Укр
Рус
thermomix thermomix
Картопля Другі страви Українська кухня

Картопля з м’ясом

80 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Картопля з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати, Тушкувати

опис

Переконувати вас в тому, що основна маса людей зросла на картоплі, думаю, не варто. Тому, такого розмаїття всіляких варіантів страв, як з картоплі, мабуть, більше немає. Вона може бути вареною, смаженою, тушкованою, запеченою з будь-якими іншими продуктами. Величезна кількість як традиційних, так і оригінальних способів приготування цього овоча дозволяє нам розвивати свою фантазію все більше і більше. Але ні для кого не секрет, що дійсно самодостатня, ситна і неймовірно смачна страва - це картопля з м'ясом. Причому і такий варіант страви теж дуже різноманітний і унікальний.

Інгредієнти

  • Кріп 3 ст.л
  • Вершки 20 % 1/4 скл.
  • Крохмаль 2 ст.л
  • Картопля 5 шт.
  • Соус томатний 1 скл.
  • Вода 2 скл.
  • Бульйон 2 скл.
  • Кмин 1/2 ч.л
  • Паприка 1 ч.л
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Сіль 1 1/2 ч.л
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 5 зуб.
  • Оливкова олія 30 мл.
  • Яловичина 700 г.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Для того, щоб страва вийшла вишуканою і поживною, найважливіше знати як правильно обсмажити м'ясо і на якому етапі додавати картоплю. Адже по-справжньому смачною вона буде тоді, коли вийде м'якою, але не розвареною в пюре. Що може бути більш поєднуємо в комбінації продуктів, ніж картопля з м'ясом, повірте, страва - просто бомба, та ще й готується нескладно. Перш за все готуємо для нашої страви м'ясо. Можна використовувати яловичі реберця, але найкраще все ж взяти шматок м'якоті. Яловичину добре промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо не надто дрібними шматочками.

    Крок - 1
  2. 02

    Розігріваємо великий сотейник на середньому вогні і додаємо трохи оливкової олії. Як тільки масло стане гарячим, додаємо нарізане шматочками яловиче м'ясо.

    Крок - 2
  3. 03

    Приправляємо яловичину декількома пучками кошерної солі і трохи обсмажуємо в оливковій олії. Після цього додаємо до м'яса дрібно нарізаний часник і нашатковану кубиками цибулю.

    Крок - 3
  4. 04

    Тушкуємо вміст сотейника, поки цибуля не стане м'якою і прозорою. Потім посипаємо м'ясо з цибулею меленою паприкою, чорним перцем і меленим кмином, ще трохи підсолюєм.

    Крок - 4
  5. 05

    Готуємо цю суміш ще кілька хвилин, потім вливаємо томатний соус, додаємо яловичий бульйон і заливаємо водою.

    Крок - 5
  6. 06

    Доводимо зміст сотейника до кипіння, закриваємо щільно закриваючою кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо як мінімум годину, поки яловичина не стане м'якою.

    Крок - 6
  7. 07

    Як тільки яловичина досягне ніжності, виймаємо її в маленьку миску, а в сотейник викладаємо очищену і нарізану кубиками картоплю, яка повинна бути добре занурена в бульйон, тому при необхідності можна додати трохи бульйону або води.

    Крок - 7
  8. 08

    Накривши каструлю кришкою, варимо картоплю протягом 25 хвилин, або поки картопля не стане м'якою.

    Крок - 8
  9. 09

    Тим часом кукурудзяний крохмаль змішуємо з густими вершками до однорідної маси. Як тільки картопля буде готовою, додаємо соус до картоплі, а потім повертаємо до картоплі яловичину. Розмішуємо і готуємо ще кілька хвилин, поки соус не загусне.

    Крок - 9
  10. 10

    Перед подачею до столу приправляем картоплю з м'ясом свіжим кропом, поливаємо соусом.

    Крок - 10

Оцінити рецепт