Переконувати вас в тому, що основна маса людей зросла на картоплі, думаю, не варто. Тому, такого розмаїття всіляких варіантів страв, як з картоплі, мабуть, більше немає. Вона може бути вареною, смаженою, тушкованою, запеченою з будь-якими іншими продуктами. Величезна кількість як традиційних, так і оригінальних способів приготування цього овоча дозволяє нам розвивати свою фантазію все більше і більше. Але ні для кого не секрет, що дійсно самодостатня, ситна і неймовірно смачна страва - це картопля з м'ясом. Причому і такий варіант страви теж дуже різноманітний і унікальний.
Для того, щоб страва вийшла вишуканою і поживною, найважливіше знати як правильно обсмажити м'ясо і на якому етапі додавати картоплю. Адже по-справжньому смачною вона буде тоді, коли вийде м'якою, але не розвареною в пюре. Що може бути більш поєднуємо в комбінації продуктів, ніж картопля з м'ясом, повірте, страва - просто бомба, та ще й готується нескладно. Перш за все готуємо для нашої страви м'ясо. Можна використовувати яловичі реберця, але найкраще все ж взяти шматок м'якоті. Яловичину добре промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо не надто дрібними шматочками.
Розігріваємо великий сотейник на середньому вогні і додаємо трохи оливкової олії. Як тільки масло стане гарячим, додаємо нарізане шматочками яловиче м'ясо.
Приправляємо яловичину декількома пучками кошерної солі і трохи обсмажуємо в оливковій олії. Після цього додаємо до м'яса дрібно нарізаний часник і нашатковану кубиками цибулю.
Тушкуємо вміст сотейника, поки цибуля не стане м'якою і прозорою. Потім посипаємо м'ясо з цибулею меленою паприкою, чорним перцем і меленим кмином, ще трохи підсолюєм.
Готуємо цю суміш ще кілька хвилин, потім вливаємо томатний соус, додаємо яловичий бульйон і заливаємо водою.
Доводимо зміст сотейника до кипіння, закриваємо щільно закриваючою кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо як мінімум годину, поки яловичина не стане м'якою.
Як тільки яловичина досягне ніжності, виймаємо її в маленьку миску, а в сотейник викладаємо очищену і нарізану кубиками картоплю, яка повинна бути добре занурена в бульйон, тому при необхідності можна додати трохи бульйону або води.
Накривши каструлю кришкою, варимо картоплю протягом 25 хвилин, або поки картопля не стане м'якою.
Тим часом кукурудзяний крохмаль змішуємо з густими вершками до однорідної маси. Як тільки картопля буде готовою, додаємо соус до картоплі, а потім повертаємо до картоплі яловичину. Розмішуємо і готуємо ще кілька хвилин, поки соус не загусне.
Перед подачею до столу приправляем картоплю з м'ясом свіжим кропом, поливаємо соусом.
Випадкові рецепти