Рецепт картопляних крокетів з повсякденного меню. Їх легко можна зробити в ваших улюблених каструлях. Не пропускайте охолоджуючу частину після змішування інгредієнтів, інакше з ними буде важко поводитися. Якщо вам потрібно прискорити процес, використовуйте кульку для морозива, викладіть кульки на тарілку і помістіть в морозильник приблизно на 30 хвилин або поки вони не стануть жорсткішими і зручними в обігу.
Для початку очистіть від шкірки солодку картоплю. Потім помийте її, викладіть на обробну дошку і наріжте досить великими шматками. Надішліть нарізану картоплю в глибоку каструлю з водою і помістіть на плиту для відварювання.
Тим часом, наріжте бекон панчетту довгими скибочками і відправте в сковорідку з невеликою кількістю рослинного масла. Надішліть сковорідку на плиту і обсмажте бекон на середньому вогні до хрусткого і золотистого кольору. Вийміть обсмажений бекон зі сковороди і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками.
Тепер знову займіться солодкою картоплею. Отже, відварену картоплю виловіть за допомогою шумівки з каструлі і перемістіть в глибоку миску. Потім кухонною товкучкою розімніть відварену солодку картоплю в пюре.
У миску з підготовленим картопляним пюре залийте трохи масла, додайте раніше обсмажену і подрібнену панчетту, засипте коричневий цукор, нашаткований шавлій, сіль і чорний мелений перець за смаком.
Додайте в миску куряче яйце і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Охолодіть утворену суміш в холодильнику протягом не менше 4 годин, перш ніж продовжувати.
Після того, як суміш охолоне, за допомогою спеціальної круглої ложки (для морозива) сформуйте однакові картопляні кульки. Покладіть кульки на деко. Щоб зробити паніровку, в дрібному блюді збийте яйця до повної рідини. Помістіть панірувальні сухарі в окрему ємнімть.
Викачайте кожну кульку спочатку в панірувальних сухарях, потім в суміші яєць, далі знову в панірувальні сухарі, струшуючи зайве. Повторюйте, поки всі крокети не будуть покриті.
У сотейнику нагрійте досить багато рослинної олії на середньому вогні. Як тільки масло нагріється, зменшіть вогонь до середнього або поки воно просто не стане кипіти. Смажте крокети в олії партіями до золотисто-коричневого кольору, 1 або 2 хвилини з кожного боку.
Витягніть готові картопляні крокети шумівкою і викладіть на паперових рушниках. Негайно подавайте до столу чудову закуску.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти