Це ситний, втішний рецепт картопляної запіканки з овочами. Зроблена страва з фаршем, але ви можете замінити продукт на гриби або навіть сочевицю.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Очистіть від лушпиння та дрібно наріжте ріпчасту цибулю, імбир і часник. Потім помийте, очистіть від нутрощів і хвостика болгарський перець і наріжте його невеликими кубиками.
Нагрійте трохи оливкового або рослинного масла у великій сковороді на сильному вогні. Додайте в гарячу олію м'ясний фарш (можна використовувати будь-яке м'ясо), посипте гарам масала, додайте подрібнені палички кориці і трохи кардамону. Смажте вміст близько 5 хвилин, або поки воно трохи протушкується, регулярно помішуючи. Приберіть обсмажений фарш в миску і відставте в сторону.
Потім поставте сковорідку назад на вогонь. Зменшіть вогонь до середнього і засипте в ємність подрібнену цибулю, імбир і часник. Смажте близько 5 хвилин або до розм'якшення, потім додайте раніше підготовлений болгарський перець і смажте, помішуючи, ще 5 хвилин.
Перекиньте в сковорідку консервовані помідори, розбиваючи їх ложкою, а потім налийте половину рідини з банки. Добре все перемішайте.
Увімкніть високу температуру і доведіть до кипіння, потім зменшіть до низької температури, розмішайте раніше обсмажений фарш назад в сковорідку і томіть все 25 хвилин або до загустіння, періодично помішуючи.
Тим часом очистіть від шкірки картоплю, порізавши всі великі бульби на чверті і покладіть нарізаний овоч у велику каструлю. Залийте в ємність воду, додайте дрібку солі і варіть 20 хвилин або до готовності картоплі.
Злийте воду в друшляку і дайте картоплі висохнути на пару, а потім поставте відварений овоч в порожню каструлю. Додайте трохи вершкового масла, теплого молока, дрібку солі і чорного меленого перцю, потім розімніть за допомогою кухонної товкучки.
Засипте заморожений зелений горох в раніше обсмажений фарш, посоліть і приперчіть чорним меленим перцем, потім видаліть паличку кориці, добре перемішайте і перенесіть утворену суміш в жаростійкий посуд для випічки (приблизно 20 х 25 см).
Рівномірно покладіть раніше приготоване картопляне пюре зверху, злегка згладивши поверхню виделкою. Полийте поверх картопляного пюре невелику кількість оливкової олії і злегка приправте приправами. Готуйте в духовці близько 30 хвилин або до золотистого кольору верхівки, а потім подавайте картопляну запіканку з овочами до обіднього столу.
Випадкові рецепти