Каша з нуту - смачна страва, що нагадує горохове пюре. У цьому рецепті каша робиться з консервованого нуту, але підійде і відварений. Таку страву можна використовувати і як закуску, і як пасту для намазування на бутерброд. У будь-якому випадку виходить апетитно і ситно.
Часник очистіть від лушпиння, дрібно поріжте ножем і відправте в каструлю. Туди ж викладіть з банки консервований нут разом з рідиною (аквафабой).
Поставте каструлю на плиту, доведіть вміст до кипіння і варіть 2-3 хвилини. Потім зніміть нут з вогню і трохи остудіть.
Лимон вимийте, просушіть, розріжте навпіл і вичавіть сік.
Додайте в каструлю з нутом тахини (кунжутну пасту). Якщо немає готової, тахини можна зробити своїми руками зі злегка підсмаженого насіння кунжуту, перебите в блендері з рослинним маслом (бажано оливковим першого холодного віджиму).
Занурювальним блендером подрібніть вміст каструлі в однорідну кашку. Влийте в отриману суміш лимонний сік, всипте сіль і ретельно перемішайте ложкою.
Додайте в кашу з нуту якісну оливкову олію першого холодного віджиму і знову гарненько вимісіть. Маса повинна вийти абсолютно однорідною.
Ніжна і ароматна каша з нуту готова. Викладіть її на тарілку для подачі і полийте зверху оливковою олією. На Сході така каша називається «хумус», що в перекладі означає «нут», і зустрічається майже на кожному столі. Її використовують в якості закуски, соусу і бутербродної намазки.
Випадкові рецепти