У кожної людини іноді виявляється бажання похрумтіти чіпсами під перегляд фільму. Але, хоч це і не рекламується, всім відомо, що такі ласощі вважаються не дуже корисними, і в тому числі шкідливою їжею. Адже тонкі картопляні пластинки, як правило, приправляються спеціями і всілякими добавками, які далекі від корисних продуктів. Так ось, щоб бути впевненим в тому, що вживаючи улюблені хрустки, ви не заподієте шкоди своєму здоров'ю, можна без проблем приготувати чіпси самостійно. Відразу хочу зауважити, якщо у вас є мікрохвильова піч, не варто думати, що вона потрібна тільки для розігріву їжі. У ній можна ще й дещо готувати. Тому давайте разом приготуємо домашні картопляні чіпси в мікрохвильовці, здивуємо друзів і порадуємо дітей.
Такі чіпси приготувати зможе навіть той, хто ніколи в житті не займався чимось подібним, тим більше, що часу буде потрібно зовсім трохи, та й витрат мінімум. Наші домашні картопляні чіпси в мікрохвильовці буквально за 10 хвилин дадуть можливість отримати відмінну повноцінну закуску, яка зійде і для дружньої вечірки, і просто для домашнього застілля. Ті чіпси, які смажаться у фритюрі, та ще приправлені ароматизаторами і барвниками, не відрізняються особливою користю для здоров'я, а ось наш варіант - це зовсім інше. Адже ми будемо використовувати картоплю і мінімум спецій, тому наше лакомство - майже натуральний продукт. Єдина умова, яку доведеться врахувати, це вибір картоплі. Бульби повинні бути старими і твердими, що не містять багато крохмалю. Інакше в результаті не отримаємо потрібного хрускоту.
Для нарізки картоплі нам знадобиться спеціальне пристосування. Це може бути спеціальна терка або гострий ніж. А тепер давайте приготуємо маринад для майбутніх чіпсів. У глибоку миску вливаємо оцет і додаємо туди ж соняшникову олію.
Після цього засипаємо в ємність з рідиною сіль, а також кидаємо мелену паприку. За допомогою вилки збовтуємо всі інгредієнти, щоб вони добре розчинилися рівномірно.
Картоплю чистимо від шкірки, добре промиваємо і трохи обсушуємо, щоб не стікала вода. Тепер нарізаємо картоплю тонкими круглими слайсами, чим тонше, тим краще.
Нарізані кружечки картоплі викладаємо в миску з приготовленим маринадом, за допомогою вилки перевертаємо, щоб картопля рівномірно просочилася приготовленою рідиною, залишаємо на 10 хвилин. Періодично круги картоплі притискаємо виделкою, щоб замочити в маринад.
Після цього беремо кружок з мікрохвильовки, накриваємо його круглим листом пергаменту і викладаємо на нього картопляні слайси. Ставимо кружок в мікрохвильовку і готуємо протягом 10 хвилин. Картопляні чіпси в мікрохвильовці приготуються буквально за лічені хвилини, після чого перекладаємо їх в піалу або невелику мисочку і подаємо до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти