Телятина - дуже гарне м'ясо, яке не потребує тривалого приготування. Спробуйте телятину з іспанською шинкою, черрі і домашньою відвареною картоплею. Подивіться рецепт картоплі з м'ясом по-селянськи і приготуйте до обіду сім'ї.
Ретельно помийте під проточною водою, а потім промокніть паперовим рушником стейки телятини. Половинки телятини розділіть навпіл (якщо вони великі), накрийте кухонною плівкою і трохи відбийте. Потім приправте з обох сторін кожен шматочок м'яса сіллю і чорним меленим перцем.
Покладіть кілька попередньо вимитих листків базиліка на кожну скибочку телятини. Далі загорніть шматок телятини в довгу скибочку шинки (можна використовувати бекон або грудинку) і акуратно закріпіть дрібною шпажкою або зубочисткою.
Злегка обсмажте загорнуте м'ясо в гарячій сковороді з оливковою або рослинним маслом з обох сторін, періодично перевертаючи, зменшіть вогонь і налийте вино. Варіть м'ясо на повільному близько 3 хвилин, потім додайте кубик вершкового масла і варіть ще близько 15 хвилин на слабкому вогні. Потім вимкніть вогонь і залиште м'ясо до подальшого використання.
Далі помістіть велику сковорідку на плиту, налийте в неї оливкову олію і максимально прогрійте. Тепер помістіть в гарячу сковороду попередньо очищену від лушпиння і нарізану тонкими півкільцями червону цибулю. Обсмажуйте близько хвилини, помішуючи дерев'яною лопаткою.
Потім додайте в сковорідку попередньо відварений корінь кропу (можна використовувати зелень). Далі викладіть в сковорідку заздалегідь очищену від шкірки, нарізану великими скибочками картоплю (можна приготувати картопляні галушки, якщо дозволяє час) і залийте бульйон. Можна так само залити овочі раніше виділеною з м'яса рідиною.
Обсмажуйте вміст сковороди кілька хвилин, потім додайте до овочів заздалегідь вимиті і нарізані невеликими шматками помідори черрі (поріжте на чверті), посоліть все, поперчіть чорним меленим перцем і засипте дрібно нашаткованою листовою петрушкою. Залиште вміст варитися на короткий час.
Викладіть обсмажені овочі зі сковороди в велике блюдо, зверху покладіть раніше приготовлену телятину і подавайте картоплю з м'ясом по-радянськи, встановивши посередині столу, прикрашену листям базиліка.
Випадкові рецепти