Ранок неділі, і ви прокидаєтеся від солодких запахів м'яса, бекону, картоплі, сиру і підготовлюваних яєць. Кава заварюється, і сніданок в духовці стає більш делікатним. Цей рецепт картоплі по-французьки точно вам сподобається.
Для початку викладіть заздалегідь нарізані скибочки бекону на обробну дошку і за допомогою ножа наріжте його невеликими шматочками.
Помістіть достатньо глибокий сотейник на плиту і прогрійте. Покладіть у гарячу ємність яловичий фарш (можна використовувати будь-яке м'ясо) і засипте раніше подрібнений бекон. Обсмажуйте на середньому вогні, постійно помішуючи і розбиваючи фарш кухонною лопаткою. Готуйте до коричневого кольору вмісту. Злийте зайвий жир, який виділиться.
Далі додайте в сотейник попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, обсмажуйте, мішаючи близько 1 хвилини. Якщо в сковороді не буде багато рідини, додайте трохи холодної води і очистіть дно. Залиште вміст пропаритися протягом 1 хвилини.
Тепер додайте в сотейник попередньо очищений від серцевини і хвостика, нарізаний дрібними кубиками червоний і зелений болгарський перець. Приправте відразу часниковим порошком, кайенский перцем, сіллю і чорним меленим перцем. Готуйте приблизно 2 хвилини.
Далі викладіть поверх всіх інгредієнтів, заздалегідь очищену від шкірки і нарізану кубиками картоплю рівним шаром. Сильно вдавлюючи і розрівнюючи її в м'ясну суміш. Приправте знову сіллю і чорним меленим перцем.
Далі укладіть поверх картоплі кубики трохи підталого вершкового масла. Накрийте ємність кришкою, відправте в розігріту духовку і запікайте при температурі 200 градусів, поки картопля не стане легко розпадатися під тиском вилки. Близько 20 хвилин.
Вийміть сотейник з духовки, зверху картопляний шар посипте попередньо натертим на крупній тертці твердим сиром.
В окремій мисці збийте курячі яйця з теплим молоком і будь-якими приправами, які ви хочете додати.
Вилийте яєчну суміш на картоплю, акуратно струсіть сотейник до утворення рівного шару з яйцем. Поставте сотейник назад в духовку при 180 градусах на 20 хвилин або поки яйця не утворять кірку. Подавайте готову картоплю по-французьки зі сметаною.
Випадкові рецепти