Укр
Рус
Запіканки Другі страви Туніська кухня

Картопляна запіканка з овочами

( 4.8000 4 515 15 оцінок)

3462 - переглядів
80 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Картопляна запіканка з овочами - покроковий рецепт, фото 1

опис

Це ситний, втішний рецепт картопляної запіканки з овочами. Зроблена страва з фаршем, але ви можете замінити продукт на гриби або навіть сочевицю.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляна запіканка з овочами" (на 100 грам)

  • Білки4.8 гр.
  • Жири7.3 гр.
  • Вуглеводи9.3 гр.
  • Калорії126 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте духовку до 200 градусів. Очистіть від лушпиння та дрібно наріжте ріпчасту цибулю, імбир і часник. Потім помийте, очистіть від нутрощів і хвостика болгарський перець і наріжте його невеликими кубиками.

Крок - 1
02

Нагрійте трохи оливкового або рослинного масла у великій сковороді на сильному вогні. Додайте в гарячу олію м'ясний фарш (можна використовувати будь-яке м'ясо), посипте гарам масала, додайте подрібнені палички кориці і трохи кардамону. Смажте вміст близько 5 хвилин, або поки воно трохи протушкується, регулярно помішуючи. Приберіть обсмажений фарш в миску і відставте в сторону.

Крок - 2
03

Потім поставте сковорідку назад на вогонь. Зменшіть вогонь до середнього і засипте в ємність подрібнену цибулю, імбир і часник. Смажте близько 5 хвилин або до розм'якшення, потім додайте раніше підготовлений болгарський перець і смажте, помішуючи, ще 5 хвилин.

Крок - 3
04

Перекиньте в сковорідку консервовані помідори, розбиваючи їх ложкою, а потім налийте половину рідини з банки. Добре все перемішайте.

Крок - 4
05

Увімкніть високу температуру і доведіть до кипіння, потім зменшіть до низької температури, розмішайте раніше обсмажений фарш назад в сковорідку і томіть все 25 хвилин або до загустіння, періодично помішуючи.

Крок - 5
06

Тим часом очистіть від шкірки картоплю, порізавши всі великі бульби на чверті і покладіть нарізаний овоч у велику каструлю. Залийте в ємність воду, додайте дрібку солі і варіть 20 хвилин або до готовності картоплі.

Крок - 6
07

Злийте воду в друшляку і дайте картоплі висохнути на пару, а потім поставте відварений овоч в порожню каструлю. Додайте трохи вершкового масла, теплого молока, дрібку солі і чорного меленого перцю, потім розімніть за допомогою кухонної товкучки.

Крок - 7
08

Засипте заморожений зелений горох в раніше обсмажений фарш, посоліть і приперчіть чорним меленим перцем, потім видаліть паличку кориці, добре перемішайте і перенесіть утворену суміш в жаростійкий посуд для випічки (приблизно 20 х 25 см).

Крок - 8
09

Рівномірно покладіть раніше приготоване картопляне пюре зверху, злегка згладивши поверхню виделкою. Полийте поверх картопляного пюре невелику кількість оливкової олії і злегка приправте приправами. Готуйте в духовці близько 30 хвилин або до золотистого кольору верхівки, а потім подавайте картопляну запіканку з овочами до обіднього столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Паелья овочева - покроковий рецепт, фото 1 Паелья овочева 55 4 3 з 5 - детальніше -
Пиріжки з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Пиріжки з сиром 110 4 3 з 5 - детальніше -
Бананові панкейкі - покроковий рецепт, фото 1 Бананові панкейкі 20 1 3 з 5 - детальніше -