Укр
Рус
Картопля Другі страви Українська кухня

Картопля з м’ясом

( 4.9286 4 528 28 оцінок)

3197 - переглядів
80 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Картопля з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати, Тушкувати

опис

Переконувати вас в тому, що основна маса людей зросла на картоплі, думаю, не варто. Тому, такого розмаїття всіляких варіантів страв, як з картоплі, мабуть, більше немає. Вона може бути вареною, смаженою, тушкованою, запеченою з будь-якими іншими продуктами. Величезна кількість як традиційних, так і оригінальних способів приготування цього овоча дозволяє нам розвивати свою фантазію все більше і більше. Але ні для кого не секрет, що дійсно самодостатня, ситна і неймовірно смачна страва - це картопля з м'ясом. Причому і такий варіант страви теж дуже різноманітний і унікальний.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля з м’ясом" (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири4.8 гр.
  • Вуглеводи7.1 гр.
  • Калорії98 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для того, щоб страва вийшла вишуканою і поживною, найважливіше знати як правильно обсмажити м'ясо і на якому етапі додавати картоплю. Адже по-справжньому смачною вона буде тоді, коли вийде м'якою, але не розвареною в пюре. Що може бути більш поєднуємо в комбінації продуктів, ніж картопля з м'ясом, повірте, страва - просто бомба, та ще й готується нескладно. Перш за все готуємо для нашої страви м'ясо. Можна використовувати яловичі реберця, але найкраще все ж взяти шматок м'якоті. Яловичину добре промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо не надто дрібними шматочками.

Крок - 1
02

Розігріваємо великий сотейник на середньому вогні і додаємо трохи оливкової олії. Як тільки масло стане гарячим, додаємо нарізане шматочками яловиче м'ясо.

Крок - 2
03

Приправляємо яловичину декількома пучками кошерної солі і трохи обсмажуємо в оливковій олії. Після цього додаємо до м'яса дрібно нарізаний часник і нашатковану кубиками цибулю.

Крок - 3
04

Тушкуємо вміст сотейника, поки цибуля не стане м'якою і прозорою. Потім посипаємо м'ясо з цибулею меленою паприкою, чорним перцем і меленим кмином, ще трохи підсолюєм.

Крок - 4
05

Готуємо цю суміш ще кілька хвилин, потім вливаємо томатний соус, додаємо яловичий бульйон і заливаємо водою.

Крок - 5
06

Доводимо зміст сотейника до кипіння, закриваємо щільно закриваючою кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо як мінімум годину, поки яловичина не стане м'якою.

Крок - 6
07

Як тільки яловичина досягне ніжності, виймаємо її в маленьку миску, а в сотейник викладаємо очищену і нарізану кубиками картоплю, яка повинна бути добре занурена в бульйон, тому при необхідності можна додати трохи бульйону або води.

Крок - 7
08

Накривши каструлю кришкою, варимо картоплю протягом 25 хвилин, або поки картопля не стане м'якою.

Крок - 8
09

Тим часом кукурудзяний крохмаль змішуємо з густими вершками до однорідної маси. Як тільки картопля буде готовою, додаємо соус до картоплі, а потім повертаємо до картоплі яловичину. Розмішуємо і готуємо ще кілька хвилин, поки соус не загусне.

Крок - 9
10

Перед подачею до столу приправляем картоплю з м'ясом свіжим кропом, поливаємо соусом.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тушковане м’ясо з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Тушковане м’ясо з цибулею 90 4 3 з 5 - детальніше -
Макарони в мікрохвильовці - покроковий рецепт, фото 1 Макарони в мікрохвильовці 55 6 3 з 5 - детальніше -
Лаваш в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш в духовці 60 1 3 з 5 - детальніше -
Гірчиця французька - покроковий рецепт, фото 1 Гірчиця французька 50 1 2 з 5 - детальніше -