Картопляні чіпси можна приготувати в домашніх умовах всього за 25 хвилин. При цьому вони вийдуть легкими і хрусткими, як магазинні, але більш корисними, так як в них не буде шкідливих добавок, які кладуть в продукт при промисловому виробництві. Як своїми руками зробити смачні чіпси з картоплі, читайте в рецепті.
Щоб чіпси вийшли хрусткими, потрібно правильно вибрати картоплю. Підійдуть тільки сорти з високим вмістом крохмалю. Картоплю ретельно вимийте і очистіть від шкірки.
Очищену картоплю наріжте дуже тонкими скибочками. Швидше і легше всього це зробити на мандоліні.
Нарізану картоплю перекладіть в миску, залийте холодною водою і гарненько промийте від крохмалю.
Вимитe картопл. викладіть на сухий рушник і ретельно висушіть. Чим сухіша картопля, тим менше буде розбризкуватися масло при обсмажуванні.
У глибокій сковороді або сотейнику розісмажте рослинне масло для фритюру. Його температура повинна становити 160-180 градусів. Надішліть підготовлену картоплю в розігріту олію і, помішуючи, смажте до золотистого.
Коли скибочки зарум'яняться, шумівкою перекладіть їх на сито. Не кладіть чіпси після обсмажування на паперовий рушник, щоб він ввібрав жир! Вони повинні обдуватися повітрям з усіх боків, інакше перестануть хрустіти. Тому остудіть картоплю в ситі.
Остигнулі картопляні чіпси пересипте в миску і приправте меленим перцем чилі і сіллю. Гарненько перемішайте, щоб спеції обволокли всі скибочки. Щоб чіпси довше залишалися хрусткими, зберігайте їх в герметичному контейнері. Термін придатності - 1 місяць.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти