Укр
Рус
Картопля Другі страви Українська кухня

Картопля по-французьки

( 4.9063 4 532 32 оцінки)

2958 - переглядів
75 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Картопля по-французьки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ранок неділі, і ви прокидаєтеся від солодких запахів м'яса, бекону, картоплі, сиру і підготовлюваних яєць. Кава заварюється, і сніданок в духовці стає більш делікатним. Цей рецепт картоплі по-французьки точно вам сподобається.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля по-французьки" (на 100 грам)

  • Білки9 гр.
  • Жири10.6 гр.
  • Вуглеводи6.9 гр.
  • Калорії167 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку викладіть заздалегідь нарізані скибочки бекону на обробну дошку і за допомогою ножа наріжте його невеликими шматочками.

Крок - 1
02

Помістіть достатньо глибокий сотейник на плиту і прогрійте. Покладіть у гарячу ємність яловичий фарш (можна використовувати будь-яке м'ясо) і засипте раніше подрібнений бекон. Обсмажуйте на середньому вогні, постійно помішуючи і розбиваючи фарш кухонною лопаткою. Готуйте до коричневого кольору вмісту. Злийте зайвий жир, який виділиться.

Крок - 2
03

Далі додайте в сотейник попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, обсмажуйте, мішаючи близько 1 хвилини. Якщо в сковороді не буде багато рідини, додайте трохи холодної води і очистіть дно. Залиште вміст пропаритися протягом 1 хвилини.

Крок - 3
04

Тепер додайте в сотейник попередньо очищений від серцевини і хвостика, нарізаний дрібними кубиками червоний і зелений болгарський перець. Приправте відразу часниковим порошком, кайенский перцем, сіллю і чорним меленим перцем. Готуйте приблизно 2 хвилини.

Крок - 4
05

Далі викладіть поверх всіх інгредієнтів, заздалегідь очищену від шкірки і нарізану кубиками картоплю рівним шаром. Сильно вдавлюючи і розрівнюючи її в м'ясну суміш. Приправте знову сіллю і чорним меленим перцем.

Крок - 5
06

Далі укладіть поверх картоплі кубики трохи підталого вершкового масла. Накрийте ємність кришкою, відправте в розігріту духовку і запікайте при температурі 200 градусів, поки картопля не стане легко розпадатися під тиском вилки. Близько 20 хвилин.

Крок - 6
07

Вийміть сотейник з духовки, зверху картопляний шар посипте попередньо натертим на крупній тертці твердим сиром.

Крок - 7
08

В окремій мисці збийте курячі яйця з теплим молоком і будь-якими приправами, які ви хочете додати.

Крок - 8
09

Вилийте яєчну суміш на картоплю, акуратно струсіть сотейник до утворення рівного шару з яйцем. Поставте сотейник назад в духовку при 180 градусах на 20 хвилин або поки яйця не утворять кірку. Подавайте готову картоплю по-французьки зі сметаною.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Місо суп класичний - покроковий рецепт, фото 1 Місо суп класичний 30 4 3 з 5 - детальніше -
Канапе з печінкою тріски - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з печінкою тріски 40 5 2 з 5 - детальніше -
Хінкалі з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Хінкалі з фаршем 70 4 3 з 5 - детальніше -