Будь-яке застілля, будь то сімейний обід або святковий стіл, не обходиться без гарячих страв. Рецептів їх, звичайно, величезна кількість, але, мабуть, найулюбленіша - картопля тушкована з свининою. Картопля настільки універсальний овоч, що з ним відмінно поєднуються практично всі види м'яса і риби, але все ж найбільш популярною у використанні вважається свинина. Навіть в тому випадку, коли абсолютно не вистачає часу викручуватись на кухні, щоб приготувати делікатес, ця страва дозволить вам здивувати сім'ю, при цьому сильно не напружуючись. Загалом, можна сміливо не роздумуючи, приготувати за нашим рецептом дуже смачну і безпрограшну страву.
Щоб в процесі готування не виникало проблем з пригоранням, потрібно використовувати антипригарну каструлю з товстим дном, бажано алюмінієву. На перший погляд вам може здатися, що приготування такої страви, як картопля тушкована з свининою, справа звична, навіть елементарна. Однак, навіть в такому простому процесі є свої секрети. Наприклад, зовсім не остання справа знати, як правильно обсмажується свинина і коли з'єднується з картоплею. Давайте перш за все підготуємо овочі, тобто, морквину і картоплю очистимо від шкірки і вимиємо. Також знімемо шкірку з цибулі і зубчиків часнику і обполоснемо холодною водою.
Шматок свинини теж промиваємо водою, обертаємо паперовим рушником, щоб позбутися від зайвої вологи. Після цього м'ясо нарізаємо гострим ножем невеликими скибочками і викладаємо в каструлю з рослинним маслом. Добре перемішуємо м'ясо дерев'яною лопаткою і обсмажуємо.
Тим часом цибулю нарізаємо дрібними кубиками, а моркву ріжемо кільцями.
Відправляємо нарізані овочі в каструлю, де обсмажується свинина, перемішуємо і залишаємо обсмажуватися.
Картоплю ріжемо кубиками середнього розміру. Тепер м'ясо перчимо і додаємо мелену паприку. Кидаємо лавровий лист і перемішуємо всі інгредієнти.
Далі поверх м'яса викладаємо нарізану картоплю і готуємо, поки вона легко буде ділитися ложкою.
Далі перемішуємо картоплю з м'ясом і овочами, видавлюємо через чеснокодавку часник, перемішуємо і готуємо ще кілька хвилин.
Після цього в глибоку дерев'яну ложку засипаємо сіль і доливаємо кілька ложок теплої води. Злегка помішуємо і при необхідності доливаємо ще зовсім трохи води і залишаємо тушкувати на слабкому вогні.
Періодично перевіряємо, щоб картопля тушкована з свининою не підгоріла. Тушкуємо до готовності, перед подачею до столу прикрашаємо дрібно рубаною зеленню.
Випадкові рецепти