Картопля в горщику проста і смачна страва, яке підійде і для повсякденного і для святкового столу, якщо до неї додати різні м'ясні а рибні вироби, овочі, приправи, зелень і спеції.
Для початку помийте під проточною водою і на обробній дошці нашаткуйте зелень петрушки. Потім очистіть від лушпиння цибулю і часник. Цибулю наріжте досить великими скибочками. Тепер в чашу блендера відправте подрібнену зелень петрушки, шматочки ріпчастої цибулі і очищені зубчики часнику.
Потім засипте в чашу блендера сушений імбир, трохи кмину, додайте паприку, куркуму, сіль і чорний мелений перець. Потім залийте в чашу досить багато оливкової олії і на високій швидкості ретельно все перетріть в однорідну густу суміш.
Тепер очистіть свіжу барабулю (султанку) від нутрощів, і обережно помийте рибу, щоб не розірвалася (голову видаляти не обов'язково). Тепер викладіть рибу в глибоку миску і залиште трохи просохнути. Або ж промокніть паперовим рушником. Потім викладіть частину підготовленої раніше овочевої суміші з блендера на рибу і обережно перемішайте, щоб замаринувати барабулю.
Далі помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї оливкову олію і прогрійте. Засипте в сковорідку попередньо очищену від лушпиння і нарізану великими скибочками ріпчасту цибулю. Відразу ж додайте в сковорідку очищений від нутрощів і нарізаний товстою соломкою болгарський перець. Обсмажуйте, помішуючи, кілька хвилин.
Потім помийте під проточною водою свіжі помідори і за допомогою блендера подрібніть овоч, до стану пюре. Надішліть томатне пюре в сковорідку і продовжуйте смажити, помішуючи, близько хвилини.
Потім додайте в сковорідку решту раніше приготовленої овочевої суміші, перемішайте і томіть вміст сковороди, до розм'якшення інгредієнтів. Далі натріть в сковороду цедру лимона, перемішайте все і протоміть ще близько 5 хвилин.
Далі в не дуже глибокий горщик на дно вистеліть пергаментний папір. Потім поверх паперу тонким шаром викладіть частину підготовленої овочевої маси зі сковороди.
Тепер викладіть поверх маси з овочів попередньо відварену, очищену від шкірки і нарізану кільцями картоплю, а поверх знову промажте овочевою начинкою.
Далі викладіть раніше замариновану барабулю, прикрасьте нарізаними тонко часточками лимона, накрийте ємність кришкою і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів попередньо на 15-20 хвилин. Потім подавайте готову картоплю в горщиках в гарячому вигляді до столу.
Випадкові рецепти