Картопляні крокети з грибами - смачна і насичена пропозиція для недорогої сімейної вечері. Крокети легко приготувати, хоча вони можуть бути трохи трудомісткими. Вони складаються з тіста з відвареною картоплею і грибною начинкою (але це також може бути фарш з м'ясом, шпинатом або квашеною капустою). Це відмінний спосіб використовувати картоплю, залишилася з попереднього дня.
Для початку очистіть картоплю від шкірки і, можна навіть не розрізаючи, покладіть її в глибоку каструлю. Надішліть каструлю з картоплею на плиту і варіть в підсоленій воді, на середньому вогні до м'якості.
Потім злийте воду, додайте в каструлю до відвареної картоплі вершкове масло і, з допомогою товкучки, розімніть в однорідне пюре. Відкладіть картопляне пюре в сторону, щоб охолодити. Якщо у вас є картопля попереднього дня, пропустіть її через м'ясорубку.
Наріжте попередньо вимиті гриби печериці дрібними кубиками. Очистіть від лушпиння, а потім на обробній дошці дрібно наріжте цибулю. Надішліть подрібнені продукти в сковорідку з рослинним маслом, помістіть на плиту і обсмажте, постійно мішаючи, до їх розм'якшення. Приправте за смаком сіллю і чорним меленим перцем.
Додайте в охолоджене картопляне пюре куряче яйце, пшеничну і картопляну муку, заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану петрушку, чорний мелений перець і сіль. Змішайте все разом, щоб вийшло густе, однорідне тісто.
Потім руками, змоченими в холодній воді, відірвіть невеликі порції від картопляного тіста. З цих частин акуратно круговими рухами сформуйте кульки, які потім сплюсніть в коржик. Покладіть в кожний корж трохи раніше підготовленого фаршу з грибами та цибулею і складіть, герметизируя боки так, щоб утворився крокет.
Умокніть крокети в заздалегідь збите куряче яйце, і вотріть в панірувальних сухарях.
Помістіть невелику сковорідку з рослинним маслом на плиту і розігрійте. Покладіть в гаряче масло крокети і смажте, перевертаючи з боку на бік з обох боків до золотистого кольору. Викладіть обсмажені крокети на паперовий рушник і позбудьтеся від зайвого масла. Картопляні крокети з грибами викладіть на гарне блюдо і подавайте до столу гарячими, полив улюбленим соусом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти