Укр
Рус
Риба Другі страви Українська кухня

Картопля в горщиках

( 4.8929 4 528 28 оцінок)

3508 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Картопля в горщиках - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: У горщику

опис

Картопля в горщику проста і смачна страва, яке підійде і для повсякденного і для святкового столу, якщо до неї додати різні м'ясні а рибні вироби, овочі, приправи, зелень і спеції.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля в горщиках" (на 100 грам)

  • Білки5.6 гр.
  • Жири1.8 гр.
  • Вуглеводи9.6 гр.
  • Калорії83 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку помийте під проточною водою і на обробній дошці нашаткуйте зелень петрушки. Потім очистіть від лушпиння цибулю і часник. Цибулю наріжте досить великими скибочками. Тепер в чашу блендера відправте подрібнену зелень петрушки, шматочки ріпчастої цибулі і очищені зубчики часнику.

Крок - 1
02

Потім засипте в чашу блендера сушений імбир, трохи кмину, додайте паприку, куркуму, сіль і чорний мелений перець. Потім залийте в чашу досить багато оливкової олії і на високій швидкості ретельно все перетріть в однорідну густу суміш.

Крок - 2
03

Тепер очистіть свіжу барабулю (султанку) від нутрощів, і обережно помийте рибу, щоб не розірвалася (голову видаляти не обов'язково). Тепер викладіть рибу в глибоку миску і залиште трохи просохнути. Або ж промокніть паперовим рушником. Потім викладіть частину підготовленої раніше овочевої суміші з блендера на рибу і обережно перемішайте, щоб замаринувати барабулю.

Крок - 3
04

Далі помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї оливкову олію і прогрійте. Засипте в сковорідку попередньо очищену від лушпиння і нарізану великими скибочками ріпчасту цибулю. Відразу ж додайте в сковорідку очищений від нутрощів і нарізаний товстою соломкою болгарський перець. Обсмажуйте, помішуючи, кілька хвилин.

Крок - 4
05

Потім помийте під проточною водою свіжі помідори і за допомогою блендера подрібніть овоч, до стану пюре. Надішліть томатне пюре в сковорідку і продовжуйте смажити, помішуючи, близько хвилини.

Крок - 5
06

Потім додайте в сковорідку решту раніше приготовленої овочевої суміші, перемішайте і томіть вміст сковороди, до розм'якшення інгредієнтів. Далі натріть в сковороду цедру лимона, перемішайте все і протоміть ще близько 5 хвилин.

Крок - 6
07

Далі в не дуже глибокий горщик на дно вистеліть пергаментний папір. Потім поверх паперу тонким шаром викладіть частину підготовленої овочевої маси зі сковороди.

Крок - 7
08

Тепер викладіть поверх маси з овочів попередньо відварену, очищену від шкірки і нарізану кільцями картоплю, а поверх знову промажте овочевою начинкою.

Крок - 8
09

Далі викладіть раніше замариновану барабулю, прикрасьте нарізаними тонко часточками лимона, накрийте ємність кришкою і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів попередньо на 15-20 хвилин. Потім подавайте готову картоплю в горщиках в гарячому вигляді до столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти