можна залишити на всю ніч.

Крок - 1
02

Поставте на плиту каструлю на середній вогонь. Використовуйте посуд з товстим дном. Всипте рис і залийте його водою. Додайте вершкове масло. Використовуйте свіжий жирний продукт. Посоліть і ретельно переміксуйте.

Крок - 2
03

Готуйте, постійно помішуючи до закипання. Проваріть близько 10 хвилин, вода повинна практично повністю википіти. Влийте в каструлю молоко кімнатної температури. Переміксуйте і зменшіть вогонь до мінімальних значень. Додайте коричні палички. Якщо ви готуєте солодку кашу, всипте цукрову пудру до смаку. Можна додати фрукти, ягоди, родзинки, курагу, чорнослив і інші добавки до смаку.

Крок - 3
04

Варіть, періодично перемішуючи протягом 30-40 хвилин до готовності рису. Якщо молоко википить, а каша буде сира, влийте ще трохи молока. Для кращого засвоєння білків, варіть кашу до напівготовності, не чекаючи повного википання молочного продукту.

Крок - 4
05

Зніміть ємність зі стравою з вогню і укутайте махровим рушником. Дайте настоятися 10-15 хвилин. Готову рисову кашу подавайте на стіл в гарячому вигляді. Притрусіть невеликою кількістю какао або натертого на дрібній тертці шоколаду. Смачний і корисний сніданок готовий. Приємного вам апетиту!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пельмені сибірські - покроковий рецепт, фото 1 Пельмені сибірські 200 4 4 з 5 - детальніше -
Торт Чорний принц - покроковий рецепт, фото 1 Торт Чорний принц 60 7 3 з 5 - детальніше -
Домашній холодник в блендері - покроковий рецепт, фото 1 Домашній холодник в блендері 35 2 2 з 5 - детальніше -
Суп харчо з реберцями - покроковий рецепт, фото 1 Суп харчо з реберцями 60 6 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Брокколі з часником - покроковий рецепт, фото 1 Брокколі з часником 65 4 3 з 5 - детальніше -
Гамбургер по-мексиканськи - покроковий рецепт, фото 1 Гамбургер по-мексиканськи 30 2 2 з 5 - детальніше -