Укр
Рус
Бобові Другі страви Турецька кухня

Каша з нуту

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

1143 - переглядів
20 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Каша з нуту - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити, Збивати

опис

Каша з нуту - смачна страва, що нагадує горохове пюре. У цьому рецепті каша робиться з консервованого нуту, але підійде і відварений. Таку страву можна використовувати і як закуску, і як пасту для намазування на бутерброд. У будь-якому випадку виходить апетитно і ситно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Каша з нуту" (на 100 грам)

  • Білки14.4 гр.
  • Жири20.4 гр.
  • Вуглеводи45.1 гр.
  • Калорії415 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Часник очистіть від лушпиння, дрібно поріжте ножем і відправте в каструлю. Туди ж викладіть з банки консервований нут разом з рідиною (аквафабой).

Крок - 1
02

Поставте каструлю на плиту, доведіть вміст до кипіння і варіть 2-3 хвилини. Потім зніміть нут з вогню і трохи остудіть.

Крок - 2
03

Лимон вимийте, просушіть, розріжте навпіл і вичавіть сік.

Крок - 3
04

Додайте в каструлю з нутом тахини (кунжутну пасту). Якщо немає готової, тахини можна зробити своїми руками зі злегка підсмаженого насіння кунжуту, перебите в блендері з рослинним маслом (бажано оливковим першого холодного віджиму).

Крок - 4
05

Занурювальним блендером подрібніть вміст каструлі в однорідну кашку. Влийте в отриману суміш лимонний сік, всипте сіль і ретельно перемішайте ложкою.

Крок - 5
06

Додайте в кашу з нуту якісну оливкову олію першого холодного віджиму і знову гарненько вимісіть. Маса повинна вийти абсолютно однорідною.

Крок - 6
07

Ніжна і ароматна каша з нуту готова. Викладіть її на тарілку для подачі і полийте зверху оливковою олією. На Сході така каша називається «хумус», що в перекладі означає «нут», і зустрічається майже на кожному столі. Її використовують в якості закуски, соусу і бутербродної намазки.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Швидке тісто для пирога - покроковий рецепт, фото 1 Швидке тісто для пирога 60 1 2 з 5 - детальніше -
Оселедець під шубою лінивий - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець під шубою лінивий 50 5 3 з 5 - детальніше -
Стейк тартар - покроковий рецепт, фото 1 Стейк тартар 50 2 3 з 5 - детальніше -
Салат цезар з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Салат цезар з сьомгою 45 4 3 з 5 - детальніше -