Укр
Рус
Картопля Другі страви Українська кухня

Картопля тушкована

( 5.0000 5 530 30 оцінок)

4006 - переглядів
50 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Картопля тушкована - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Тушкована картопля - дуже популярна українська їжа домашнього приготування. Ти можеш бути хорошою мамою, якщо вмієш готувати цю відмінну страву. Її можна готувати і з іншими овочами, такими як морква.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля тушкована" (на 100 грам)

  • Білки4.5 гр.
  • Жири1.4 гр.
  • Вуглеводи16.4 гр.
  • Калорії98 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Ретельно очистіть від шкірки, промийте і наріжте картоплю на 4 - 6 шматочків. Потім вирівняйте кожен шматочок по кутах, щоб він не розсипався при тривалому готуванні. Замочіть нарізану картоплю у воді на 10 хвилин (для запобігання зміни кольору і видалення крохмалю). Замініть воду, якщо вона стане каламутною.

Крок - 1
02

Наріжте попередньо очищену від лушпиння цибулю півкільцями і розділіть на шматочки. Далі наріжте заздалегідь вимиту яловичину на тонкі шматочки.

Крок - 2
03

Помістіть шматочки картоплі і подрібнену цибулю в каструлю. Залийте воду, повністю покривши овочі, і помістіть на плиту. Коли вона закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і видаліть піну з картоплі. Потім варіть вміст на повільному вогні 3 хвилини, поки цибуля не стане м'якою.

Крок - 3
04

Додайте в каструлю трохи тростинного цукру, потрясіть каструлю, щоб змішати вміст (не перемішуйте ложкою для їжі або ковшем, інакше картопля стане дуже м'якою), потім варіть на повільному вогні протягом 3 хвилин.

Крок - 4
05

Додайте в каструлю трохи соєвого соусу, потрясіть каструлю, щоб змішати. Потім додайте яловичину потроху, на цьому етапі посоліть вміст, приперчіть чорним меленим перцем і варіть, до зникнення почервоніння в м'ясі.

Крок - 5
06

Коли м'ясо перестане бути рожевим, додайте знову трохи цукру і соєвий соус (потрясіть каструлю, щоб перемішати).

Крок - 6
07

Потім покрийте вміст каструлі фольгою і тушкуйте на повільному вогні протягом 10 хвилин. Ви можете спробувати і додати трохи більше, спецій соєвого соусу або цукру, якщо це необхідно.

Крок - 7
08

Коли картопля тушкована буде практично готова, видаліть з каструлі фольгу і томіть страву на слабкому вогні, поки рідина майже не випарується. Подавайте тушковану картоплю на блюді, прикрасивши попередньо приготованою зеленою квасолею, якщо хочете.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Террін з індички - покроковий рецепт, фото 1 Террін з індички 50 5 3 з 5 - детальніше -
Шаурма з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Шаурма з куркою 45 3 3 з 5 - детальніше -
Курка з рисом (в мультиварці) - покроковий рецепт, фото 1 Курка з рисом (в мультиварці) 120 3 3 з 5 - детальніше -
Зрази з фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Зрази з фаршу 40 3 3 з 5 - детальніше -