Каша з квасолі досить проста в приготуванні страва. Але, щоб зробити її ідеальною, потрібно знати кілька секретів, якими ми ділимося в нашому рецепті.
Овочі ретельно вимийте під проточною водою і просушіть. Солодкий перець розріжте, видаліть насіння з плодоніжкою і викладіть в чашу стаціонарного блендера. Сюди ж всипте хабанеро. Цибулю очистіть, розріжте на кілька частин і всипте в чашу.
Додайте до решти інгредієнтів розрізаний на кілька фрагментів помідор і воду. Переміксуйте суміш до гладкого однорідного стану.
Квасолю промийте під холодною проточною водою і викладіть в каструлю. Поставте ємність з квасолею на середній або сильний вогонь. Залийте гарячою водою і варіть протягом 20 хвилин.
Через зазначений час процідіть квасолю через сито, промийте холодною водою і поверніть на плиту. Залийте м'ясним бульйоном. Найкраще підійде яловичий або курячий. Якщо бульйону недостатньо, долийте кип'яченої води, щоб покрити квасолю.
Солодку цибулю очистіть і подрібніть маленькими кубиками. Всипте прянощі в каструлю. Перемішайте і варіть до повної готовності квасолі. В середньому на це йде 40-45 хвилин. Контролюйте процес готування, і в міру випаровування рідини, додавайте воду. Щоб скоротити час готування, використовуйте скороварку.
Поки готується квасоля, займіться соусом. Поставте каструлю на середній вогонь і налийте пальмову олію. Дайте їй нагрітися і влийте подрібнену блендером суміш перців. Додайте бульйонні кубики і приправу для раків. Посоліть, перемішайте і зменшіть вогонь. Варіть соус до загусання.
М'яку квасолю викладіть в каструлю з соусом. Переміксуйте, додайте трохи води і нарізані варені креветки. Можна замінити їх вареною або копченою рибою. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте 2 хвилини. Готову страву викладіть на порційне блюдо і подавайте до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!
Випадкові рецепти