Тушкована картопля - дуже популярна українська їжа домашнього приготування. Ти можеш бути хорошою мамою, якщо вмієш готувати цю відмінну страву. Її можна готувати і з іншими овочами, такими як морква.
Ретельно очистіть від шкірки, промийте і наріжте картоплю на 4 - 6 шматочків. Потім вирівняйте кожен шматочок по кутах, щоб він не розсипався при тривалому готуванні. Замочіть нарізану картоплю у воді на 10 хвилин (для запобігання зміни кольору і видалення крохмалю). Замініть воду, якщо вона стане каламутною.
Наріжте попередньо очищену від лушпиння цибулю півкільцями і розділіть на шматочки. Далі наріжте заздалегідь вимиту яловичину на тонкі шматочки.
Помістіть шматочки картоплі і подрібнену цибулю в каструлю. Залийте воду, повністю покривши овочі, і помістіть на плиту. Коли вона закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і видаліть піну з картоплі. Потім варіть вміст на повільному вогні 3 хвилини, поки цибуля не стане м'якою.
Додайте в каструлю трохи тростинного цукру, потрясіть каструлю, щоб змішати вміст (не перемішуйте ложкою для їжі або ковшем, інакше картопля стане дуже м'якою), потім варіть на повільному вогні протягом 3 хвилин.
Додайте в каструлю трохи соєвого соусу, потрясіть каструлю, щоб змішати. Потім додайте яловичину потроху, на цьому етапі посоліть вміст, приперчіть чорним меленим перцем і варіть, до зникнення почервоніння в м'ясі.
Коли м'ясо перестане бути рожевим, додайте знову трохи цукру і соєвий соус (потрясіть каструлю, щоб перемішати).
Потім покрийте вміст каструлі фольгою і тушкуйте на повільному вогні протягом 10 хвилин. Ви можете спробувати і додати трохи більше, спецій соєвого соусу або цукру, якщо це необхідно.
Коли картопля тушкована буде практично готова, видаліть з каструлі фольгу і томіть страву на слабкому вогні, поки рідина майже не випарується. Подавайте тушковану картоплю на блюді, прикрасивши попередньо приготованою зеленою квасолею, якщо хочете.
Випадкові рецепти