Укр
Рус
Чіпси Закуски Американська кухня

Картопляні чіпси

( 4.6250 4 58 8 оцінок)

612 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Картопляні чіпси - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

опис

Картопляні чіпси можна приготувати в домашніх умовах всього за 25 хвилин. При цьому вони вийдуть легкими і хрусткими, як магазинні, але більш корисними, так як в них не буде шкідливих добавок, які кладуть в продукт при промисловому виробництві. Як своїми руками зробити смачні чіпси з картоплі, читайте в рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляні чіпси" (на 100 грам)

  • Білки0.7 гр.
  • Жири20.8 гр.
  • Вуглеводи5.9 гр.
  • Калорії217 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб чіпси вийшли хрусткими, потрібно правильно вибрати картоплю. Підійдуть тільки сорти з високим вмістом крохмалю. Картоплю ретельно вимийте і очистіть від шкірки.

Крок - 1
02

Очищену картоплю наріжте дуже тонкими скибочками. Швидше і легше всього це зробити на мандоліні.

Крок - 2
03

Нарізану картоплю перекладіть в миску, залийте холодною водою і гарненько промийте від крохмалю.

Крок - 3
04

Вимитe картопл. викладіть на сухий рушник і ретельно висушіть. Чим сухіша картопля, тим менше буде розбризкуватися масло при обсмажуванні.

Крок - 4
05

У глибокій сковороді або сотейнику розісмажте рослинне масло для фритюру. Його температура повинна становити 160-180 градусів. Надішліть підготовлену картоплю в розігріту олію і, помішуючи, смажте до золотистого.

Крок - 5
06

Коли скибочки зарум'яняться, шумівкою перекладіть їх на сито. Не кладіть чіпси після обсмажування на паперовий рушник, щоб він ввібрав жир! Вони повинні обдуватися повітрям з усіх боків, інакше перестануть хрустіти. Тому остудіть картоплю в ситі.

Крок - 6
07

Остигнулі картопляні чіпси пересипте в миску і приправте меленим перцем чилі і сіллю. Гарненько перемішайте, щоб спеції обволокли всі скибочки. Щоб чіпси довше залишалися хрусткими, зберігайте їх в герметичному контейнері. Термін придатності - 1 місяць.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Рис з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Капусняк свіжа капуста - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк свіжа капуста 75 6 4 з 5 - детальніше -
М’ясні фрикадельки - покроковий рецепт, фото 1 М’ясні фрикадельки 75 4 3 з 5 - детальніше -
Справжній рецепт гамбургера - покроковий рецепт, фото 1 Справжній рецепт гамбургера 55 5 2 з 5 - детальніше -
Вишня у власному соку - покроковий рецепт, фото 1 Вишня у власному соку 60 1 2 з 5 - детальніше -