Укр
Рус
thermomix thermomix
Картопля Другі страви Українська кухня

Картопля тушкована

( 4.6667 4 53 3 оцінки)
50 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Картопля тушкована - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Тушкована картопля - одне з найпростіших і улюблених повсякденних страв, підійде чудово для сімейного обіду.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 30 мл.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Зелень 1 пуч.
  • Морква 3 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Картопля 1 кг.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Картопля начищається  і нарізається шматочками. Потім ріжеться морква крупно і цибуля  дрібно кубиками.

    Крок - 1
  2. 02

    Цибуля  з морквою присмажуються за допомогою рослинної  олії  і кладуться в каструлю до картоплі. Заливаються водою і ставляться на вогонь до кипіння.

    Крок - 2
  3. 03

    Після цього вогонь слід зменшити і накрити кришкою ємність, а через 10 хвилин солиться, і додаються спеції з періодичним помішуванням. Тушкувати  слід, поки вода не випарується, а картопля не стане густою. Після цього можна посипати зеленню і подавати до столу.  

    Крок - 3

Оцінити рецепт